Úti célunk Lednice – a Liechtenstein család birtokában lévő romantikus mesekastély, és Mikulov a varázslatos kis városka. Utazzon az Új Nővel!

Az épületet csodálatos angolpark veszi körül, amely elnyerte az Európa kertje címet.

lednice-kezdo_0.jpg

Eredetileg ez volt Európa legnagyobb épített természetvédelmi területe. Lednice várkastélyát évente mintegy félmillióan keresik fel. Együtt megtekintjük az épületegyüttes belsejét, majd az 1834-ből való, gyönyörű öntöttvas üvegházat, és hajókázunk a gigantikus méretű parkban.

lednice-kert.jpg

A Lednice-Valtice kultúrtájat Európa kertjének is nevezik. Itt áll a Liechtenstein grófok csodálatos mesepalotája, a lednicei kastély.

Ilyen kínai szalon kevés van a világon, mint amit itt láthatunk, ám ritkaság a 630 fokos csapolással megépített, csiga alakú könyvtárlépcső is (állítólag egyetlen tölgyfából faragták ki). Porcelánmúzeum, trófeagyűjtemény, képtár – rengeteg a látnivaló.

lednice-lepcso.jpg

Az álomszép parkban pedig felejthetetlen élmény az öntöttvas szerkezetes, romantikus pálmaház. A 92 m hosszú, 10 m magas építmény technikailag is lenyűgöző: a birtokos Liechtensteinek semmit sem spóroltak ki belőle, minden nap virágzik itt valamilyen egzotikus növénycsoda.

lednice-palmahaz.jpg

Az 1798-ból való Minaret pedig igazi ékszerdoboz, pompás keleti gyűjteménnyel. Tobzódunk a sok látnivalóban, minden lépésben külön kis világokba léphetünk be. A Liechtensteinek pontosan azért építették a minaretet, amiért a törökfürdőt, a római obeliszket vagy éppen a kínai szalont. Azaz mert tetszett nekik az ötlet, hogy a kultúrák sokféleségét varázsolják a földjükre.

A kastély megtekintése után áthajózunk a minarethez, a sétánk végén megtekintjük a csodálatos pálmaházat is.

lednice-minaret.jpg

Ezután átmegyünk Mikulovba, ahol az idegenvezetőnk körbevezet, és mesél a város történelméről, az érdekességeiről.

mikulov.jpg

IDŐPONT: július 23. (szombat)

Részvételi díj: 45 €

Az ár tartalmazza:

  • Kényelmes kirándulóbusszal való utazást 
  • Magyar idegenvezetést: Brogyányi Mihály
  • Belépőt a lednicei kastélyba 
  • A hajózás díját 
  • Belépőt a minaretbe 
  • Belépőt az üvegházba 

Nem tartalmazza:

  • Utasbiztosítást – 2 euró 

Jelentkezni lehet: 0905 975 880 vagy office [at] ujno.sk

elofizetes_uj_no_274.png

Új Nő csapata
Cookies