A gőz elősegíti a bőr olajtermelését, így a bőr hidratálttá válik. Gőzöléshez a FYTO-HOREHRON termékeit és a Mr Mist gőzölő készülékét ajánljuk.

Meditáció párában ...Mert a bőr imádja a szaunát! 

Ma mindenki rohan. Pedig a vízpárás fürdő megérdemli a ráfordított időt. A forró gőzfelhőben mélyeket lélegezve a bőr észrevétlenül változni kezd – a pórusok kitágulnak, a szürkeség eltűnik az arcunkról. Szinte átszellemülünk...

Természetes arctisztítás

Sok nő arcbőre a férfiakéhoz hasonlít: pórusai eltömődtek, és száraz, cserzett tapintású. Finomításra vár, hogy újra selymes lehessen. Hisz a lágy bőrről a költők írtak verseket! A bőrünket leghatékonyabban gőzöléssel vagy arcpakolással tudjuk lágyabbá tenni. Hetente egyszer van szükség gőzölésre. Ehhez nem kell más, mint egy kevés tiszta víz, egy gőzölő vagy tál, két nagy törülköző és néhány szárított gyógynövény (esetleg tengeri só, ha a légutakat is tisztítani szeretnénk.) A rozmaring és a rozmaringolaj csodálatosan enyhíti a gyulladásokat, az eukaliptusz méregtelenít. Mivel a gőzölés behatol a bőr mélyebb rétegeibe, ügyelni kell a hatóanyagok összetételére. Gőzölésre csak természetes anyagokat használjunk, amelyek nem tartalmaznak vegyszereket. A pakoláshoz választott olajak természetesek legyenek, ismert és megbízható helyről származzanak. 

Gőzszauna után ideális az agyagpakolás.

A bőr előkészítése 

Ötpercnyi gőzölés után vigyünk fel az arcra agyagos vagy aktív szenes arcpakolást. A pára hatására a pórusok megnyílnak, és a bőr könnyen befogadja a pakolás hatóanyagait, amelyek a melegben intenzíven fejtik ki hatásukat. A fehér, a rózsaszín vagy a zöld agyag ráadásul hűsíti a bőrt, és ez elősegíti a mikrocirkulációt. A gőz az aranylapos arcpakolás hatását is fokozza. (A kozmetikai szalonok mindkettőt rutinosan alkalmazzák.) Sok olyan pakolás van, amelyet nem szabad vízgőzzel párosítani, például a hámlasztó pakolásokat (mert meg kell szárítani a pakolást), a krémes pakolásokat (mert szétfolynak) vagy az erősen radírozó pakolásokat (mechanikusan irritálják a bőrt).

szepseg-arc-szauna.jpg

Előkészület a szépítő wellnesshez

Jól hangzik, és valóban kellemes. Készítsük hát elő kedvenc porcelántálunkat (akkorát válasszunk, hogy beleférjen az arcunk). Aki a gőzölő készülékre esküszik: ma már az is mindenhol kapható. Először bekeverjük a bőrtípus szerint kiválasztott gyógynövényeket, és felöntjük forró vízzel. A porcelántálba legalább egy liter vizet öntsünk. A forrázatot hagyjuk állni 3 percig. Helyezzük a tál alá az egyik törülköző felét, másik felét terítsük a vállunkra. Hajoljunk a tál fölé 50 cm-re a vízfelülettől, és a másik törülközővel takarjuk le a fejünket. Szemünket hunyjuk be, és lélegezzünk mélyeket 5 percig. A forró pára magába szívja a gyógynövények olajait, és a gőzzel együtt felviszi az arcbőrre. A gőzfürdő után gyengéden itassuk fel arcunkról a páracseppeket, és ápoló krémmel kenjük be az arcunkat. Intenzív hatása van ilyenkor a bőrre felvitt arcszérumnak, tonikumnak vagy pakolásnak. 

A gőzfürdő hatása tartós

Az arc rendszeres párolásának sok jótékony hatása van. A gőz elősegíti a bőr olajtermelését, aminek köszönhetően a bőr sokkal hidratáltabbá válik. A fáradt, színtelen arcbőr újra ragyogó lesz. A gőzfürdő minden bőrtípus számára előnyös, még az érzékeny bőrre is jó hatással van. Ez utóbbi esetében elég, ha a víz hőmérsékletét némileg csökkentjük. Az arc gőzfürdőztetése hetente 10 percet vesz igénybe, hatása viszont óriási: nemcsak a bőrhibáktól, hanem a stressztől is megszabadítja az embert. Nemhiába esküsznek rá a hírességek is, például Victoria Beckam, Bella Hadid vagy Zendaya. A párarituálé új lehetőségeket tár fel a szépségápolásban – ide tartozik a sokféle agyagpakolás, a gyógynövényes aromaterápia, a természetes kozmetikumok, a tiszta és természetes illóolajak, például a rózsaolaj, a körömvirág- és rozmaringolaj alkalmazása. 

–varga–

web-bannerek-instagram.jpg

Új Nő csapata
Cookies