Találkoztál már olyan emberrel, aki egyik pillanatról a másikra elhalászta előled az összes életerődet és energiádat?

Ők lennének az energiavámpírok. Sokan úgy gondolják, nem tisztességes őket ezen a néven nevezni, hiszen ők azok a rosszkedvű, depressziós emberek, akik nem érzik magukat jól a bőrükben, így mások vitalitásából “merítik az életerőt”.

energiavampir-kezdo.jpg

Léteznek-e energiavámpírok?

Személy szerint úgy gondolom, hogy igen. Még akkor is, ha ez egy erős kifejezés azokra az emberekre, akik sokszor akaratlanul teremtenek olyan helyzeteket, amelyek során elveszik a másik ember életerejét, hogy a sajátjukat életre keltsék. Az ilyen emberek tele vannak megoldásra váró problémákkal, azonban ahelyett, hogy a nevén neveznék azokat, fogják, és másokra borítják.

Egy ideig megnyugszanak attól az embertől, akitől a támogatást és a kedves szavakat kapják, sőt, energetizálva érzik magukat, de mivel nem állandó energiaforrást találnak (mondjuk, egy jó pszichológust), ezért újra és újra lecsapnak. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy aki ideiglenesen szomorú, bánatos, illetve depresszióban szenved, az mind energiavámpír lenne.

Honnan ismered fel őket?

A válasz nagyon egyszerű: rosszul érzed magad a társaságukban, illetve azután, hogy találkoztatok. Vannak emberek, akik észre sem veszik, hogy leszívják az energiájukat, csak egy bizonyos idő után hirtelen feszültté, bosszússá, haragossá válnak. Sőt az is megeshet, hogy indokolatlanul sírni kezdenek, és teljesen kiborulnak. S még mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez az egész badarság, ilyen nem létezik, annak valószínűleg nagy szerencséje van az életben, hiszen feltehetőleg egy ilyen emberrel sem találkozott még eddigi élete során. 

hirlevel_web_banner_1_198.jpg

Mi a megoldás?

Elsősorban fel kell ismerni őket! Ha tudjuk, hogy az illető elszívja az energiánkat, igyekezzünk kevesebbszer találkozni vele. A fokhagyma úgysem segít. Viszont sokan úgy vélik, optimizmussal sokat javíthatunk az ilyen “energiaszívó” ember hangulatán. Másrészt pedig, ha többet panaszkodunk, mint ők, lehet, előbb ránk unnak. 

Te mit gondolsz? Szerinted is léteznek energiavámpírok? Ha igen, van jól bevált módszered ellenük?

Derzsi Bernadett