A gyerekek sokszor már kiskorukban pontosan tudják, hogy mi lesz belőlük, ha egyszer nagyok lesznek. Azonban az élet nem ilyen egyszerű. Felnőttként gyakran határozatlanabbá válunk, mint gyerekkorban voltunk. És az álmokat lassan felváltják a kudarcok. Olyan munkákat vállalunk, amihez semmi kedvünk, vagy amire sosem vágytunk. 

Ha bizonytalan vagy, ha nem tudod eldönteni, mit kezdj az életeddel, hidd el, nem vagy egyedül! Ezer és ezer ember kell fel naponta kérdésekkel a fejében: Vajon jó úton haladok? Nem kellene más munkát végeznem? Hová tűntek az álmaim? Már túl késő változtatnom?

egy-eleted-van-kezdo.jpg

A válasz pedig: Sosem késő változtatni. Egy életünk van, amiből pedig ki kell hoznunk a maximumot! Itt van 5 tipp, hogy megtudd, mit szeretnél az élettől:

Írj egy listát!

Írj listát azokról a dolgokról, amiket szeretnél megcsinálni, illetve amit sosem szeretnél. Írd le, miben vagy tehetséges, s azt is, milyen munka tenne boldoggá. Ha ezzel megvagy, kezdhetsz tervezni. 

Élj a jelenben! Ha folyamatosan azon agyalsz, hogy mennyi csalódás ért a múltban, sosem fogsz tudni továbblépni. Nézz előre, tűzz ki célokat, és csak előre menj! Élj a jelenben, és élj a jövőnek!

Sose irigykedj másokra!

Nem szabad másokkal foglalkoznod. Amíg azt figyeled, hogy mások mennyire sikeresek, sosem tudsz koncentrálni önmagadra. Nem tudhatod, hogy azt a másikat vajon mennyi csalódás érte, te nem jártad be az ő útját. Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa. Te magaddal foglalkozz, ne másokkal!

Légy önző!

Addig nem fogod tudni, hogy mit akarsz az élettől, míg folyamatosan feláldozod magad másokért. Kérdezd meg önmagadtól: Ha nem lenne családom, ha nem lenne munkám, akkor most mihez kezdenék magammal? Nem baj, ha néha önző vagy, mert ha te sem tudod, hogy mit szeretnél kezdeni az életeddel, hidd el, mások sem fogják tudni. 

hirlevel_web_banner_2_332.jpg

Maradj mindig pozitív!

Egy dolog a tervezés, másik dolog a megvalósítás. Az életben semmit sem adnak ingyen. Bármit is szeretnénk elérni, mindenhez kemény munka szükséges. Nem szabad az első megpróbáltatásnál feladnod, mivel utad során érhetnek kudarcok, csalódások. De a szemed előtt csak a végcél lebegjen, amit, lehet, csak néhány kitérő után érsz el.

Néma Dorottya
Cookies