Azt mondják, van néhány olyan dolog az életben, amit egy nőnek egyedül is ki kell próbálnia. Persze, ilyenkor felmerül bennünk a kérdés, hogy ezt miért gondolják így. Talán azért, mert mi nők még a mosdóba is együtt járunk? Azért, mert barátnőzünk, locsogunk, fecsegünk, gyereket nevelünk, dolgozunk, és kevés időt hagyunk önmagunkra? Vagy kevés időt hagyunk arra, hogy igazán elmerüljünk gondolatainkban?

Nézzünk most néhány olyan tevékenységet, melyről úgy gondolják, hogy mindegyikünknek egyszer az életében ki kell egyedül is próbálnia.

egyedul-utazas-kezdo.jpg

Utazás

Vágj neki a világnak! Nem szégyen. Sőt, olyan ez, mint egy alkotói szabadság. Magaddal foglalkozhatsz, új embereket ismerhetsz meg. Először, persze, idegen lesz minden, hiszen nincs melletted egy másik ember, akire hagyatkozhatsz. Csak magadra számíthatsz. Elmerülhetsz a gondolataidban, és közben felfedezheted a világ egyik apró szegletét!

Egyedül vacsorázni vagy partizni

Társaság nélkül általában a telefonunkat piszkáljuk. Vegyél magadon erőt, és tölts el egy estét teljesen egyedül. Nemcsak a barátaid, de a telefonod nélkül is!

Egy egészen új szituációba kerülsz, amikor csak magadra vagy utalva. Beszélgetésekbe elegyedsz majd, és ismerkedni kezdesz. Íme, a valóság!

Mozi vagy színház

Annyira társas eseménnyé váltak, hogy sokan cikinek érzik, ha egyedül vesznek jegyet egy előadásra. Pedig egyáltalán nem az! Ha belegondolunk, ezeken a helyeken nem sokat társalgunk. Maximum az est végén, amikor kitárgyaljuk, kinek mi tetszett az aktuális filmben.

Urban style

Szánj egy napot arra, hogy megismerd az egyik várost, amely közel van hozzád. Címer, zászló, műemlékek, érdekességek, történelem. Kutasd fel az interneten, mi az, amit érdemes megnézned, és indulj! Fedezd fel a várost: sétálj, kávézz, fotózz, kapcsolj ki.

web-bannerek-instagram.jpg

Wellness

Nincs takarítás, főzés és mosás. Nincs pletykálkodás, munka, stressz meg hétvégi kerti partik. Irány lazulni! Természetesen ide is egyedül. Pedikűr, manikűr és masszázs. Garantáltan felfrissülve térsz majd haza!

Te már voltál egyedül kirándulni? Vagy rendszeresen szervezel magadnak szólóban programokat? Mi erről a véleményed? Jó hatással van az emberre a magányos barangolás?

Derzsi Bernadett