Tehetségesek, bátrak, elszántak. Mertek nagyot álmodni, és mertek a céljaik mellett rendíthetetlenül kitartani. Mi pedig csodáljuk őket. Hivatástudatukért, formabontó ötleteikért és vízióikért, melyeket július 1-jén a dunaszerdahelyi MOL Arénában velünk sem voltak restek megosztani.

Ismerjék meg Önök is azokat a kisvállalkozókat, akik bemutatkoztak az Új Nő I. Vállalkozói Castingján!

vallalkozoi-casting-kezdo.jpg

Mi az Új Nőnél rajongunk a jó történetekért. Felvillanyoznak minket a különleges életutak, az érdekes karakterek s a nagy álmokat dédelgető emberek. Észrevesszük, amikor beszélgetőtársunknak ott csillog szemében a szenvedély tüze, és értékeljük, amikor valaki a munkájára hivatásként tekint.

Többek között ez hívta életre vállalkozói castingunk ötletét, melynek során olyan kisvállalkozókat szerettünk volna megismerni, akik nagyobb figyelmet érdemelnének.

Hogy kik ők pontosan? Ismerjük meg őket!

Elsőként a mindössze 20 éves Cvedler Márk István (Tejfalu) mutatkozott be, aki a házi csalamádé-, cékla- és szörpkészítésben látja a jövőjét. Mindehhez nagymamája receptjeit használja fel és gondolja újra, sőt: családja többi tagja is kiveszi részét a feladatokból. Márk fiatal kora ellenére rendkívül tudatos: fontos számára a minőség, és szeretné, ha minél többen felismernék a hazai zöldségekben, gyümölcsökben rejlő lehetőségeket.

vallalkozoi-casting-srac.jpg
Cvedler Márk István

Viola Melinda (35, Párkány) vállalkozása az innováció és a fenntarthatóság ötvözete: Violinda nevű márkájával az értéknövelő újrahasznosítást képviseli a Felvidéken. A kidobásra ítélt papírhulladékot dolgozza fel táskákká, kiegészítőkké, marketingajándékokká, s a szekrény alján lapuló gyerekrajzoknak ad új életet. Ezenfelül három éve autizmussal és fogyatékkal élőket is foglalkoztat, így fejlesztve finommotorikai képességeiket.

vallalkozoi-casting-viola-melinda.jpg
Viola Meilnda

Vajlik Noémi (31, Szilas) NoMini nevű vállalkozása hobbiból nőtte ki magát. „Varázslat minden alkalommal, amikor pár gombolyag koordinálhatatlan fonalhalmazból életre kel egy csoda” – mondja, mihelyt horgolt játékaira tekint. A NoMini-kreációk nemcsak kedvesek és egyediek, de rendkívül hatékonyak is: több közülük a Montessori-módszeren alapul, így a kicsik játszva tanulhatnak általuk.

vallalkozoi-casting-vajlik-noemi.jpg
Vajlik Noémi

Brezovski Linda (41, Bős) tíz évet dolgozott a ruhaiparban alkalmazottként, amikor úgy döntött: megvalósítja álmát, és elindítja saját vállalkozását. Dunaszerdahelyi boltja, a Belinda idén márciusban nyílt meg. Vásárlóinak méterárut, rövidárut és lakástextilt kínál, de kollégáival varrással, javítással és átalakítással is foglalkoznak.

vallalkozoi-casting-brezovski-linda.jpg
Brezovski Linda

Kubačka Ágnes (30, Kisudvarnok) masszőrként a holisztikus szemléletet képviseli. Négy évvel ezelőtt a térségben egyedüliként vette fel szolgáltatásai közé a termékenységi masszázst – melyet ő maga Londonban sajátított el. Szalonjában azóta számos nőgyógyászati problémával küzdő páciens fordult meg, Ágnes pedig évről évre több sikertörténetről számolhat be.

vallalkozoi-casting-kubacka-agnes.jpg
Kubačka Ágnes

Döme Tímea (29, Dunaszerdahely) szenvedélye az interior design. Stúdiója, a Decor Design – San Marco DS alternatívát nyújt mindazoknak, akik házuk vagy lakásuk belterét szépítenék. A stúdióban függönyök, tapéták, redőnyök és drapériák széles kínálata mellett színkeverésre és faburkolatok terveztetésére is lehetőség nyílik.

vallalkozoi-casting-dome-timea.jpg
Döme Tímea

Szerencsés Orsolya (24, Dunaszerdahely) parapszichológusként főként a spiritualitásra nyitott embereknek nyújthat kapaszkodót. A Valódi Életek – Verum Vitas nevű vállalkozása elsősorban olyan területekre fókuszál, amelyeknek mozgatórugója az érzékeken túli észlelés. Orsolya célja – mind hipnotizőrként, mind parafenoménként –, hogy segítse kliensei fejlődését s lezáratlan ügyeik feldolgozását.

vallalkozoi-casting-szerencses-orsolya.jpg
Szerencsés Orsolya

Ezúton is gratulálunk minden kisvállalkozónak, aki idejét és energiáját nem sajnálva eljött, s bemutatkozott nekünk. Az általunk legígéretesebbnek tartott ötletekről bővebben is beszámolunk majd az Új Nő hasábjain, ám azoknak sem kell csüggedniük, akiket ezúttal nem válogattunk be. Hisszük ugyanis, hogy – vagy magazinunkban, vagy más felületen – mindannyiukról hallunk még a jövőben! További szép sikereket, ünneplésre okot adó mérföldköveket kívánunk!

elofizetes_uj_no_358.png

Új Nő csapata
Cookies