Izgalmas híreket és szösszeneteket gyűjtöttünk össze Olvasóinknak.

Kapják fel hétmérföldes csizmájukat és barangoljunk hetedhét országon keresztül!

hetedhet-kezdo.jpg
(© Erin Jones)

A pasikat jobban megviselik

A fiatal férfiak lelkileg kevésbé vannak felvértezve a kapcsolat hullámvölgyei által okozott stresszel szemben, mint a nők – derül ki az amerikai Wake Forest egyetem vadonatúj kutatásából. A vizsgálat következtetései szerint a férfiak a szerelem felívelő szakaszait is erőteljesebben élik meg. Az ezer, 18 és 23 év közötti hajadon, illetve nőtlen válaszadó megfigyelésekor az is kiderült, hogy a nőknek a minőség helyett inkább az állandóság fontos.

A kutatók szerint az „érzékeny nő – erős férfi” sztereotípiától merőben eltérő eredmények hátterében az áll, hogy a fiatal férfiaknak általában a barátnőjük az egyetlen igazán közeli barátjuk, míg a nők körül erősebb a család és a közeli barátnők jelentette védőháló.

Ők több emberrel hajlandóak megosztani legbensőbb érzéseiket, mint a férfiak, akik inkább söröznek, mint lelkiznek a haverokkal.

Párosan jó citromba harapni 

Ashton Kutcher és felesége, Demi Moore már évek óta elválaszthatatlanok. Még a diéták sanyarú világát is megosztják egymással. Mostanság, hogy testüket formában tartsák, éppen közös citromkúrákat tartanak. A tíz-tíz napos ciklus alatt szigorú terv alapján étkeznek.

Egyébként a választék nem nagy: citromlével ízesített víz, cayenbors és némi juharszirup szerepelnek az étlapon. A rossz nyelvek azonban azt rebesgetik, hogy Demi nem alakjának tökéletesítése céljából gyötri magát. Több hollywoodi társnőjéhez hasonlóan ettől a tisztítókúrától reméli nőiességének megújulását – ugyanis Ashtonnal mihamarabb gyermeket szeretnének. Kitartást!

hetedhet-ashton-demi.jpg
Demi Moore és Ashton Kutcher (© Victor Boyko/GC // Getty Images)

Újra bevetésen a fűszeres csajok

A 90-es évek egyik meghatározó lányzenekara, a Spice Girls tagjai úgy érzik, még nem jött el az ideje annak, hogy teljesen leírják őket. Azt vették ugyanis a fejükbe, hogy dalaikból az Abbás Mamma Mia! című mozi mintájára ők is egy filmmusicalt készítenek.

A lányoknak azonban nem ez lenne az első próbálkozásuk: már 1997-ben forgattak egy filmet, Spice World címmel, amely azonban csúfos bukást eredményezett. A lányok eközben Londonban munkálkodnak, itt ugyanis egy musicalt állítanak össze az általuk előadott dalokból. A darab bemutatója Viva for ever címmel novemberre várható. Arról, hogy a film forgatási munkálatai mikor kezdődnek, nem kaptunk megbízható információkat.

hetedhet-spice-girls.jpg
Spice Girls (© Polygram/Kobal/Shutterstock)

Elhízott és passzív lesz a gyerek a sok tévézéstől

Kisgyermekkorban jobb kerülni a túl sok tévézést, mivel az hosszú távon passzivitáshoz és túlsúlyhoz vezethet – vélik kanadai tudósok. Főként az első években kell távol tartani a gyerekeket a tévétől. Ez az időszak ugyanis döntő fontosságú az agy fejlődésében és a viselkedés kialakulásában. Azok a gyerekek, akik naponta több mint két órát töltöttek a tévé előtt, tizenévesen kevésbé voltak mozgékonyak, kövérebbek voltak társaiknál, és passzívabbak voltak a tanulásban – derült ki egy hosszú távú kutatásból, amelyet kanadai és amerikai kutatók végeztek 1314 kanadai gyermek bevonásával.

Az éveken át zajló felmérés alatt a szülők naplót vezettek gyermekeik tévézési szokásairól, azok 29 és 53 hónapos – nagyjából két és fél, illetve négy és fél éves – kora között. Évekkel később a tudósok immár a tizenévesekké cseperedett kamaszok tanárait kérték meg, hogy részletesen számoljanak be diákjaik iskolai viselkedéséről és teljesítményéről. Az összesítésből kiderült: azok, akik kisgyerekként naponta két óránál többet tévéztek, átlagosan hét százalékkal kevesebbet jelentkeztek az osztályban, és különösen a matematika terén maradtak le társaiktól.

Szembetűnően több gondjuk volt osztálytársaikkal, otthon is passzívabbak voltak, és kevésbé voltak sportosak. Emellett 10 százalékkal többet nassoltak, ezáltal kövérebbé váltak.

A méret nem számít

A sztárvilágban minden jel arra mutat, hogy a szerelemben a testmagasság nem játszik döntő szerepet. A világ számos ismert szerelmespárjára jellemző, hogy a gyengébbik nem kapja benne a magasabbik fél szerepét, s játszi könnyedséggel kapja párját a hóna alá.

Ilyen kirívó eset volt a Formula–1 királyának, Bernie Ecclestone-nak és szupermodell barátnőjének, Fau Slavicának kapcsolata. A hölgy ugyanis mintegy 30 centivel tornyosult kedvese fölé.

hirlevel_web_banner_1.jpg

Vannak aztán olyan nők is, akik valószínűleg zsigerből az alacsonyabb pasikra buknak, mint például Nicole Kidman. Ő jó pár centivel magasabb volt első férjénél, Tom Cruise-nál, s mostani társától, a zenész Keith Urbantól is körülbelül 10 centivel nőtt magasabbra. A képek alapján a nem éppen daliás termetéről ismert francia elnököt, Nicolas Sárközyt sem zavarja, hogy párja, Carla Bruni fél fejjel nagyobb nála. A sztárvilágban még számos más karizmatikus egyéniség, mint Rod Stewart vagy a nyugdíjas rocker, Mick Jagger él boldog kapcsolatban nyúlánk párja oldalán.

L. Horváth Katalin
Kapcsolódó írásunk 
Cookies