„Kiülök a dombtetőre,
Innen nézek szerteszét,
S hallgatom a fák lehulló
Levelének lágy neszét...“
(Petőfi Sándor)
 
Itt van az ősz, itt van újra! Találjuk meg a szerethető arcát! Várnak ránk még csodák, elbűvölő természeti díszletek, Színorgia, gyengéd napsugarak, hűs szellő, zuhé... Képeink a legújabb őszi trendet mutatják. Modellünk a Felvidék Arca szépségverseny győztese, a nagyudvarnoki Bankó Barbara.
 
oszin.jpg
Feszes biciklinadrágra hajazó tweednadrág (Pietro Filipi), prémes, rövid ujjas pulóver (Mango) és tűsarkú zoknicsizma. Összességében szexi, őszi szett. A sütőtökszínű retikül csak hab a tortán. Évekig dolgozott a modellen Anya Hindamarch angol táskatervező, mire kiötlötte a sok bújós zsebbel, tárolóval ellátott női táskacsodát. Imádjuk! (S aki még nem hallott Hindmarchről, érdemes megjegyezni, hogy ő tervezte pár éve az I‘m not a plastic bag! vászontáskát.
 
oszin03.jpg
Sárga szettünk játékos zamatot kap a vintage életérzést sugalló, csecsebecse kínai vázás és rózsás ornamentikájú nadrágtól (Weekend Max Mara). Mert a huncutság ősszel sem érhet véget!
 
oszin01.jpg
 Az idei őszi trendek a hatvanas-hetvenes évek retró darabjaiból tevődnek össze, így újult meg a paisley-minta, mely a hetvenes években az olasz Etro nagy dobása volt – vagy a kockás kosztüm és a foltszerű bőrcafatkákból patchworkszerűen összerakott szoknya és kabát.

(A teáscsésze és kanna Zsolnay porcelán.)

 
oszin02.jpg
 
  Az október-november másik nagy dobása a paisley-minta lesz: az Etro kínálatából meríthetünk inspirációt. A paisley egy könnycseppre – vagy vesére? – hajazó finom virágminta, és eredetileg a perzsáktól származik. Igazából rengeteg arca van. Nálunk kasmírmintának nevezik, és a kasmírkendők népszerűsítették. Nem véletlenül: a mintázat Kasmír államban bontakozott ki igazán, ott szőtték a hegyekben, onnan hozták át az angolok Európába. Skóciában Paisley városában kezdték gyártani – innen az angol elnevezése. 
–mórocz–
 
oszin04.jpg
 
web-bannerek-hirlevel-01_6.jpg