Zero waste
Tudjuk, hogy a divat, vagyis a textilipar az egyik legnagyobb környezetszennyező. Ezért egyre több nő vásárol tudatosan, és a hulladékmentesség jegyében a használt ruhákat keresi. A divatról nem szeretnének lemondani, hiszen divatozni jó. Jó, de inkább a fenntartható divattal kacérkodnak, vagyis nem vásárolnak minden szezonban új és még újabb darabokat. Ez a környezettudatosság a használtruha-kereskedések aranykorát hozta el. Egyre több a krémturi, ahol jó minőségű angol ruhákat kínálnak.

foldes-edina0jo1.jpg

Földes Edina gútai használtruha-boltjára az interneten leltünk rá: nyolc éve működteti nagy sikerrel a webshopját és gútai „kőbutikját“. Miközben a webshop kínálatából válogattunk kreatív divatanyagunkhoz a ruhákat, kitűnt, hogy Edina kiváló kereskedő is, és nagyon jó szeme van. Nála nem kell órákig keresgélni, mert mindjárt kész szetteket kínál, és nem nekünk kell kiturkálni az „aranyrögöt“.

– A nők nagyon szeretik, hogy előre dolgozom, így tudnak inspirálódni. Vagy egyszerűen megveszik a kész szetteket úgy, ahogy fent vannak a weben. Nagy munka a keresgélés, ám én imádom, mert itt kiélhetem a divat iránti rajongásomat – mondja. 

–né–

Kapcsolódó írásunk: KÖLCSÖNBE, TURIBÓL VAGY VADIÚJAT? III. rész

web-bannerek-hirlevel-02_1.jpg

Új Nő csapata
Cookies