Kristállyal a szép bőrért!
Új trend hódít: a legszebbek a kristályok gyógyító és szépítő erejére esküsznek.

szind01.jpg

Szépségrutinunkat kiegészíthetjük a kristályokkal, mert a hírek szerint hatással vannak fizikai és lelki állapotunkra. A legismertebb kristály a só, de az arany, a platina vagy akár a jade és a rózsakvarc is kívánatos kozmetikummá vagy kozmetikai segédeszközzé lépett elő. Az ásványok, vagyis a természetben fellelhető kristályos anyagok gyógyító erejét az indiai ájurvédában, de a kínai medicinában is dokumentálták. Bár a nyugati tudományok ezt nem támasztották alá, mégis sokan hisznek a kristályok HARMONIZÁLÓ erejében. Azt mondják, hogy minden energiával rendelkezik, s ezek az energiák rezgésekben nyilvánulnak meg. A kristályok is különféleképpen rezonálva támogatják a testi-lelki egyensúlyt. S mivel testünk vízből és ásványi anyagokból áll, és csontjaink kristályszerkezetűek, így természetes módon tudunk együtt rezonálni a kristályos ásványokkal.

Az ásványok többféle módon kerülhetnek a kozmetikumainkba: porrá őrölve, kolloidok, vagyis a sejtfalon áthatolni képes részecskék formájában vagy krémekkel érintkezve (és azokat átprogramozva). Az utóbbiak közé sorolhatók a féldrágakövek rezgéseivel energetizált krémek, amelyek anyagukban szintén nem tartalmazzák a kristályokat, csupán az általuk átadott energiákat.

Az ásványi dekorkozmetikumok pedig valóságos forradalmat robbantottak ki a sminkek világában. Előnyük, hogy szervetlenek, így nem okoznak allergiát, s nem tartalmaznak olajat vagy viaszokat. Az ásványi részecskék visszaverik a fényt, bőrünk ezáltal fiatalabbnak tűnik. A faggyútermelést is kiegyensúlyozzák, de a napsugár ellen is védelmet nyújtanak.

web-bannerek-hirlevel-02_2.jpg

Az arcápolásban először az agyagmaszkokban és az arcradírokban találkozhattunk porrá őrölt kristályokkal. Ezeket követték az aranymaszkok – ma már minden, magára valamit is adó cég kínál aranymaszkot vagy -pakolást. A svájci La Prairie luxusmárka pedig az arcápolóihoz igazi platinát és gyémántot adott, amelyek állítólag újraprogramozzák az öregedő sejteket, serkentik a kollagénképződést, és megkötik a vizet. 

A legújabb szenzációt pedig a féldrágakő masszázseszközök jelentik. Velük az ásványok harmonizáló erejét átadhatjuk a bőrünknek is. A jade rollerek és rózsakvarc gua-sha masszírozók azt ígérik, hogy kivezetik a nyirokcsomókból a felgyűlt mérget, és megemelik a megereszkedett bőrt. Úgy legyen!

Nem oda-vissza hengerezünk! A roll-on masszázshenger különféle ergonomikus nyelekkel készül. A lekerekített végű henger az arc minden zugát könnyen eléri, biztosan masszírozza a szem közvetlen környékét és az arc érzékeny tájait. A szemkörnyékre hűsítő fémből golyó alakú görgők készülnek, a sima területekre dudoros hengerek. Ezek a nyirokereket is masszírozzák, elősegítve a nyirok távozását a szervezetből. 

A fémek kolloidoldásával készülnek a nanokristály hatóanyagok. A fémkristályok közül az aranykristály például feszesíti a bőrt, fokozza a ragyogását, a platinakristály fiatalítja – az ezüstkristály pedig sejtszinten tisztítja. 

Rose baby a divat
A tavaszi sminkben a babás arcpírt helyezzük előtérbe (a képen). A pinkben ragyogó rózsácskák bájossá teszik az arcot, és gyermekivé válunk tőlük. A szemöldököt csak fésüljük át kis színezett szemöldökzselével, ne rajzoljuk meg erőteljesen, a pírt az almácskákra satírozzuk. A rúzst kontúr nélkül használjuk.

jade.jpg

–varga–

web-bannerek-hirlevel-01_0.jpg

Új Nő csapata