Ez függ az anyag minőségétől, mivel különböző minőségű és árfekvésű anyagok vannak a piacon.

Plusz függ az anyagcserétől, az életmódtól és sok mástól is (a párás levegő például csökkenti a tartósságot).

mennyire-lesz-tartos-a-toltes-kezdo.jpg

Léteznek könnyebb és nehezebb hialuronsavak: a tartósak értelemszerűen nehezebben oldódnak. Ráncfeltöltésnél a ráncok alá fecskendezve térfogatot pótolnak; a szájba vagy a szem alá viszont nem applikálhatnak kemény, tömör hialuronsavat, mert ott vékony a bőr.

A hatás is nagyjából fél évig tart. A kontúrok kiemeléséhez tartósabb készítményeket használnak, ezek akár egy évig is bírják

Kizáró okok

A botoxnál kezelést kizáró oknak minősülnek az izom- és idegbetegségek, az epilepszia és a szoptatás. Ha valaki például allergiás a méhcsípésre, nagyobb eséllyel produkál allergiás reakciókat kezelés közben vagy után.

Egymásra töltik!

A száj volumenizálásával a vékony ajak teltté tehető. Ám valamikor a kliens orvost vált. Minden orvos más készítményt fecskendez be, melyek van, hogy nem férnek meg egymással, és így csomók, egyenetlenségek alakulhatnak ki. A hialuronsav elmozdulhat, sőt a nyálkahártya alatt is lerakódhat. Ilyen esetekben egy speciális enzim segítségével szétoszlatják, majd 3-4 hét elteltével újratöltik. Néha nem elég egyetlen alkalom a jóvátételre. Szerencsére a szájon vékony a bőr, hamar visszahúzódik, és nem ereszkedik meg.

minden_reggel_ujno.sk.png

Hoppá!

A töltésnek ezeregy titka van. Ha valaki túltölteti a száját, az anyag felvándorol a száj fölé, s máris kész a „majompofa”. Vagy: a bőr szépen kisimul a túltöltésnél, viszont jókora táskák keletkeznek a szem alatt. A jó orvos esztéta tudja, mit lehet ilyenkor tenni...

Nagyvendégi Éva
Cookies