2021.dec.7.
Életünk és a mese
Karácsonykor elmerülünk a Hófehérke, a Hamupipőke, A kis gyufaárus lány megható történetében – az év többi napján pedig mi magunk vagyunk a főszereplői az ehhez hasonló történeteknek. A mesék világa közelebb áll a valósághoz, mint gondolnánk.
Életünk és a mese
2021.már.5.
Amália, a lett hód
Luca és Ilona egy halászt keresnek, ám közben eltévednek a Duna egyik kiszáradt medrében. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen barátra lelnek egy lett hód személyében. Mindeközben Lucát aggasztja, hogy a gyomra furcsa mormogó hangokat hallat...
Amália, a lett hód
2020.dec.25.
Ott, ahol a tánc és a mese az úr
Vannak dalok, amelyeket ha nem hallgathatnak meg a gyerekek, akkor nem szór fényt a csillagszóró, nem ízlik a kalács, s a gyerekek nem hallják meg a karácsony igazi üzenetét. Szükség van a karácsonyi műsorokra, ezek azonban idén elmaradtak.
Ott, ahol a tánc és a mese az úr
2020.dec.3.
Beatrix Potter
Nemrégiben jelent meg Beatrix Potter összes meséje egy csodálatos kötetben. Azonnal tudtuk, hogy kell nekünk ez a könyv. Beatrix Potter történetei végtelenül kedvesek, bár kissé ijesztő, amikor a borz rendre meg akarja sütni a kisnyulakat...
Beatrix Potter
2016.máj.10.
Mese az elrepedt padlólapról
Egyszer volt, hol nem volt, a nagy folyón innen, az üveghegyektől tisztes távolban, egy kis falucska kicsi házában élt egy pici család. Boldogságban éltek, otthonukat építgették, szépítgették, mígnem úgy döntöttek, hogy kicsi házuk pici fürdőszobája megérett a tatarozásra.
Mese az elrepedt padlólapról
Cookies