2024.máj.14.
Álmodozni kötelező
Az álmodozás a sikerhez vezető út kulcsa: mi fog történni velem a sarkon túl, holnap, egy év múlva? A végén az ember azzá válik, amire a lelkében vágyik. Mert az álmok egyszer valóra válnak.
Álmodozni kötelező
2024.ápr.17.
Okok nélkül
Szendi Gábor pszichológus Párbajok nélkül – Okok helyett megoldások című könyvében bemutatja, hogy tudunk megváltozni egy korszerű módszer segítségével, a viselkedésterápiával.
Okok nélkül
2024.már.7.
Nárcizmus
Mostanában elég gyakran szóba kerül az önimádat, közkedvelt szóval a nárcizmus. Milyen megnyilvánulásai vannak ennek a személyiségzavarnak? Miből vehetjük észre mégis, hogy nárcisztikussal van dolgunk?
Nárcizmus
2024.már.5.
Te tehetsz róla…
A rákos betegek vagy más súlyos betegségben szenvedők gyakran hallanak ilyen és ehhez hasonló kijelentéseket: „azt hiszem, ez a betegség figyelmeztetni akar valamire”, „ez annak a jele, hogy lassítanod kell”, „változtatnod kellene az életeden”.
Te tehetsz róla…
2024.már.4.
Az anyaság megjelöli a testet és a lelket
Kinyomom a hasam. Behúzom. Oldalra fordulok, kinyom, behúz. A hasamon két kocka, de olyanok, mint a zselatinos sütemények: remeg a tetejük. Mégis szépnek látom őket, mert „enyém sütik”. Egy öninterjú következik arról, hogyan pánikoltam be a szülés után, és kötöttem végül egy egészen jó kompromisszumot önmagammal.
Az anyaság megjelöli a testet és a lelket
2024.feb.7.
Krízis, a mindennapi
Az ember és körülötte a világ a válságokon edződik – mondják a közgazdászok. A görög „krízis” szó eredeti jelentése nem negatív, hanem ez: fordulat, változás, s a változás jó is, rossz is lehet.
Krízis, a mindennapi
Cookies