2024.már.27.
Tudatos szülő, boldogabb kamasz
„Közel sem mindegy, hogy a családok hogyan élik meg a felnőtté válásáig vezető utat. A cél, hogy szülő és gyermek egyaránt nyertesként kerüljön ki ebből az időszakból!” – vallja Benko Emőke, aki pedagógusként és coachként egyaránt tinédzserek problémáira szakosodott.
Tudatos szülő, boldogabb kamasz
2024.már.14.
Nyugi, muter!
„Három ötös van itt egymás után” – mondom a tizenhárom éves fiamnak, amikor hosszú idő után belenézek az elektronikus ellenőrzőkönyvébe. A fiam azonban máris kész a válasszal: „Nyugi, muter! Ki fogom javítani” – mondja anélkül, hogy felpillantana a mobiljából.
Nyugi, muter!
2024.már.4.
Bézs anyukák
A mai divatos lakás seszínű, bézs vagy szürke. Gyönyörű otthonok születnek ezekkel a semleges és előkelőséget – csöndes luxust – sugalló színekkel. De mi van, ha megszületik a gyerek, akinek színes játékai lesznek, s azok bezavarnak a „színben tartott” lakás képébe?
Bézs anyukák
2024.feb.26.
Északi nevelési stílus
Aki nemcsak pár napra, turistaként látogat el Skandináviába, hamar észreveszi, hogy az északi szülők lazábban nevelnek, mint mi. De mégis melyek azok a főbb nevelésbeli különbségek, melyek kulcsként szolgálhatnak a boldogsághoz?
Északi nevelési stílus
2024.jan.31.
A tökéletes anya
A tökéletes anya sose kiabál a gyerekével. A tökéletes anya órákig játszik vele, takarít, főz, mos és vasal, miközben haja belőve, dereka karcsú. Ilyennek képzeljük a tökéletes anyát. Sajnos, a legtöbb gyereknek pechje van – a sors nem ilyen tökéletes anyát adott neki.
A tökéletes anya
2024.jan.20.
De nehéz az iskolatáska...
Nem is gondolnánk, hatéves csemeténknek mi mindent kell elsajátítania ahhoz, hogy a szakemberek iskolaérettnek nyilvánítsák. Sokszor elképzelni is nehéz, hogyan lesz a nyári szünetben szertelenül játszó lurkóból szeptembertől egy csapásra felelősségteljes kisiskolás.
De nehéz az iskolatáska...
Cookies