aug 31, 2021
A lányok másak?
A sztereotípiák meghatározzák, hogyan beszélhet és viselkedhet egy lány és egy fiú. A fiúnak erősnek kell lennie, a lánynak bájosnak – a határozott, erős lányokat ezért szófogadásra nevelik, a gyöngédebb természetű fiúkat agresszivitásra.
A lányok másak?
aug 10, 2021
Mostohák
Mostohaanya, mostohaapa, mostohagyerek! Környezetünkben számos példát találhatunk arra, hogy a nem biológiai szülők kapcsolata a nem saját gyerekükkel gyakran nem jó. Hogyan lehet békét és harmóniát teremteni a mozaikcsaládokban?
Mostohák
júl 6, 2021
VBAC babák
Beszéljünk a VBAC-ról! Mítosz, hogy császáros szülés után már nem lehet természetes úton szülni, és császárral is csak két gyereket lehet világra hozni. A tévhiteket mától el lehet felejteni.
VBAC babák
jún 27, 2021
Nem mész te sehova!
Nem mész te sehova! Hányszor, de hányszor hallhattuk ezt gyermekkorunkban! Nem szerettük ezt a szigort, de be kell látnunk, nem olyan egyszerű tökéletes szabadságot adni gyerekeinknek – és mégis nevelni őket.
Nem mész te sehova!
jún 16, 2021
Anyának lenni
Van a nő lényének egy olyan része, amely csak akkor nyílik ki, amikor gyermeke lesz. Ez az ösztönös késztetés, ez a bensőjéből áradó végtelen szeretet ad neki erőt, hogy átvészelje a nehézségeket, és amíg él, óvja, terelgesse, segítse a gyermekeit.
Anyának lenni
jún 14, 2021
Hogyan neveljük a lányokat?
Mire kirepülnek a családi fészekből, valószínűleg rádöbbenünk, hogy hibát hibára halmoztunk. Valamit nagyon elrontottunk a lányaikkal kapcsolatban. Hiába: a pokolba vezető út is jóakarattal van kikövezve!
Hogyan neveljük a lányokat?