máj 14, 2022
Kiből lesz a jó óvónő?
Úgy hozta az élet, hogy több éve jövendőbeli óvó néniket okítok a szépre, a jóra, a tudásra egy szakközépiskolában. Kedves jövendőbeli anyukák, kijelenthetem, hogy nem kell félni! Bátran rájuk lehet bízni a jövő generációját, mert vannak olyanok, mint a régi óvó nénik...
Kiből lesz a jó óvónő?
máj 10, 2022
MONTEKID
A Montekid két éve nyitotta meg kapuit. Nevelési elveik Maria Montessori pedagógiai módszerén alapulnak: a gyerekeket a saját tapasztalataik révén tanítják önállóságra, szem előtt tartva a kicsik korát és érdeklődését. Az intézmény alapítójával, Bogyai Haramia Ildikóval beszélgettünk.
MONTEKID
ápr 26, 2022
Montessori Viduval
Ma a világban sok helyen vannak Montessori-óvodák – mi csak egy magyar nyelven működőről tudunk, ez a dunaszerdahelyi Montekid. Ennek ellenére nálunk is sok szülő rokonszenvezik Maria Montessori elveivel. Miként talált rá a módszerre, és hogyan jelenik meg a hétköznapjaikban? – erről faggattuk Vidut.
Montessori Viduval
feb 21, 2022
Hívják a bábát?
A szülést évszázadokon keresztül női dolognak tartották. A nők hosszú ideig otthon szültek, a bábaasszony segítségével. Biztos csodálkoztak volna, ha a mai trendet látják, hogy a nők kórházban szülnek – vagy hogy a férfiak is ott leselkednek a szülőszobában.
Hívják a bábát?
Cookies