2024.máj.16.
Szülők gyerekszerepben
Pénzt kérnek kölcsön, becsapják őket, mert hiszékenyek, túl sokat isznak (!), veszélyesek, ha volánhoz ülnek… Nem a serdülőkről van szó, hanem a mi hetven-nyolcvan éves szüleinkről. Mit tehetünk?
Szülők gyerekszerepben
2024.máj.3.
Anyák napja elé
Milyen érzés anyának lenni? Nem lehet ezt elmagyarázni – és talán nem is kell. Anyának lenni a világ legszebb feladata, és a „Köszönöm Anyukám!” pedig a legmeghatóbb mondat...
Anyák napja elé
2024.már.22.
Laptopmentes hétvége
Az utóbbi években mindenki az interneten lóg. A mai gyerekek élete elképzelhetetlen az internet nélkül. Mi, szülők ezt szörnyűnek találjuk, mert még emlékezünk kalandos gyerekkorunkra. Ezen nyavalygunk, közben mi magunk is alig várjuk, hogy bekapcsoljuk a számítógépet.
Laptopmentes hétvége
2024.már.14.
Nyugi, muter!
„Három ötös van itt egymás után” – mondom a tizenhárom éves fiamnak, amikor hosszú idő után belenézek az elektronikus ellenőrzőkönyvébe. A fiam azonban máris kész a válasszal: „Nyugi, muter! Ki fogom javítani” – mondja anélkül, hogy felpillantana a mobiljából.
Nyugi, muter!
2024.már.14.
Ki a családi fészekből
Gyerekeink egyszer csak felnőnek. Helyes az, ha továbbra is otthon tartjuk őket? Vagy amikor felnőtté válnak, küldjük el őket otthonról, mint teszik azt a svédek vagy a hollandok? Mi jobb a gyereknek: ha kilökjük a puha fészekből, vagy huszonötön túl is ajnározzuk?
Ki a családi fészekből
Cookies