jan 13, 2021
104 év a világból
A nyéki Kósa Rudi bácsi 104 évet látott a világból. Élő tudástára ő az eltelt időnek. Szemhatára kis falujáig, Nyékvárkonyig terjedt, de a tágas világ is ott volt a horizontján, hisz határok mentek át úgy felette. Mit kell tudni róla?
104 év a világból
dec 31, 2020
A hal
Ki mást látogatnánk meg decemberben, ha nem egy halászt? Kopog a karácsony, lehalászták a tavakat, mi pedig inalunk a halárushoz. Krištofóri József halászt faggattuk a halról.
A hal
nov 29, 2020
A cipőtervező
Hogyan lesz valaki cipőtervező? – szólt az első kérdésünk Németh Serbák Zsuzsához, akinek cipői olyan nevek mellett szerepelnek egy-egy kiállításon, mint például Manolo Blahnik.
A cipőtervező
nov 25, 2020
Csak egy kutya… Vagy több?
Ha szereted a kutyusokat, érdemes elolvasnod ezt a cikket. Sok kutyatulajdonos van, aki nem szereti a tenyésztőket, mert véleményük szerint sok kóbor kutya van a világon, azokat kell örökbe fogadni. Ám a fajtatisztaság sem piskóta, tartják a tenyésztők és a kutyázók.
Csak egy kutya… Vagy több?
nov 16, 2020
Retro étlapok
Forgatom a 70-es, 80-as évek nagy hírű csallóközi éttermeinek étlapjait. Már az előételek is meglepőek: több helyen is tíz deka gépsonka vagy épp Turista szalámi mustárral. Így éltünk, ezt ettük!
Retro étlapok
okt 9, 2020
Ejnye, te büdös kis siló...
Ahogy megyünk előre az időbe, úgy vesztjük el kapcsolatunkat a földdel és az állatokkal. A silókukoricát egyre kevesebben ismerik fel: pedig ott terem az út mentén. S aki látott már „erjedő” silógödröket, az se a látványt, se a szagokat nem felejti. Mert milyen is a jó siló? Bizony „büdi”.
Ejnye, te büdös kis siló...
aug 3, 2020
Egy szép család
Már a fotó is árulkodó: Fucsek László (37), az apuka megpróbálja lefoglalni örökmozgó kisfiát, Lacikát (5), miközben az anyuka, Fucsek Kiss Veronika (33) sürög...
Egy szép család