már 5, 2021
Téglák a falban
Bizonyára sokan találkoznak régi téglákkal a bontások során. Van címeres tégla, monogramos tégla, évszámos, és mindegyik szép – a sárga és a vörös árnyalataiban pompáznak. Titokzatosak is, mert titkos történetekről mesélnek, hisz valamikor valamelyik falban tanúi voltak régi életeknek.
Téglák a falban
feb 20, 2021
A jó fodrász igazi kincs
Mióta egy tollvonással megfosztottak minket a professzionális hajápolástól és az ezzel együtt járó kényeztető és pihentető énidőtől, bizony mi, nők igencsak kínlódunk a tükörbe nézve. A frizuramizériát ki-ki a maga módján próbálja orvosolni.
A jó fodrász igazi kincs
feb 15, 2021
Carne vale, avagy ég veled, hús!
A füleki származású Katona Kovács Tünde és párja hosszú éveken keresztül minden februárban elzarándokoltak Velencébe, hogy elvegyüljenek a kosztümös forgatagban. Segítségükkel próbáljuk felidézni a velencei karneválok hangulatát.
Carne vale, avagy ég veled, hús!
feb 2, 2021
Egye magát karcsúra!
Antónia Mačingová ismeri a titkot, hogyan ehetjük magunkat karcsúra, és meg is osztja velünk ezt a tudást. A receptek jól beváltak, hiszen önmagán próbálta ki őket, mivel már csaknem két évtizede ezek szerint az elvek szerint étkezik.
Egye magát karcsúra!
jan 13, 2021
104 év a világból
A nyéki Kósa Rudi bácsi 104 évet látott a világból. Élő tudástára ő az eltelt időnek. Szemhatára kis falujáig, Nyékvárkonyig terjedt, de a tágas világ is ott volt a horizontján, hisz határok mentek át úgy felette. Mit kell tudni róla?
104 év a világból