Rozsnyón leesett a hó, és a szűz hótól pasztellbe borult a város. Papp Viki képei ezt az egy napra szóló mesevilágot örökítették meg.

A hírek szerint ma már minden negyedik eladott új autó fehér, a második helyen pedig holtversenyben a fekete és szürke autók szerepelnek. Utánuk következik a metálezüst, sőt még a nem is olyan régen eladhatatlan barna autók is lépéselőnybe kerültek.

mese-pasztellben-kezdo.jpg

A sötét színek ráadásul az olcsóbb és kisebb autók kategóriájában is aratnak: ma már a nők sem a „nőcis” színeket helyezik előtérbe, hanem fehér vagy sötét színű autókkal komolykodnak. (A piros autók beszállnak ugyan a versenybe, de a kivétel csak erősíti a szabályt...)

mese-pasztellben-1.jpg

A fehér diadalmenete a szakértők szerint elég különös, hisz sokáig a furgonok színe volt – dobogós helyet csak Dubajban és a többi gazdag arab országban kapott, hiszen a fehér tudvalevőleg kevésbé nyeli el a fényt. (Ami az ötvenfokos hőségekben nem utolsó szempont.) A gyöngyház-technológia a fehér autót mára a nők kedvencévé avatta: így vált nálunk is unalmasból kedveltté.

A jóslások ellenére (ma már nyílt titok) az utóbbi évben nemhogy lelassult volna a világ, hanem még több autó repesztett az utakon.

Rozsnyón azonban leesett a hó, és az unalmas fehér és sötét színű autók helyett egyszer csak színes autók lepték el a várost.

A népek pedig nem siettek, csoszogtak kicsit, hogy a szívükbe fogadják a bumfordiság eme világraszóló csodáját.

mese-pasztellben-2.jpg

Ezek után nem tudjuk megállni, hogy ne tegyük fel a költői kérdést: tényleg csak fehérben és szürkében látjuk a világot? A pasztellnek vagy a rózsaszínnek semmi esélye nincs, marad az unalmas utcakép? Úgy tetszik, igen, hisz a kilencvenes években kedvenc kék reneszánszának is vége, a piros autó pedig csak a nők körében kedvelt.

mese-pasztellben-3.jpg

Pedig a szürkének hátulütői is vannak: például nehezen vehető észre, a metálbarna pedig nem éppen egy izgalmas szín. Ezt az egyenvilágot unta meg Rozsnyó, mikor – talán a Barbie-film világsikerére hajazva – egy napra pasztellbe öltöztette a parkoló autókat.

mese-pasztellben-4.jpg

minden_reggel_ujno.sk_0.png

–nagyvendégi–
Cookies