A fiatal lányok kihívó ruhát öltenek magukra, illegnek-billegnek a férfiak előtt, s úgy gondolják, ettől már nőkké válnak.

Ám a szép mosoly és vonzó küllem meg sem közelíti a nő valódi értékeit. Hogy miben különbözik a zsenge, fiatal lány az igazi nőtől?

nok-lanyok-kulonbseg-kezdo.jpg

Labilitás – stabilitás

A lányok imádják a játszmákat és a rosszfiúkat. S bár a szerelemre utaznak, előszeretettel szenvednek, ugyanis a lényeg számukra a mindent elsöprő szenvedély. A nő ezzel szemben igyekszik megtalálni a stabilitást az életében, és nem hajaz a mindennapi drámára. Meglátja a férfiban a férjet, a társat, a gyermekei apját, akire valóban alapozni tud a jövőben.

Test és lélek

Egy igazi nő nem a bájaival akar csatát nyerni. A nő lelkével, intelligenciájával és finom, nőies mozdulataival, kecsességével csábítja el a férfit. A lányok viszont testi szépségeikre hívják fel elsőként a figyelmet. Kivillantják a dekoltázst, a hosszú combokat, és erős sminkkel indulnak a harcba. Nem hiába mondják, hogy nem minden a külső. Ezt az igazi nő tudja: bájos személyiségével, leheletnyi sminkkel és decens ruhával is képes pillanatok alatt elcsábítani egy férfit.

Önbizalom kontra komplexusok

Egy nő sosem fog más nőkkel és lányokkal versenyezni, mert ismeri önnön erényeit és értékeit. A lány viszont mindig méricskélni fogja magát a másik lányokhoz, s ennek hangot is ad majd. Állandóan megfelelési kényszerben fog küzdeni, mellyel könnyedén aláássa kapcsolatát. Mindez persze a kényes önbizalomhiányából fakad.

Szex és szex között is van különbség. Egy nő nem adja könnyen magát, a szexuális együttlét a számára nem csak a puszta testiségről szól. A nőnek szüksége van az érzelmi és lelki egyesülésre is, melyhez kell némi érettség. A lányok ezzel szemben gyakran gondolkodás nélkül felkínálják magukat, csak azért, hogy egy kis figyelmet kapjanak.

Őszinteség vs. taktika

A fiatal lányok többsége állandó taktikázásba kezd, ha valami nem stimmel a párkapcsolatban. Az őszinteség helyett olyan játszmákba és csalfa dolgokba vágnak, melyekkel úgy érzik, könnyedén elérik céljaikat. Ezek az ócska és felelőtlen döntések azonban hamar kiderülnek. A nő a taktika helyett az őszinteséget és a tisztességet választja, mellyel egyenes út vezeti őt a problémák megoldásáig.

A nő meleg otthona a lány szégyene

A valódi nő a család szíve. Tudja, mit jelent otthont, meleget és szépet teremteni a család számára. Nem idegen neki a tűzhely, a porrongy, a felmosóvödör. Míg a lány nevet rajta, hogy semmit nem tud főzni, és a takarítás is ciki számára, addig egy nő könnyedén bánik a fakanállal. S ezzel lopja be magát a férfi szívébe.

Az elveszett kislány és az érett nő harca

A 21. századi nő már nem függ a férfiaktól. Mindent képes egyedül elintézni. Dolgozik, teszi a dolgát, és tudja, hol a helye a világban, van önbizalma, és tudja, mire képes. A kislányok viszont sokszor egyhelyben toporzékolnak, s elvárják, hogy a férfiak tegyék rendbe őket és az életüket. Mondhatni, életképtelenek, állandóan a férfi döntésére várnak, no meg arra, hogy eltartsák őket ebben a zsarnoki nagyvilágban.

hirlevel_web_banner_1_350.jpg

Érzelmi intelligencia

A nők, amikor tudják, hogy valaminek vége van, csendesen továbbállnak. A fájdalmat a legrosszabb körülmények között is hősiesen viselik. A lányok azonban drámakirálynőt játszanak. Legyen szó egy szakításról vagy egy nagyobb döntésről, a nyafogáshoz folyamodnak, mellyel nem jutnak közelebb sem céljukhoz, sem az érzelmi érettséghez. Tehát a lányok a megfontolt döntések helyett inkább a hisztit, a drámát választják. Ezért is nevezik őket drámakirálynőknek.

A valóságos mindennapok tükre

Egy igazi nő mellett a férfi el tudja engedni magát, és teljesen feloldódik, szellemileg feltöltődik. A lányok viszont az állandó gyermeteg viselkedésükkel csak lehúzzák a férfiak energiaszintjét.

Hiszti, becsvágy, kibeszélés – ez az, amire a pasiknak egyáltalán nincs szükségük. Vagy csak ideig-óráig...

Kommunikáció és viselkedésminták

A legszembetűnőbb különbséget akkor fogjuk látni, ha egy nőt és egy lányt társaságba viszünk. A nő visszafogottan, kedvesen bánik az idegen vendégekkel, tudja, mit mikor mondhat és engedhet meg magával és másokkal szemben. A kislányok viszont ekkor kerülnek rém kellemetlen helyzetbe, hiszen nem előnyük a társas viselkedésminta, vagy a háttérben kuporognak, és rosszul érzik magukat, vagy éppen ellenkezőleg, harsányan és fennhangon társalognak, feltűnően bámészkodnak, féltékenykednek. Ekkor leplezik le az összes fent említett példát, mindezt egy helyen, akár egy alkalommal, hiszen még nem képesek egyenrangú partnerként viselkedni párjuk mellett.

Dunai Mira
Kapcsolódó írásunk 
Cookies