Emlékszem, amikor egy kis hátizsákkal és hálózsákkal indultunk Sopronba a barátnőmmel, a VOLT fesztiválra. Alig volt ember. A sátor, amit levertünk, bárhol elfért volna. Mostanra pedig sátortengerré vált az összes fesztivál helyszíne. Bomba jó előadókkal, megannyi étellel, itallal és különféle programokkal várják a fiatalokat és időseket egyaránt.

A rockzenétől kezdve, a techno és a pop műfajoktól egészen az alternatív műfajokig bármiből kedvünkre csemegézhetünk a fesztiválok felhozatalából. Haverok, buli, hátizsák, hálózsák, sör és zene. A fiatalok csak úgy hívják: fesztiválállapot.

Ennek megfelelően összegyűjtöttünk néhány fontos dolgot, melyet érdemes szem előtt tartani, mielőtt belevágunk a nyári fesztiválszezonba. 

web-bannerek-hirlevel-02_4.jpg

 1. Ha bulizni indulunk, legyen nálunk készpénz
  Persze, már elég sok helyre tesznek ki automatákat, sőt már bankkártyával is lehet sok helyen fizetni, hogy ne kelljen az embernek egy köteg pénzzel mászkálnia. Ennek ellenére tavaly még mindig volt néhány olyan fesztivál, ahol a helyszínen nem volt pénzfelvételre lehetőség. 
   
 2. Éppen ezért a legegyszerűbb,
  ha felkeressük a bulimaraton hivatalos honlapját, ugyanis ott már jó előre kész tervekkel, hasznos információkkal, sátortáborhelyszínekkel találkozhatunk. Itt jelölik azt is, mi az, amit megtalálunk a fesztivál helyszínén, tehát milyen szolgáltatásokra számíthatunk.
   
 3. Sátor, hálózsák, szállás 
  Ha eldöntjük, melyik a nyerő fesztivál, akkor azt is döntsük el, hogy sátorozni szeretnénk-e. Ugyanis a buli előtt vajmi kevés eséllyel tudunk szállást foglalni magunknak. Időben kezdjünk keresgélni!
   
 4. Utazás. Vonat, busz vagy autó?
  Van, aki a vonatra és a buszra esküszik, így kedvére italozhat már utazás közben is. Mások azt vallják, hogy autóval kényelmesebb, hiszen bepakolnak a kocsiba, és akkor jönnek és mennek, amikor akarnak. Amire jó, ha figyelünk: ha autóval indulunk útnak, az internet segítségével már előre keressünk biztonságos parkolóhelyet. Ha busszal és vonattal közlekedünk, nem árt letölteni a menetrendeket.
   
 5. Hátizsák vagy hasitasi?
  Örökös problémát jelent, hogy mennyi és milyen táskát vigyünk magunkkal. A válasz nagyon egyszerű. Fogkefe, ruha és más egyéb, elengedhetetlenül fontos dolgunknak szerezzünk egy, az átlagosnál picivel nagyobb hátizsákot. Ezen kívül pedig vagy egy rongyhátizsákot vagy egy övtáskát vigyünk magunkkal, melybe belefér a telefon, a pénztárca, a szemüveg és természetesen a rúzs. Fesztiválra fel!

Derzsi Bernadett

web-bannerek-hirlevel-01_6.jpg

Új Nő csapata