Manapság már a nők is keresnek, s néha többet, mint a férjek. Társaságban gyakran szóba kerül, hogy hogyan viszonyuljon a nő a férfi pénztárcájához.

Kérdéseinkre egy pénzügyi szakértő válaszol: Mit gondolnak a férfiak a pénzükről, és mit gondolnak arról, hogy mit gondolnak a nők a férfiak pénzéről?

mikor-ki-fizessen-kezdo.jpg
(© Tanaka Tatsuya)

– Milyen hosszú együtt járás után kérdezhetem meg a barátomtól, hogy mennyit keres?

– A válasz egyszerű. Ha a férfinak elég pénze van, a válasz nem okozhat neki gondot. Ezt abból is meg lehet tudni, hogy milyen közös szabadságot tervez. Ha a nő észreveszi, hogy a férfi minduntalan kibújik a kérdés alól, ideje a körmére nézni.

– Ezt hogyan kell tenni?

– A nő hozza szóba a szabadságot. Például így: „A jövő hónapban van egy hét szabadságom. Szívesen elmennék a hegyekbe vagy a tengerhez.” A pasi válaszából kiderül, hogy illenek-e egymáshoz. Ha lelkesen mondani kezdi, hogy milyen szép helyeket ismer, ahová együtt elmehetnek, akkor a nőnek nincs más teendője, mint esélyt adni neki, hogy bebizonyítsa: ő az a bizonyos herceg a fehér lovon. Ha azonban fintorogni kezd, hogy semmiképp nem tud szabadságra menni, baj van. A lány mindig hagyatkozzon az ösztöneire – mindig rá lehet jönni, hogy a férfi mikor nem játszik tisztességesen.

– Mit kell tenni akkor, ha a férfi olyan üdülést ajánl, amilyet a nő nem engedhet meg magának? Úgy kell vennie az ajánlatot, hogy a férfi meghívja?

– Nem. Kerek perec meg kell neki mondania, hogy ilyen szabadságot nem engedhet meg magának, és válasszanak olcsóbb helyet. Erre a pasas vagy azt válaszolja, hogy barátnője a vendége lesz, vagy azt, hogy akkor mást választanak – együtt. Egyébként ostobaságot követ el a férfi, ha nem akarja meghívni a barátnőjét. Én például mindig megfizetném a barátnőm üdülését. Ha nem lenne elég pénzem, legalább valahová a víz mellé elvinném.

Ugyanakkor a szabadság alatt a nő ragaszkodjon ahhoz, hogy néha ő fizessen. Elég egy-két apróság: fagylalt vagy egy-két pohár ital egy vendéglőben, ahová a lány viszi el a nagy Őt.

– Elvárhatom-e az ajándékot karácsonyon kívül is?

– Bizony elvárhatja. De akkor sem szabad megharagudni, ha nem kapja meg. Az ajándékok, a virágcsokrok és „a szerelem szokásos bizonyítékai” ma már nem sokat árulnak el egy férfiról – esetleg csak azt, hogy jó nevelést kapott. Ma általában azok a pasik adnak ilyen ajándékokat, akik nem nagyon „értenek” a nőkhöz (szépen kifejezve: kevésbé jártasak a nőkkel való bánásmódban), s így kívánnak nagyvonalúnak látszani.

– Mikor ki fizet, ha ketten együtt járnak?

– Az udvariasság azt diktálja, hogy mindig a férfi fizessen. A valóság egy kicsit más. A férfi mindig nyúljon a pénztárcájához, amikor fizetésre kerül sor. Ez így van rendjén. Az ügyes nők azonban olykor-olykor „elviszik a cechet”. Egy normális férfit ma már elkedvetleníti, ha a nő természetesnek veszi, hogy mindig és mindenhol ő, mármint a pasi fizessen. A férfinak örömet szerez, ha a nő hébe-hóba kijelenti: „Most én hívlak meg téged!”

minden_reggel_ujno.sk.png

– Szokták a férfiak tesztelni a nőket, hogy nem akarják-e kihasználni őket?

– Az biztos! Nem mintha léteznének bevált tesztek, de az ilyesmit egyszerűen észreveszik a férfiak. A férfit kihasználó nőt egyetlen pasi sem szereti, legyen bár olyan szép, mint egy álom. A gyönyörű hattyú pár nap alatt ronda boszorkánnyá változik. És fordítva. A jól viselkedő hétköznapi lányok a férfiak szemében idővel királykisasszonnyá változnak. Mindenki ismer olyan történetet, amikor az ismerősök megkérdezik: „Egy ilyen jóképű pasas mit lát ezen a kis gömböcön?” Azt látja rajta, ami mások számára láthatatlan: a kedves természetét, testének kellemes illatát, azt, hogy illenek egymáshoz az ágyban. Természetesen vannak olyan férfiak is, akik képtelenek észrevenni a nőkben ezeket a jó tulajdonságokat, és csak a külsőségeket látják: a haját, a mellét, az alakját... Azok meg is érdemlik ezeket a nőket – illenek egymáshoz!

– Áruljon egy néhány trükköt: hogyan lehet olyan nőnek látszani, akit nem érdekel a pénz?

– Igazán ilyen szerénynek akarnak látszani?

A férfiak nem kedvelik a szerény lányokat, de a hárpiákat sem. A legnagyobb sikere az ügyes nőnek van, aki okosan tud bánni a pénzzel.

– A gazdag férfiak bőkezű férjek?

– Egy kapcsolatban nem a sok pénz a legfontosabb. A környezetemben látott esetek alapján azt mondhatom, hogy azok a házasságok a legsikeresebbek, amelyekben a két félnek körülbelül egyforma a bevétele és a társadalmi helyzete. Egy normális nő számára nem nagy fogás egy „főnök” férj. A férfi és nő legyen barát és harcostárs, legyen az együttélés egyformán izgalmas mindkettőjük számára.

– Milyen jelekből lehet felismerni, hogy egy férfi nemcsak megkeresni tudja a pénzt, hanem képes takarékoskodni is?

– Inkább azzal kell számolni, hogy ez a három tulajdonság együtt nem lesz meg egyetlen férfiban! A nőnek kell megtanulnia, hogyan kell helyesen bánni a pénzzel. Ha a nő kedvese  elég pénzt keres, de nem tud spórolni, akkor a nő járjon elöl jó példával, és tanítsa meg rá. Ha nem tudja élvezni a pénzét, akkor a nő tanítsa meg rá, mutasson példát. A férfi imádni fogja érte!

Rabec László
Cookies