Csicsay Lilla (31) egy olyan mesebeli falvacskában él, Csilizradványon, amelyik susogó fákkal és két szép halastóval csábítja a látogatókat. Lilla lakása másfél évvel ezelőtt még egy romantikus kis otthonra emlékeztetett. Aztán az Instagram-posztok hatására fordult a kocka, és egy bohókás, „cozy" otthont varázsolt kis családjának: divatosat és fiatalosat. 

Lilla imád sürögni-forogni a konyhában, álomszép tortákat és sütiket gyárt, melyekben órákig lehetne gyönyörködni. Vagy tíz éve kezdett bele a tortasütésbe. Igazából sosem járt sütőtanfolyamra, az egyetem elvégzése után fia születéséig a családi gyógyszertárban dolgozott – mégis tortacsodák kerülnek ki a keze alól! Számtalan hobbija mellé most már a lakberendezést is felvette. 

nevtelen_terv-48.png

Függőhinta és társai

– Az elmúlt másfél évem arról szólt, hogy az internetet böngészgettem, és az online shopokban kiegészítőket keresgettem a lakásunkba. Sokszor késő éjjelekig válogattam az új darabokat. 

_40a6235_1.jpg

A függőhintával hazabeszélt, ugyanis az Új Nőből vette az ötletet. Addig böngészett a neten, mígnem rátalált a tökéletes darabra! Az első perctől rattanban gondolkodott, de mivel jócskán megkérték az árát, sokáig csak álmodozott róla. Aztán egyszer csak szembe jött vele a FAVI oldalán egy áron alul kínált darab. Gondolkodás nélkül megrendelte.

A nappaliban van egy kakukktojás: színes ülőgarnitúrát vett, mert elcsábult a különböző oldalakon látott sok színes kanapé láttán. 

A stílusos állólámpát egy instagramos szavazásnak köszönheti: kétfajta lámpát osztott meg a posztjában, s rábízta a követőire, hogy szavazzanak. Így esett a választás erre a szép IKEA-s darabra!

lill1536-1024.jpg

Végül az internetről rendelt egy padlizsánszínű kanapét, majdnem fél évet kellett rá várni – hosszú menetelés volt, később aztán hozzá illő képeket válogatott a falon lévő képkeretekbe.

_40a6268.jpg

A lámpa úgy készült, hogy vett egy fakonzolt a Merkury Marketben, a kábelt és a foglalatot a mindenes fiókjában találta. Majd beszerzett hozzájuk az IKEA-ból egy fonott virágcserepet, kivágta az alját: éppen csak annyira, hogy átférjen rajta a foglalat. És voilà, elkészült az s.k. dizájnos lámpa!

1536-1024_17.jpg

A zongora családi örökség, még az apukája és az ő szülei is játszottak rajta. Eredetileg pedig a nagymamáé volt. Lilla 12 évig tanult zenélni – így végül hozzá került a kecses darab. Ma is, ha leül a billentyűk elé, nehezen áll fel. Kisfia pedig szenvedélyesen hallgatja...

_40a6291.jpg

A pampafüvet a Duna mellett szedték. Egy nap kimentek sétálni a kisfiával, és egy hatalmas csokor pampafűvel tértek haza.

A könyvesszekrények az IKEA-ból származnak, kis trükk, hogy a könyveket a „színben tartás" vágett fordítva rakta be. Férje legnagyobb szívfájdalma, hogy nem engedte kiállítani a Rammstein-koncertről hazahozott szuveníreket – hiába, színben nem passzolnak ide...

_40a6244.jpg

A dolgozósarkat azért alakította ki, mert a Pinteresten rengeteg hasonló „cuki kis sarkat" látott. Mivel az s. k. gyártott tortáit rendszeresen lefotózza, ma már itt szerkesztgeti a képeket. Bútorait és kiegészítőit a Vivre oldaláról rendelte.

_40a6279_1.jpg

A konyhasziget házigazdánk örök vágya volt. Mivel rengeteg időt tölt a konyhában, ezért egy olyan kialakítást szeretett volna, amelyik a szó legnemesebb értelmében praktikus. A konyhaszigetet használják étkezőasztalnak is, de Lilla itt szépítgeti a tortáit is, mert kialakítása miatt minden oldalról hozzájuk fér.  

 

_40a6289.jpg

Kisfia szobájának falát is Lilla festette ki tetszetős fekete pöttyökkel, a kényelmes kis játszósarkat és az ágyikót is ő készítette, sőt, még a függönyöket is ő varrta...

_40a6277_0.jpg

Lilla következetes lakberendező, koncepciójából ritkán enged! Szeret kísérletezni, és nem ijed meg a kihívásoktól. Például a fürdőszoba csempéje eredetileg mályvaszínű volt, ami nagyon nem tetszett vendéglátónknak, ezért azt fehérre festette. Pontosan utánajárt, hogy milyen festéket kell használni annak érdekében, hogy tartós eredményt kapjon. Két rétegben vitte fel a Tikkurila Otex tapadó alapozóját (ami szinte minden felületre jó). Utána fehér zománcfestéket használt, a fekete csillagokat szintén ezzel festette fel. (A festék márkája a Balakryl.) Lilla a judito.hu oldalán rengeteg cikket elolvasott a csempefestésről: mit hogyan kell elvégezni körülötte. Ott említették, hogy utolsó lépésben még egy átlátszó, csillogós lakkal kell lekenni a felületet, de ő ezt kihagyta, mert jó alapozója volt. A fürdőszobai függönyöket szintén ő varrta: az ötletet, hogy az átlátszó zuhanyfóliát tetszetős anyaggal takarja le, az anyukájától leste el.

_40a6278.jpg

A komódot az IKEA-ban vette, a fiókok elejében eredetileg plexi volt. Lilla az internetről rendelt egy csinos nádfonatot, kisimította, majd szépen a fiókokhoz erősítette. A nádbetétet előtte persze be kellett avatni – áztatni –, így lehetett csak szépen kiegyenesíteni (sajnos, másodosztályú darab volt). Házigazdánk a bőrfogantyúkat a Sashe oldalán találta.

_40a6286.jpg

Az ágyon látható zöld ágytakaróra sokáig spórolt, az Etsy oldaláról rendelte. A legtöbb váza, díszpárna szintén az online shopokból származik. A fehér komód már legalább 60 éves, a nagyi pincéjében találta, szegény bútordarabnak nem volt se lába, se ajtaja. Ám helyrepofozta: végül csinos darab lett belőle. Itt, a hálószobában nem csak alszanak! Házigazdánk a tortáit is itt fotózza, mert úgymond „itt van jó fény az ablakban". Kevés tetszetősebb otthonban jártunk, mint Csicsay Lilláé – gratulálunk hozzá!

​Lilla tortái c. cikkünket ide kattintva olvashatják.

Darnay Krisztina
Kapcsolódó írásunk 
Cookies