Nőies és könnyed. Sikkes és elegáns. Az ALMA névre keresztelt Új Nő x LoveColors kapszulakollekció állványa előtt állok. Végigsimítok a már kész darabokon, s nem bírok betelni azzal, amit látok…

Próbálom elképzelni a nőt, akihez ezek a ruhák tökéletesen passzolnának, de lelki szemeim előtt nem egy nőt, hanem különböző nőket látok. Magasakat, alacsonyakat, teltebbeket és vékonyakat. Barnákat, feketéket, szőkéket, vöröseket. Fiatal lányokat, vitális nőket és érett hölgyeket. Mindannyian másak, mégis egyformán szépek: különleges darabokban vonulnak, és sugárzó magabiztossággal lépdelnek.

noisegunk-unneplese-kezdo.jpg

Hiszen ezt kiáltja a világba az ALMA, vagyis az Új Nő és a LoveColors kapszulakollekciója: hogy merjük ünnepelni a saját nőiségünket!

Valóra vált álom

Darnay Krisztina, az Új Nő lapmenedzsere év elején álmodott egy nagyot: „Mi lenne, ha az (Új) Nő 70. születésnapjára valami igazán különleges dologgal rukkolnánk elő? Valamivel, ami nemcsak a lap életében egyedülálló, de köszönet az olvasóink sokéves figyelméért is?”

Így született meg egy saját ruhakollekció ötlete, ami szeptemberre a LoveColors márkával együttműködve létre is jöhetett.

A darabokat pedig nem más, mint a LoveColors kivételesen tehetséges tulajdonosa, Rencés Kovács Julianna tervezte!

noisegunk-unneplese-1.jpg

Juli vörös hajával és sugárzó mosolyával csupa-csupa élet! Igazi hús-vér nő, aki galántai székhelyű vállalkozását három fiúgyermek mellett működteti. Kreativitását pedig olyan ruhadarabok megálmodásába fekteti, amelyek belőlünk is garantáltan előcsalogatják a nagybetűs NŐ-t…

alma_kollekcio_1_0.jpg
Rencés Kovács Juli, a kollekció tervezője

Új Nő x LoveColors

„Mielőtt felkerestem Julit, a munkásságát jó ideje követtem. Tudtam, hogy a nőies stílust képviseli, s hogy fontos számára a minőség és a fenntarthatóság. Így nagyon örültünk, amikor igent mondott a felkérésünkre – idézi fel Krisztina a kezdeteket. – Már az első megbeszélésekre is konkrét elképzelésekkel érkeztem. Mi a szerkesztőségben élénk színekben, habos-babos kivitelezésekben gondolkodtunk. Óriási csatokkal, puffos ujjakkal.... Aztán vázoltam Julinak a terveket, aki csak mosolygott, majd szépen visszahúzott a földre!” – meséli nevetve.

noisegunk-unneplese-2.jpg

„Nagyon boldog voltam, amikor megkeresett az Új Nő, hiszen imádom az ilyen nőcis együttműködéseket! – kezdi mosolyogva Juli. – Persze nekem szem előtt kellett tartanom azt is, hogy a vásárlói köröm inkább a szolidabb, lágyabb stílust kedveli. Mivel őszi kollekcióról volt szó, fontos szempont volt, hogy a ruhák kabáttal is hordhatók legyenek, így finomítottunk egy kicsit az elképzelésen. A puffos ujjakat és a nagy csatokat szolidabb verzióban kiviteleztük, de az elegáns, kissé bohókás vonal megmaradt!”

A LoveColors műhelyében többségében világos színekkel dolgoztak: a kollekcióban a krémes, púderes árnyalatok dominálnak, s van három mintás ruhácska is.

Anyagok terén pamutmuszlint, pamutvoile-t (könnyű, kissé áttetsző struktúra, apróbb pöttyöcskékkel – a szerk. megj.) használtak, a nadrágok, szoknyák, ingruhák pedig pamuttwillből készültek.

minden_reggel_ujno.sk_0.png

A LoveColors védjegye a muszlin!

A muszlin természetes anyag, pamut gyöngyfonálból szövik. Moszul városáról kapta a nevét, a Közel-Keletről hozták be a 17. században. A nagy divatikont, Marie Antoinette-et sokszor megfestették muszlinruhában. A muszlin jól levegőzik, ugyanakkor nehéz dolgozni vele. Ám egy szépen elkészített, gondozott muszlinruhát évtizedekig hordhat az ember!

noisegunk-unneplese-4.jpg

Nőiségünk ünneplése

Ha a kollekcióra nézünk, olyan nőt képzelünk el, aki egyszerre erős és gyengéd. Tudja, hol a helye, hova tart és mit keres. Mer szeretni, mer törékeny lenni. Érzékeny, néha talán sír is, de nem baj: hiszen ez is az élethez tartozik. Nem modellekre, hanem hús-vér nőkre terveztünk, s azt üzennénk nekik: merjék ünnepelni a nőiségüket! Hiszen ez egy óriási fegyver, amit nem elfojtani, hanem táplálni kell!

noisegunk-unneplese-5.jpg

Az Új Nő x LoveColors kollekció szeptember 23-án, a WLF Fashion Show-n debütált Dunaszerdahelyen, a MOL Arénában. Fizesse elő Ön is az Új Nőt, és vásároljon 10% kedvezménnyel a kollekciónkból!

noisegunk-unneplese-6.jpg

Olláry Ildikó
Cookies