Hiába utazunk el a világ másik végére, és lógatjuk lábunkat meseszép tengerpartokon, s barangolunk a vadregényes tájakon, ha egyszerűen képtelenek vagyunk kikapcsolni (szó szerint).

Állandóan kapcsolatban vagyunk a világgal az okostelefonunkon keresztül, s azt lessük, vajon kaptunk-e lájkokat az imént feltöltött fotónkra, vagy érkezett-e üzenet, ímél a postafiókunkba.

nyaralas-offline.jpg

Éljük meg a pillanatot!

Az itt és most megy okoskütyük nélkül is. Próbáljunk meg egy ebédet, egy vacsorát vagy egy tengerparti sétát a telefonunk nélkül abszolválni. Minél kevesebbet fogunk az okostelefonnal babrálni, annál több időt tudunk szeretteinkre fordítani.

Tablet helyett társasjáték

Igaz, hogy manapság egyszerűbb bepakolni egy tabletet az utazótáskába, mint egy halom társasjátékot, ennek ellenére közel sem fogunk olyan jól szórakozni, ha a táblagépet választjuk.

Kiváló aprócska társasjátékokat lehet ma már beszerezni, mellyel garantáltan jól fog mulatni az egész család, illetve a baráti kör!

Lájkok helyett emlékek

Nem hiszem, hogy úgy akarsz majd visszaemlékezni az idei nyaradra, hogy: Jaj de jó, 103 lájkot kaptam tavaly a bikinis képemre! Egyszóval ne az Instára meg a Fészre készíts tökéletes fotókat magadról, hanem igyekezz felejthetetlen közös képeket lőni a barátaiddal, családoddal együtt az otthoni fotóalbumodba. Hogy legyen mire igazán emlékezni.

Rémhírek

Nyaralás, pihenés alatt jobb, ha nem traktálod magad és útitársaidat az állandó, napi rémhírekkel. Milyen terrortámadás volt éppen, s ki ütközött össze és hol, hány baleset történt... Nem azt mondjuk, hogy egyáltalán ne nézz híreket, s ne légy tisztában a világ történéseivel, csak azt, hogy ezt is kezeld módjával. Nem kell sem magadat, sem másokat felzaklatni a rémisztő hírcsokrokkal.

hirlevel_web_banner_2_313.jpg

Repülőmód

Az agynak igenis szüksége van a pihenésre. A két feladat között ezért is jó néha egyet szusszanni. Mi pedig, galád módon, sosem hagyjuk teljesen megpihenni, hiszen ezeket az üres 5-10 perceket mobilozással töltjük. Ilyenkor, bár azt gondoljuk, hogy pihenünk, mégsem kapcsolunk ki igazán. A nap végén pedig nem értjük, hogy miben fáradtunk el oly nagyon. Ha máskor nem, legalább a kirándulásunkon legyünk egy kicsit offline. Legyünk a családdal, a barátokkal. Beszélgessünk, sétáljunk, lássunk világot, és a legfontosabb, hogy végre-valahára pihenjünk!

Dunai Mira
Kapcsolódó írásunk 
Cookies