Minden egyes alkalommal, amikor kiválasztjuk, mit vegyünk fel, eltűnődünk. Vajon jól áll ez nekem? Nem tűnök kövérnek? Nem tűnök alacsonynak? Ezekre a részletekre különösen odafigyelünk. Sokan mégis elsiklanak egy nagyon fontos szempont felett: nem öregít-e a viseletünk?

Az igazság az, hogy hajlamosak vagyunk korunkhoz nem illő ruhákat hordani. A tini lányok imádnak feltűnést kelteni felnőttes, merész megjelenésükkel, míg az érett nők gyakran elfelejtik, hogy a tinédzserek ruhatára számukra nem előnyös választás.  A harmonikus megjelenés titka talán csak annyi, hogy a korunknak megfelelően viselkedjünk és öltözködjünk. Mit kell mindenképpen elkerülnöd, ha már nem a húszas éveidben jársz?

oregnek-tunni-kezdo.jpg
(Kép forrása: vickiarcher.com)

Olvasószemüveg

Egyre divatosabbak a sötét, vastag keretű szemüvegek. Ez a divathullám minden bizonnyal nem veszi számításba, hogy az ilyen szemüvegtől még egy 15 éves lány is idősebbnek tűnik. Nem beszélve az érettebb nőkről. Ha bevett szokásod az olvasószemüveged mögé rejtőzködni, gyorsan felejtsd el.  A vastag keret kiemeli a ráncokat, és hangsúlyozza a szem alatti karikákat. Ha mindenképp szükséged van szemüvegre, válassz nőies, finomabb és visszafogottabb darabot. Ha pedig teheted, hagyd otthon, hiszen nincs is vonzóbb egy magabiztos szempárnál.

Kardigánok

Nincs semmi baj a kardigánokkal, egészen addig, amíg az alakodhoz illő darabot választod. Amit mindenképp felejts el, az a kislányos, habos-babos, fodros kardigán. Ezt már rég kinőtted.

Komoly nőként megérdemled, hogy kiemelje a derekad, hangsúlyozza a dekoltázsod, és a legelőnyösebb oldaladat mutassa meg. Válassz inkább hosszabb fazonú, karcsúsított vagy szmokingszerű blézert.

Szürke haj

Biztos vagyok benne, hogy a szürke hajra pár év múlva olyan vegyes érzésekkel fogunk emlékezni, mint napjainkban a dauer frizurákra. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a szürke haj nem lehet divatos vagy nőies. Lehet. Azt azonban be kell vallani, hogy fiatalabbnak még senki sem tűnt attól, hogy szürke volt a haja. Egész egyszerűen azért, mert sápasztja az arcot. Ha a fiatalos kinézet a célod, válassz az eredeti hajszínedhez közel álló színtónust. Azzal sosem foghatsz mellé.

(Túl) kényelmes cipők

Mi ronthatja el még a legtökéletesebb összeállítást is? Egy csúnya cipő. Ezért különösen oda kell figyelnünk, milyen lábbelit választunk. A túl kényelmes szandál még senkinek sem kölcsönzött nőies, fiatalos megjelenést. Ha szánunk rá egy kis időt, és körülnézünk az üzletekben, rengeteg kényelmes, de érdekes, szexi cipőt találhatunk. Ne légy rest, találd meg a számodra megfelelő lábbelit.

elofizetes_uj_no_56.png

Túl sok (vagy túl kevés) smink

A giccses smink és a túl kevés make-up is ugyanúgy öregít. Sminkügyben fontos az éjjeli és a nappali viselet közti különbség felismerése. Ha nem vagy biztos benne, hogy előnyös színeket vagy termékeket használsz, bátran kérd ki kozmetikusod, sminkesed véleményét. Sosincs késő új praktikákat elsajátítani. Egy jól kidolgozott smink, és máris letagadhatsz jó pár évet.

Örök feketeség

A fekete ápol és eltakar. Nem mellesleg pedig a legnagyobb klasszikus a divatvilágban. Ennek ellenére, ha túlságosan leszűkítjük a ruhatárunkat, és kizárólag feketét viselünk, könnyen unalmasnak, fakónak, fáradtnak és öregnek tűnhetünk. Sajnos, a fekete szín az előnyök mellett számos hátránnyal is rendelkezik. Kontraszthatást kelt, így kiemeli arcunk ráncait és sápadtságát. Ha ennek ellenére sem tudunk megválni fekete ruháinktól, válasszunk melléjük színes kiegészítőket. Nyakláncot, sálat, vagy hangsúlyozzuk arcunk bizonyos részeit élénk színekkel. Ha egy vidám színű rúzst választunk, máris fiatalosabb lehet a megjelenésünk.

Cookies