Azok a szemek, azok a vonások, a mosolya és az egész lénye, mely egy pillanat alatt szertefoszlott előtted. Mintha csak álmodtad volna az egészet, ugye? Annyira tökéletes volt minden. Ő mégis úgy döntött, hogy elhagy...

Azóta is csak próbálod rendbe hozni magad. Pedig tudod, hogy tovább kéne lépned. Nem hagyhatod, hogy egy szakítás ennyire padlóra küldjön. Ideje összekapnod magad, s ebben mi is segítünk!

Nem mindig a te hibád!
Ha egy férfi hátat fordít neked, és te nem bírsz felocsúdni a fájdalomból és kimászni az állandó „Miért?” kérdésekből, ideje, hogy arra is gondolj, nem biztos, hogy a te hibád volt a szakítás. Lehet, hogy azért hagyott el, mert még nem állt készen egy komoly kapcsolatra. Lehet, azért, mert egy másik nőt talált. Ha e kettő közül valamelyik, akkor a néhány napig tartó búslakodás után muszáj lesz talpra állnod. A legrosszabb, amit tehetsz, hogy állandóan önmagadat marcangolod. Ha már egyszer így hozta az élet, és nincs esély arra, hogy az ajtód előtt könyörögjön újra a nagy Ő, akkor porold le magad, és indulj tovább. Biztos lehetsz benne, hogy valami, illetve valaki sokkal jobb vár rád! Tippünk: Ne hívd és ne keresd őt! 

Irány a természet!
Mozdulj ki! Nem szabad teljesen begubóznod és otthon keseregned a szerelmi bánatod felett. Menj ki a szabadba, és sétálj nagyokat! Egyedül vagy a barátokkal, a lényeg, hogy élvezd a napsütést. Ez egy tuti recept arra, hogy javíts a kedveden. A nagyobb séták egyszerűen elűzik a gondot és a bánatot. Ha nem is egy csapásra, de idővel biztosan könnyebb lesz. Naponta húsz percet sétálj, és igyekezz kisöpörni a fejedből a felesleges gondolatokat. Tippünk: Hétvégére a barátnőddel szervezz egy nagyobb biciklitúrát, és a piknikkosarat se hagyjátok otthon!

Szerezz egy új barátot magadnak!
Nem pasit és nem is szeretőt. Hanem egy olyan férfi barátot szerezz magad mellé, akivel beszélgetni tudsz: a további céljaidról és terveidről. Ráadásul, ha egy férfi barátra teszel szert, akkor ő egy csomó olyan dologra is rá tud világítani az életedben, melyre eddig nem is gondoltál volna. Vele együtt könnyebben átlendülsz a nehéz és sokszor oly fájdalmas szívügyeken. Plusz biztos lehetsz benne, hogy megtanít arra is, hogy egy férfi miatt nem sírhatod tele egy éjszaka alatt a párnádat. Az élet ugyanis túl rövid ehhez. Tippünk: Az elhanyagolt barátaiddal ne félj újra felvenni a kapcsolatot!

web-bannerek-hirlevel-02_5.jpg

Egy új hobbi vagy egy új házi kedvenc!
Lehet az a biciklizés, egy új háziállat örökbefogadása vagy egy idegennyelv-kurzusra való beiratkozás. Bármi, amit szeretnél, és szívesen kipróbálnád, azt most megteheted! Hiszen erről szól az élet. Állandóan tanulni, magunkról és a világról. Addig lesz a lelkünk is fiatal. Ne hagyjuk, hogy a bánat felemésszen bennünket. Fogjunk bele egészen új dolgokba, és valósítsuk meg az álmainkat, vágyainkat! Tippünk: Egy örökbe fogadott kutyus vagy cica igazán jót tesz a bánatos léleknek, ráadásul egy új barátra is szert tehetsz általuk!

Új, fitt élet
Ha nem vagy elégedett önmagaddal, itt az ideje, hogy belevágj az edzésbe. Ne azért csináld, mert az exednek nem tetszettél. Pont ellenkezőleg: tedd ezt mind magad miatt. Először csak heti néhány edzésen vegyél részt, vagy próbálj meg futni, biciklizni egyet. Ha megtetszett valamelyik edzési mód, tűzz ki célokat magad elé. Igaz, hogy a cukor és csoki segít a szerelmi csalódásban és bánatban, de annak borzalmas következményei lehetnek egy idő után, ami az alakodat és a testedet illeti. Sokkal egyszerűbb kimászni a gödör fenekéről, ha felkelsz a kanapédról. Tippünk: Haragodat és bánatodat bőven kiadhatod egy bokszedzésen vagy egy konditeremben!

Dunai Mira

web-bannerek-hirlevel-01_6.jpg