Tavasszal kizöldül a természet, felébrednek a téli álmot alvó állatok – és előbújnak a szerelmespárok. Széles e vidéken az az uralkodó felfogás, hogy messzire kell bandukolni, ha igazán jó randevúra vágyunk. De vajon tényleg így van? Összeszedtünk tíz randihelyszínt a környéken, amelyek garantáltan lángra lobbantják a szerelem tüzét.

A közös élmények táplálják a talajt, melyben a szerelem zavartalanul növekedhet. Hol randizzanak a fiatalok? A legtöbben kapásból rávágják, hogy Győr vagy Pozsony az ideális helyszín. Ez mese habbal! Hiszen hol tudna jobban kinyílni a románc bimbózó rózsája, mint az Aranykertben vagy annak környékén?

randitippek-kezdo.jpg

Sétáljunk!

A mondák szerint a Csallóköz valaha a tündérek, óriások, sárkányok és mindenféle varázslatos lények birodalma volt. Mégis, mi lehetne romantikusabb, mint egy tündérmese közepébe csöppenni? A táltos paripát cseréljük biciklire, majd vegyük nyakunkba az Aranykertet szőke hercegünkkel. A bodzabokros mezők, a füzes folyamok és a nyárfákkal szegélyezett utak látványával még a legerősebb szerelmi bájital sem versenyezhet. Van lehetőségünk kenuzni a Kis-Dunán, nézni, ahogy a fűzfák simogatják a víz felszínét, vagy andalogni a nyárfák árnyékában. Zavartalanul beszélgethetünk, megismerhetjük partnerünket.

A madárcsicsergés és a fák susogása pedig tökéletes zenei aláfestést biztosít mindehhez. A Csallóköz felfedezése előtt elnyalhatunk egy fagylaltot, s miután bebarangoltuk a vidéket, betérhetünk egy kis vendéglőbe megpihenni.

A séta során azonban ügyeljünk a csípős rovarokra – vagyis az apró sárkányokra (elvégre minden tündérmesében van egy-két negatív szereplő, akivel meg kell küzdenie a hősnek!)

Mozizzunk!

Jó időhöz igazítottuk a programot, de megnyíltak az égi csapok? Sebaj! Bújjunk el az eső elől, és irány a mozi! Nem szükséges Győrig vezetnünk, ha filmszínházba vágyunk – a dunaszerdahelyi Cinemax vagy a somorjai lovaspálya mozija is tökéletes választás lehet.

A székek kényelmesek, a nachos pedig ropogós! Fontos megjegyezni, hogy mozi előtt vagy után érdemes beülni kedvesünkkel egy kávéra, hiszen a vetítés alatt nem sok alkalmunk adódik csevegni.

mozi.jpg

Ne otthon malmozzunk!

Amikor a nap fénye a zöldebbnél is zöldebbé varázsolja a fák leveleit, akkor érdemes ellátogatni a csallóközi vízimalmokhoz. Az ember szeret belefeledkezni a víz felszínén táncoló napfénybe – pláne akkor, ha szíve választottja is vele mélázik. Beszélgethetünk a közös jövőről, miközben figyeljük a víz felett szálldogáló kérészeket – s ilyen élmények mellett talán a románc sem lesz kérészéletű. Akkor se aggódjunk, ha elered az eső! Van romantikusabb, mint a zuhogásban elcsattanó első csók? Egyszóval, a gútai és a dunatőkési malom remek választás lehet, ha méltó randihelyszínt keresünk. (Ha jókor érkezünk, mesteri vezetésben lesz részünk, és sokat megtudhatunk a vízimolnárok keserédes életéről.)

A bősi vízi erőmű

Ha már a víznél tartunk, a bősi vízi erőmű nagyszerű választás egy kiadós sétához vagy piknikezéshez. Nappal a töltésen andaloghatunk udvarlónkkal, a csillagok fénye alatt pedig végre felteheti a ,,leszel a barátnőm?” kérdést.

minden_reggel_ujno.sk_356.png

Irány a jó öreg randihelyszín, a park!

A somorjai Pomlé parkerdő felé vezető utat árnyas fák szegélyezik. Úgy szól a fáma, hogy ezeket a fákat hadifoglyok ültették az első háború idején. Ebben az utcában kapható a legendásan finom somorjai fagyi is! Mi is betérhetünk kedvesünkkel egy hűsítő finomságra.

A parkerdő nem túl nagy, de annál hangulatosabb, nyáron pedig hűs, turbékolós randihelyszín. Már az odafelé vezető úton megpihenhetünk a híres somorjai személyiségekről elnevezett padokon. A parkerdőben újabb olvasnivalót találunk: táblák mesélnek a Pomléban élő rovarokról, madarakról és fürge kisállatokról.

somorja.jpg
(© Somogyi Tibor, Új Szó)

Tripla randi a gokartpályán!

A dupla randi jó, a tripla randi még jobb! Verbuválódjék csapattá három – vagy akár több – szerelmespár, és irány a gokartpálya. Ha a társaság apraja-nagyja bevállalós, a diósförgepatonyi Slovakia Ring tökéletes helyszínül szolgál az autóversenyzői tehetség megcsillogtatására. Vigyázat! Csak magabiztos sofőröknek ajánlott!

randitippek-pipacs.jpg

Irány az állatkert!

Párduc, gibbon és zebra a Csallóközben? Naná! A dióspatonyi Malkia Park ideális randihelyszín. Bújjunk lenge nyári ruhácskába, tegyünk fel egy szép szalmakalapot, és sétáljunk kedvesünkkel az egzotikus állatok között. Itt garantáltan nem kell a kínos csendtől tartani, hiszen amint megrekedne a társalgás, beszélgethetünk a szurikátákról, pávákról és kengurukról. Ha elfáradtunk, vegyünk fagylaltot, telepedjünk le egy padra, hogy a különleges állatok után udvarlónk szemét is megcsodáljuk végre.

Többen elvi okokból nem kedvelik az állatkerteket. A park honlapján olvasható, hogy a Malkia Park lakói már fogságban születtek, így a vadonban, sajnos, nem boldogulnának. A gondozók viszont igyekeznek a legnagyobb szeretetben nevelgetni az állatokat.

malkia-park.jpg
A Malkia Parkban kifutókban csodálhatjuk meg a tigriseket  (© Alegre)

Csillagerőd a kertek alatt...

Egy rövid autóút után máris a dél-komáromi Csillagerődben találjuk magunkat, ami nem csupán kulturális kincs, hanem tökéletes randihelyszín is! Az erőd tárlatán mintegy háromszáz darab antik, középkori és reneszánsz szobor gipszmásolata látható; az eredeti szobrok a világ különböző múzeumaiban vannak elhelyezve.

sillagerod.jpg
(© Liget Budapest Projekt)

A szemet gyönyörködtető szobrok és a mellékelt leírások ugyancsak folyamatos beszédtémát biztosítanak a randizó párok számára.

A kínos hallgatás ez esetben is kizárható; mesél helyettünk a környezet és a látnivalók. Mellesleg hol máshol lobbanna fel bizton a nagybetűs szerelem, ha nem itt, ahol a szerelem istennője, Aphrodité is rajtunk tartja a szemét?

Csobbanjunk!

Úszódresszre fel, hisz tele a környék fürdőkkel. Ha szemérmesebbek vagyunk ne öltsünk az első randin fürdőruhát, de a harmadik vagy negyedik találkozásnál már fejest ugorhatunk udvarlónkkal – szigorúan csak a medencébe! A Csallóköz velünk él, lélegzik, és olyan ajándékokkal halmoz el bennünket, mint a gyógyító termálvíz.

Nem szükséges hát Győrig utaznunk, hogy vízbe mártsuk testünket. Nagymegyeren és Dunaszerdahelyen is kedvünkre lubickolhatunk. Mégis mi lehetne romantikusabb, mint szívünk választottjával fürdőzni a csillagos ég alatt?

randitippek-eves.jpg

Együnk!

Evés közben jön meg az étvágy – tartja a közmondás. Ez igaz lehet a szerelemre is? Egy jól sikerült gyertyafényes vacsora bizony eredményezhet olyan mámoros hangulatot, hogy rögvest belehabarodunk randipartnerünkbe. Nem kell átlépni az országhatárt, ha vacsorázni szeretnénk, hiszen számos nagyszerű vendéglő található a környéken is.

A legszebb és legvarázslatosabb étterem például a dunaszerdahelyi Villa Rosa, ahol a színek, illatok és ízek tökéletes harmóniája ábrándos ködbe burkolja a randevúzó gerlepárokat.

Kórósi Lilla
Cookies