Szerencsés Orsolya (Nyékvárkony) spiritiszta hipnotizőrnek vallja magát.

Szerencsés Orsolya (25) a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen filológia alapképzést végzett, majd Budapesten, a Kirko Ezoterikus Szabadegyetemen parapszichológiát tanult. Jelenleg Várkonyon él. A Valódi Életek – Verum Vitas nevű vállalkozásában az érzékeken túli észlelésre kíván fókuszálni.

szerencses-orsolya-belso.jpg

Nem mindennapi adottságai már kora gyermekkorában jelentkeztek. Többek között életvezetési tanácsadással, háztisztítással, karmaoldással és reinkarnációs utazásokkal foglalkozik; egyszóval csupa-csupa meredek témával. Nem mindenki hisz ezekben, de aki hozzá fordul, az bízik a képességeiben. Azt mondják, ő az a nő, aki a szellemekkel társalog...

– Amikor azt mondom, hogy hipnotizőr vagyok, az emberek felkapják a fejüket – kezdi Orsolya. – Azt gondolják, hogy én vagyok az, aki az ingát mozgatja. Pedig az nem én vagyok, én inkább a hipnózis segítségével gyógyítom a belső traumáikat. A trauma nem maga a rossz esemény, hanem a hatására bennünk lezajló folyamat.

A trauma kihathat az egész életünkre, gondolkodásunkra. Tavaly szereztem hivatalos képesítést – de valójában sosem éltem spiritualitás nélkül.

– Megtudhatjuk, hogy ez mit jelent?

– A képességem óvodáskoromban jelentkezett először, akkor fényvillanásokat érzékeltem. Később látomásaim voltak, vagy épp előre megálmodtam valamit. Gyerekként sokat rettegtem, egyszóval: nem volt sétagalopp ebben felnőni. A szüleimre a frászt hoztam, mikor gyerekként megkérdeztem, ők is látják-e a nénit, aki itt van velünk a szobában. A mai napig sok mindent látok, amit mások nem. Próbáltam elnyomni a képességemet, mert nehéz kitűnni – inkább minden gyerek átlagos szeretne lenni. Középiskolás koromban végül a pszichológusnál kötöttem ki, mert nem voltam jól, folyamatosan őrlődtem. Szerettem volna a megtapasztalásaimról beszélni, de nem akartam, hogy én legyek a „zizis lány”. Sokat köszönhetek a pszichológusomnak, aki azt tanácsolta, hogy ne féljek az adottságomtól. Onnantól kezdve kinyílt előttem a világ. Most már szeretem magam, és elfogadtam, hogy ilyen vagyok.

– Filológusként végeztél: egy filológus a régi dokumentumokat tanulmányozza, nem az embereket. Ezért indultál el Budapestre parapszichológiát tanulni?

– Egyrészt fejlődni akartam, másrészt szerettem volna másoknak is beszélni arról, amit látok és érzek. Nem mindenki születik paraképességekkel, tisztánlátással, tisztánhallással, de ezek a képességek tanulással is fejleszthetők. Ezért vannak a pestihez hasonló iskolák. A paraképességek az érzékeken kívüli észlelést jelentik, mikor például valaki olyat lát, ami a fizikális valóságban nincs jelen. A paranormális jelenségek olyan jelenségek, melyek a tudomány mai paraméterei által nem megmagyarázhatók.

minden_reggel_ujno.sk.png

– Azt mondod, hogy a spiritualitásra nyitott embereknek nyújtasz segítséget. Mit jelent ez pontosan?

– Sok egyéb mellett hipnoterápiával oldom a belső blokkokat. A hipnózis alatt a kliens maga mondja ki, mit kell tennie ahhoz, hogy jól érezze magát. A hipnotikus állapot egy mély relaxációs állapot. A hipnózis során a figyelem befelé koncentrálódik, a külső ingerek és zajok kívül maradnak. Nagyon fontos az elköteleződés a hipnotizőr felé. Az első találkozás ezért az egymásra hangolódásról szól. A hipnózis segítségével feldolgozhatjuk a traumáinkat, gyógyíthatjuk a depressziót, a pánikrohamot. Ma már komoly szakirodalma van a hipnózisnak, pszichológusok is foglalkoznak vele, mert megszabadíthat a rossz szokásainktól, de alkalmas önbizalom-fejlesztésre is. A cél a negatív, visszahúzó hatások oldása, valamint a pozitív szuggesztiók befogadása. A hipnózis időtartama egyéni, átlagosan egy óra. Ilyenkor egymással szemben ülünk, a kliens lehunyja a szemét, és csak rám figyel. Végül elérkezünk egy olyan szakaszba, ami majdnem alvás, de azért még ébrenlét.

– Kinek tudtál eddig segíteni?

– Egy hölgy nem tudott teherbe esni, pedig minden rendben volt vele és a párjával is. A hipnózis rávilágított, hogy nagyszüleit – mindkét nagyanyját – gyerekként megerőszakolták. Kliensem érezte a fájdalmukat, s a teste úgy reagált, hogy megtagadta az anyává válást. A történet tanulsága, hogy rengeteg minden átöröklődik az utódokra. Ezek az érzések ott vannak a tudatalattinkban, és erősen befolyásolják az életünket. Egy alkalommal pedig egy házhoz hívtak, amit újonnan építettek, és a benne lakók nem érezték jól magukat.

Amint beléptem, megcsapott a rossz. Kiderült, hogy az egyik testvér festette ki a szobákat, aki időközben meghalt. Öngyilkos lett, s a negatív energiát folyamatosan visszahordta a testvére házába. Felszólítottam, hogy távozzon, és az angyalok elvezették.

– Miként találnak rád a klienseid?

– Szájról szájra terjed a hírem. Akinek segítettem, tovább ajánl annak, akiben érez némi nyitottságot a téma iránt. Az ügyfeleimet egyébként egy héttel a találkozás után mindig felhívom, és érdeklődöm, tapasztalnak-e változást. Rengeteg pozitív visszajelzést kapok.

– Az emberek mire kíváncsiak? Mit kérdez meg tőled szinte mindenki?

– A legtöbb ember azzal a kérdéssel indít, van-e rajta átok. Amire pedig szinte sose kérdeznek rá, az az egészségi állapotuk.

– Közvetlen környezeted miként tudta elfogadni, hogy te más vagy? 

– Életem során több helyen éltem már. Nyitrán, Budapesten, Londonban, legutoljára pedig Besztercebányán. Besztercebányán teljesen hétköznapi munkám volt, koordinátorként dolgoztam, de hiába mentem idegenbe, a paraképességem mindenhova velem jött. Társaságban, ha megkérdezik, hogy mivel foglalkozom, kétpólusú a reakció: vagy nagyon imádják, vagy viszolyognak tőle. A párom tudta, milyen csomaggal járok. Megtanulta kezelni, hogy sokszor rosszul alszom vagy kiabálok alvás közben.

szerencses-orsolya-jos.jpg
(© Tanaka Tatsuya)

– Rengeteg ember jósoltat. Téged is megkeresnek ezzel?

– Szívesen kirakom bárkinek tarot-kártyából, hogy mi vár rá a jövőben, de ne várja, hogy pontosan az fog történni. A jövőnk formálható, alakítható, hiszen minden nap döntünk. Inkább a hipnoterápiát ajánlom a klienseimnek, ahol megnézhetjük, hogy mi akadályozza a továbblépésüket az életben. Sokan azért fordulnak jóshoz, mert tőle várják a problémáikra a megoldást. Rengeteg olyan kliensem volt, aki több jósnál is megfordult, mégsem ért el változást az életében. Mert ők a megoldást mindig mástól várták – miközben a kulcs mi magunk vagyunk. A hipnózis során a klienssel elérjük azt a belső mély állapotot, amikor ő maga mondja ki a végszót.

– Van úgy, hogy azt érzed: nehéz eset, nem tudok segíteni?

– Nincs nehéz eset, csak több alkalmas kezelések vannak. Egy kliensemnél például a korai klimax jelentkezett – a hipnózisban aztán kiderült, hogy előtte vetélése volt. Ez akkora bánatot okozott neki, hogy védekezésképp megtagadta a nőiségét. A találkozásaink után újra menstruálni kezdett.

– Hogy tudod azt a sok problémát, amivel megkeresnek, távol tartani magadtól?

– Az irodát minden látogató után átfüstölöm, hogy ne vegyük fel egymás energiáit. Mikor pedig sikerrel járok, segítek valakinek, az engem is feltölt.

– Milyen szolgáltatásokat nyújtasz az említetteken kívül?

– Háztisztítást végzek, a vízereket is érzem. A vízér a földben, illetve a vízzáró rétegben csordogáló patakocskákat és ereket jelenti.

Ezek azért károsak, mert negatívan befolyásolják az egészségünket. Vízéren nem jó aludni, mert túltöltöttséget okoz. Ha vízeret érzek, mázsás súly nehezedik a lábamra.

– A tükröket is övezi egyfajta misztika...

– Dédszüleink idejében, ha meghalt valaki, letakarták a tükröket. Azt tartották, ha nincs letakarva, megláthatja az ember a halott szellemét a tükörben. Egyébként a hálószobába nem ajánlatos tükröt tenni, mert vannak átjárótükrök. Ha az ember alszik, félő, hogy a szelleme átkel a tükrön, és nem tér vissza. A kínai gyógyászatban a kómás betegek szobájába pontosan e célból nagy tükröt helyeznek, hogy a lelkük visszatérjen hozzájuk.

– Vallásos vagy?

– Iskoláskoromban hittanról átléptem etikára. Szabadon járok-kelek, nincsenek határok, valahogy mindegyik vallásban találok fontos elemeket. Nagyszüleim keresztények, náluk a mai napig tabutéma, hogy mivel foglalkozom.

– Milyen céljaid vannak?

– Most ott tartok, hogy szeretném kiváltani a vállalkozási engedélyemet, de emellett szeretnék még tanulni. A célom mindenekfelett, hogy az embereknek kapaszkodót nyújtsak.

Sallay Erika
Cookies