Gondoltuk volna, hogy a szexmentes életnek több negatív hozadéka is van? Úgy bizony! Szeretünk megfeledkezni arról, hogy társas lények vagyunk, akiknek a nemi kapcsolatokra is szükségük van. A szexuális élet hiánya pedig következményekkel járhat. Íme!

1#Stresszes élet
A szex oldja a feszültséget, az aktus közben felszabaduló hormonok hatására. Nem csoda, hogy az ágyban végzett testgyakorlás által szellemileg és testileg is fittebbek maradunk. Ám ha a hancúrozás tartósan kimarad az életünkből, sokkal gondterheltebbé válunk, sőt, feledékenyebbek leszünk. Aki szingliként éli az életét, az most ne keseredjen el, hanem célozza meg az edzőtermet!

2#Önbizalomhiány
Ha rendszeresen létesítünk szexuális kapcsolatot, szépnek és kívánatosnak érezzük magunkat. Azonban ha a kimarad a szex, az a pszichénket is megviseli. Elsősorban magunkat okoljuk ezért, és rögtön azon dilemmázunk, hogy talán már nem is vagyunk elég szexik és kívánatosak. Ekkor önbizalomhiány üti fel a fejét az életünkben, amely szorongáshoz vezethet. Vigyázzunk azért, mert az önbizalom tréfás dolog, nem várhatjuk el a másik féltől az állandó megerősítést. Nekünk magunknak is többet kellene foglalkoznunk a saját személyiségünk fejlődésével.

3#Gyakori megfázás
Mivel a szexnek immunerősítő hatása van, ezért az sem kizárt, hogy a szexmentes élet gyakori betegségekkel párosul. A mozgás, mint tudjuk, jótékony hatással van szívünk működésére. Így azok, akik rendszeres bújnak a paplan alá párjukkal, könnyebben fenn tudják tartani szervezetük védekezőmechanizmusának megfelelő működését.

szmentes.jpg

4#A hormonokért is felelős
A szex tartja egyensúlyban a hormonháztartásunkat. Az együttlétek hiányában azonban felborul a hormonális egyensúly, ami testi-lelki tüneteket is produkál, mint a fent említett megfázás, de tudvalévő, hogy az endorfinok hiányában az ember boldogságérzete is stagnáló lesz, ami a magány érzésével párosul leggyakrabban.

5#A libidó csökkenése
Azt gondolnánk, hogy biztosan tévhit az, hogy ha kevesebbszer szeretkezünk, akkor csökkenni kezd a libidónk. Tény és való, hogy ha elmarad a szex, egy idő után az emberek egy részénél tényleg kisebb lesz a vágyakozás, azonban sokakat az még inkább felperzsel, ha egy kis időre szüneteltetik az ágyjeleneteket. Persze, azért jobban járunk, ha szüntelenül őrizzük azt a bizonyos tüzet!

Dunai Mira