Ahelyett, hogy állandóan a telefonodon lógnál, figyelhetnél rám is! – hangzik el egyre többször a 21. században. Milyen igaz! Sokszor tényleg kényszeresen nyúlunk az okostelefonunk után és képesek vagyunk órákat babrálni vele: híreket olvasunk, csetelünk, fotókat gyártunk, meg kollázsokkal bíbelődünk, és arra leszünk figyelmesek, hogy elrohant jó néhány óra az életünkből. Közben sikeresen kizártuk a világot, és senkihez sem szóltunk egy szót sem. Pedig az agyzsibbasztó telefonozás helyett ezer más dolgot is csinálhatunk. Mutatjuk!

Agytréning
Ne azon törd a fejed, hogy megint milyen játékot tölts le a telefonodról, helyette tornáztasd meg a fejedet egy jó kis agytréninggel. Például alliterálj! Tehát gyárts olyan mondatokat, melyben az egymás után következő szavak kezdőbetűje azonos. 

Olvass könyvet!
Tudom, tudom, lassan már mindenki a netről olvas és e-bookot használ, azonban a könyv illata és formája teljesen más érzést kölcsönöz az embernek. Nincs is jobb egy őszi estén egy finom pohár bor vagy forró tea mellett kedvenc könyvünket lapozgatni. Egyszerűen megnyugszik tőle az ember lelke! 

Gyurma
Az intelligens gyurma igen kézenfekvő, ha a telefonunk után nyúlnánk. Ugyanúgy levezeti a feszültséget, ráadásul csodásan elszórakozhatunk mellette másokkal is, ahelyett, hogy a telefonunk képernyőjét bámulnánk. Ne zárjuk ki a külvilágot oly sokszor, beszélgessünk embertársainkkal, s közben gyurmázzunk! 

Ismerj meg új embereket!
Ahelyett, hogy az utcán is mobiloznál, figyelj a körülötted nyüzsgő világra. Arról nem is beszélve, hogy mennyire balesetveszélyes az utcán menet közben telefonozni. Dugd zsebre a telefonod, és játszd azt, mintha nem is lenne nálad. Meglátod, mennyi minden tűnik majd fel hirtelen: új épületek, boltok, ismerős emberek, kedves mosolyok jönnek hirtelen szembe veled, amitől jobb kedved lesz. Élvezd a telefon nélküli életet, beszélgess emberekkel a hentesnél és a zöldségesnél is.

Hobbi
Ha van egy olyan időtöltés az életedben, ami a sporthoz, szabadidős tevékenységhez kötődik, akkor nincs probléma. Ha azonban időd nagy részét számítógép előtt töltöd, akkor sürgősen találj magadnak olyan hobbit, amellyel megmozgatod az agytekervényeidet, és megpihenteted a szemedet. Tollaslabda, tenisz, sakk, társasjáték. Tessék a haverokkal összeülni és egy jót társasozni!

Az édes semmittevés
Néha nem árt, ha csak leülünk, és megpihenünk mindentől. Nem hiába mondják, hogy édes a semmittevés. Ez egy szuper mód arra, hogy kikapcsoljunk. Ilyenkor nyugodtan elmélázunk az élet nagy dolgain, megtervezhetjük a hetünket vagy azt, mit fogunk másnap főzni. Végre átlapozhatjuk kedvenc magazinunkat, vagy csak üldögélhetünk az arcpakolásunkkal, uborkákkal a szemhéjunkon a puha pléd alatt, egy nehéz nap után. Kell ennél több?

Derzsi Bernadett

Új Nő csapata
Tedd le a telefonodat, és figyelj rám!