Nincs is annál kellemesebb, mint amikor a napsütötte tengerparton, egy lágy szellő kíséretében napozunk, pancsolunk, lábat lógatunk és sütkérezünk. Egyszerűen imádjuk! S ami még ennél is jobb, hogy sokszor bele sem gondolunk, hogy a sós tengervíz egy igazi csodaszer! Az élet elixírje, mely testre és lélekre egyaránt nyugtatóan hat. Lássuk hát, mit tud!

1. Bőrproblémák
A tengervíz egy igazi áldás azok számára, akik különféle bőrproblémákkal küzdenek. Az ásványi anyagoknak és a sótartalomnak köszönhetően a gyulladásos problémák, pattanások, bőrbetegségek enyhülnek vagy akár teljesen meg is szűnnek. A sós víz fertőtlenít, pórusaink megtisztulnak általa. A napozás és a sós víz kombinációja után pár nappal már érezhetjük, hogy szinte újjászületik a bőrünk: kisimulnak a ráncok, a bőrünk puhább és jóval egészségesebb lesz.
Tippünk: Otthon sem kell aggódnod a bőröd miatt, rengeteg tengeri sós készítményt lehet már kapni, arcpakolást és krémeket, melyek nyugtatják, frissítik a bőrt. 

2. Gyógyír a fülre, orra, légúti problémákra
A só és a sókristályok elősegítik a légutak tisztulását, így aki köhög, asztmás, allergiával küzd, az a tengerparton igazán fellélegezhet. Sőt, azok is érezni fogják jótékony hatását, akik a nagyvárosban élik mindennapjaikat. A sós tengervíz átmossa a fül- és orrjáratokat, szinte kipucolja ezeket, így nem is baj, ha néha kortyolunk belőle egy keveset!
Tippünk: A tengeri eredetű oldat az egyik legkiválóbb fültisztító, melyet már az otthoni gyógyszertárakban is megtalálunk.

web-bannerek-hirlevel-02_0.jpg

3. Hajápolás
Ahogy a bőrünk megnyugszik a tengervíztől, úgy a fejbőr és a haj sem marad tőle „szárazon.” A szó szoros értelmében, a tenger az érzékeny fejbőrre, korpásodásra hajlamos hajra igazán kiváló. Arra ügyeljünk, hogy a túl sok napfény és sós víz kombinációja kiszáríthatja a hajunkat, így a sós víz után ne felejtsük el kiöblíteni és bebalzsamozni a hajvégeket.
Tippünk: Aki szereti a sós tengervíz által kölcsönzött fürtöket, az otthon is megtalálja azt a tengervizes hajspray-t, mellyel ugyanezt a hatást éri el.

4. Úszás, pancsolás
Nincs is annál jobb szabadidős tevékenység, mint amikor elfeledkezünk arról, hogy valójában sportolunk. Az úszás pont ilyen. Sokkal könnyebben pancsolunk a sós tengervízben: testünk könnyedén lebeg a víz felszínén, úszunk, s közben hihetetlenül sokat segítünk belső izmainkon. Az úszás fokozza a szellemi tevékenységet, nyújtja az izmokat, és kifejezetten jótékony hatású a légzésszabályozásra.
Tippünk: Ne hagyjunk fel az úszással akkor sem, ha megérkeztünk a kirándulásból. Keressünk a közelben egy jó uszodát, és legalább heti kétszer menjünk el úszni.

5. A lét könnyűsége
Nincs is annál pihentetőbb a nyáron, mint amikor a partról halljuk a tenger morajlását, a hullámok lágy csobogását. A lélek akkor tud igazán megpihenni, ha a testünk is ellazul. Ezért jó a tengerpart, ahol a fürdőzésen kívül sétálni, olvasni, aludni tudunk. Néhány napon belül úgy érezzük magunkat, mint akit kicseréltek. Lelassul az életritmusunk, és megpihenünk a mindennapi stresszes helyzetektől.
Tippünk: Évente egyszer mozduljunk ki otthonról. Menjünk a tengerpartra, és pihenjünk. Mert igenis, kijár nekünk a pihenés a sok munka után!

Derzsi Bernadett

web-bannerek-hirlevel-01_4.jpg

Új Nő csapata
Cookies