Évszakot váltunk, s vele együtt irányzatot is. Az új trend ismét a minimalizmus jegyében fogant. A vonalak ennek hűen letisztultak, helyettük a strukturált felületek jutnak szóhoz. Az őszhöz híven pedig a földszínek az első fecskék.

Sehol a romantika, a bohóság, fülledt ledérség, ne is keressük! Ez a divat a tekintélyt parancsoló alkalmakra született. Klasszikus, fegyelmezett, tán kissé szigorú is. De azért mindenképp nőcisen glamúros!

uj_hullam_kezdo.jpg

Megint a 80-as évekbe repülünk a homokszín ballon stílusjegyei okán: A vonal, raglánujj, mellényszerű kiképzés a kabátelőn.

uj-hullam-divat-1.jpg

Látványosan vibráló a cikcakkban felvarrott pálcikagyöngyözön ezen a twinsetten. Az ugyancsak halszálkamintás tweednadrág megint bő, és megint derékig ér.

uj-hullam-divat-2.jpg

Még mindig fiús a vonal: dupla reveres zakó – szerencsére karcsúsított –, maximálisan „elrépásított” pamutnadrág. Anyaga a reveren visszaköszön. Melléjük platform sorakozik a maga pántos, csatos, ráncolt bőrös, brutál megfogalmazásában.

uj-hullam-divat-3.jpg

Ízig-vérig angolos, sőt, konzervatív a kalap, a férficipő magas sarkon... Kockás a tweed, akár a lordok sportzakója. De az a tény, hogy mindez egy kezeslábas overall képében tűnik fel, egyből rokonszenvessé, barátivá teszi.

uj-hullam-divat-4.jpg

Itt aztán tényleg minden ruhaneműt a fiúk gardróbjából csórtunk! Kabátblézer, gombos mellény, élre vasalt pantalló. A látvány monokróm a karamell világos – tejszínes – árnyalataiban. Ez a pasztell meg az őzbarna velúrtáska a 70-es évekből billenti helyre az egyensúlyt.

uj-hullam-divat-5.jpg

Végre, nőies vonalú ruha a sok garcon közt! Igaz, a búvárruhákra hajaz: elöl cipzár, raglán az ujj, azonban érdekessége az elül-hátul fröcskölt hatású textília.

uj-hullam-divat-6.jpg

Megint itt az aszimmetrikusan nyitódó, kihajtott nyakrészű módi, melyért majd megőrültünk a 80-as években, akkor annyira újszerű volt. A keleti népektől kölcsönvett divatjegy a kontraszthatással még szembetűnőbb. De alatta is akad látvány, ha ennyi nem volna elég!

uj-hullam-divat-7.jpg

Extravagáns anyaghasználat jelzi ezt a lakkos, bőrhatású együttest. Csak semmi szabászati kunszt: a gombolás is rejtett! A kis csípések a nadrágon, a keskeny öv valamelyest ellenpontozzák a minimált.

uj-hullam-divat-8.jpg

hirlevel_web_banner_2.jpg

Mórocz Szilvia
Cookies