A hegyekkel körülvett, káprázatos fekvésű Selmecbánya a Világörökség része. Óvárosát a domboldalakon kanyargó utcácskákkal (jaj de jókat lehet itt a teraszokon kávézgatni!), felmagasodó erődítményét és kálváriáját (lélegzetelállító látvány lentről) mindenkinek látni kell.

A város magyar kötődései már-már megszámlálhatatlanok. Ezerféle látnivaló várja azokat, akik velünk tartanak. Jöjjön velünk Selmecbányára!

selmecbanya-kezdo.jpg

Ízelítő a programból:

Első megállónk a Kárpát-medence talán legszebb, de minden bizonnyal legfestőibb kálváriája szabályos vulkáni kúpon csücsül. Tizenkilenc kápolnából, két templomból és a Szent Lépcsőkből áll. A csúcsról a városra nyílik varázslatos kilátás.

selmecbanya-templom.jpg

Kis szabadidő a virágokkal és éttermekkel telehintett főutcán. Megkóstolhatjuk akár a legfinomabb hazai kézműves sört, az Erbet is. Utána elsétálunk a Szentháromság térre. A város hosszúkás, lejtős főterét impozáns barokk és reneszánsz házak keretezik. Minden lépésben kincsekre bukkanhatunk, itt növénymintás keresztelőkút, ott egy érdekes letérő, amott egy csarnoktemplom... 

A napot városnéző vonatozással zárjuk. Amennyiben kedvünk szottyan, ki is szállhatunk az érdekesebb látnivalóknál, s kis idő elteltével újra becsatlakozhatunk a hegyen-völgyön át zakatoló kisvonatra.

Időpont: Július 31. (szombat)
Részvételi díj: 35 €
Idegenvezető: Brogyányi Mihály

Az ár tartalmazza: Kényelmes, klímával ellátott autóbusszal való utazás, magyar idegenvezetés (Brogyányi Mihály), városnéző kisvonat.
Jelentkezni lehet: 0905 975 880 vagy office [at] ujno.sk

hirlevel_web_banner_2_266.jpg

Új Nő csapata
Kapcsolódó írásunk 
Cookies