Májusi számunk címlapja is meglepetést tartogatott, emellett pedig rengeteg érdekes cikkel is kedveskedtünk Olvasóinknak!

Nézzük, melyek voltak a legizgalmasabb témák ebben a hónapban!

mozaik-kezdo_1.jpg

CÍMLAPUNKON

Borítonkon Bertalan Barbi (Baka) pózol. Helyszín: Villa Rosa (Dunaszerdahely). Üljünk ki a teraszokra, és vegyük fel legszebb ruhánkat.

dupla-cimlap-05_0.jpg

Kövesse felhívásunkat! #öltözzkiazújnővel

Kapcsolódó írásaink a weben: Újra #öltözzkiazújnővel; Teraszozz az Új Nővel!

mozaik_elvalaszto.png

ISKOLAI ZAKLATÁS

A kiközösítés egész héten, a nap minden percében rossz érzést okoz. A kicsengetés nem old meg semmit. A kirekesztett minden délután arra gondol, hogy holnap minden kezdődik elölről.

iskolai-zaklatas.jpg

A kiközösítés leggyakoribb oka, hogy a gyermek különbözik osztálytársaitól, gyöngébb vagy éppen más, illetve a többiek irigyelik valami miatt. Az áldozat kezdetben még reménykedik, hogy egyszer csak csoda történik, és egy csapásra minden megoldódik. De semmi nem oldódik meg.

Írásunkat magazinunk 48. oldalán olvashatják.

mozaik_elvalaszto.png

A NŐNEK TÖBB ARCA VAN

Magazinunk oldalain egy „másik“ nő mutatkozik be. Szakítottunk a sztereotípiával, hogy a modell csak 36-os méret lehet. Hiszen már Cindy Crawford sem fért bele a 36-os ruhákba, a szupermodellek nemzedéke még 38-as méret volt. Utánuk jöttek a botsáskák, a gyereklányok tömegei, most pedig a plus plus size modellek. Egyiket sem kell túl komolyan venni, a nőiség sok száz arcát testesítik meg. 

csokis-divat-kezdo_0.jpg

Egyiket sem kell ideálnak venni, és mikor felvonulnak a kifutón, hellyel-közzel ők képviselik a reális nőket. Hiszen nem lehet az aktuális trendek szerint háttérbe szorítani nők tömegeit. Persze, ezentúl is érvényes lesz, hogy a ruha a vállfa alkatú manökeneken áll a legjobban (ezt már anno Chanel is megmondta): a divattervezők ezért keresik a csontos, karcsú lányokat. Számukra a modell egy élő próbababa, bionikus vállfa. A tekintet azonban egy másik mutató!

A nők azt szeretnék, ha a modell azt sugározná magából, amilyen imidzset ők szeretnének kisugározni az életükben. A cégek pedig rájöttek, hogy eladhatóbb a termék, ha olyan nő mutatja be, aki eleven ruhafogas helyett valódi nőnek látszik. Ezért a fehérneműmodelleket teltebbre retusálják, mert ma már nem soványabb, hanem szexisebb akar lenni a nő. Divatmodellünk, Réka okos, szép és teltkarcsú. Hibátlanul nőies, telt idomokkal rendelkezik – és a fotózás végére végre elhitte, hogy minden a tekinteten múlik. A reális nő is lehet a legszebb, ahogy a 34-es, csontsoványra retusált modell is, ha sugározni tudja magából azt a pluszt, ami megérint.

Kapcsolódó írásaink a weben: Csoki divat

mozaik_elvalaszto.png

MENSTRUPÉDIA

Megjelent a Menstrupédia című könyv. 9-12 éves kislányoknak szóló képregény a menstruációról és a serdülőkori változásokról. Jó szívvel ajánljuk.

menstrupedia.jpg

A könyv megrendelhető a menstrupedia.hu oldalról.

Kapcsolódó írásaink a weben: Az utolsó hormontánc

mozaik_elvalaszto.png

ANYÁK VAGYUNK!

Gyönyörű a magyar nyelv, kimondva is hirdeti, hogy keresztanyák, nevelőanyák, pótanyák vagyunk. Ez ugyanannyira hálás feladat, mint anyának vagy nagyanyának lenni. De fogadjuk el azt is, ha valaki valamilyen okból nem akar vagy nem tud anya lenni. Vagy azt, ha valakinek angyalkája, égi kisbabája van.

arto-szulo-kezdo_0.jpg

Szeretni mindenki tud, úgy vagyunk megalkotva... És valamilyen formában minden nő anya: mert szeretni tud és teremteni.

Kapcsolódó írásaink a weboldalon: Ártó szülők; Mérgező anyós?; Amikor hiányzik az anyós

mozaik_elvalaszto.png

ÉN KIS KERTET KERTELTEM...

Az Új Nő a zöldet szereti. Kövesse weboldalunkat, és értesülhet a legújabb zöldségekről – zöld ételek a konyhában, zöld tippek kirándulóknak... Elkövetkezendő számainkban a virágoskerteket és a zöldségeskerteket vesszük célba!

6_1_0.png

Keressük a legérdekesebb kerteket és dzsungeleket. Jelentkezni lehet: ujno [at] ujno.sk.

kertesz.jpg

A képen Richard Saja amerikai művész kertészét láthatjuk. Saja a rokokó motívumait használja fel. Itt a kertész fejét, kezét és lábát (a legfontosabb testrészeit) hímezte újra.

Kapcsolódó írásunk a weboldalon: Titkos kertek

mozaik_elvalaszto.png

MEGNYITOTTUNK!

Rózsaözön a kertünkben! Terasz ezer virággal!

villa-rosa-reklam.jpg

Napi menüinket megtalálják Facebook-oldalunkon: www.facebook.com/villarosads. Születésnapi ajándékutalványokkal és romantikus vacsorákkal várjuk Önöket! 

Villa Rosa, Jesensky u. 6., Dunaszerdahely, tel.: 031/590 27 70, www.villarosa.sk

hirlevel_web_banner_1_265.jpg

Új Nő csapata