A tél utolsó napjait a legtöbben különösen nehezen vészeljük át. Főleg azok, akik már alig várják, hogy kisüssön a nap, félretehessék a meleg kabátokat, és búcsút intsenek a téli zokniknak. Az évszakváltás azonban nem csak ezért nagyszerű. Ilyenkor lehetőség nyílik ruhatárunk felfrissítésére vagy akár teljes átalakítására.

Bár imádjuk a tavaszt, valljuk be, elég szeszélyes és kiszámíthatatlan évszak. Ezért a legjobb, ha alapos óvintézkedésekkel felkészülünk az eső, szél, napsütés, vihar egyvelegére. Hogy semmi se tudjon kifogni rajtad, megmutatjuk azokat a darabokat, melyek mindenképp hűséges és ellenállhatatlan részei lehetnek öltözékednek.

valts-tavaszi-uzemmodba-kezdo.jpg
(Kép forrása: stylesense.net.au)

Ballonkabát, avagy Kardashian-kabát

A térd alá érő ballont vagy átmeneti kabátot nem véletlenül azonosítják sokan a realitysztár Kim Kardashiannal. Ezt a fazont ugyanis kétségkívül ő hozta vissza a köztudatba, és miatta rajongunk érte újra. Sok mindent mondhatunk Kardashian kisasszonyról, azt azonban el kell ismerni, stílus terén mindig tud újat mutatni. Ezzel a kabáttal pedig nem nagyon lehet mellényúlni. 

Válasszunk a ballonkabátnál lengébb anyagot, feltűnő vagy világos, tavaszi színt, és kísérletezzünk bátran a különböző stílusokkal. Egy kényelmes, lapos talpú cipővel megjelenésünk sportos, mégis kifinomult lesz, míg egy szép magas sarkúval minden férfiszem ránk szegeződik.

valts-tavaszi-uzemmodba-ballonkabat.jpg
(Kép forrása: zanebarlas.com)

Hegyes orrú balerinacipő

Nők milliói lélegezhettek fel, amikor újra divatba jött a balerinacipő. Végre nem csak tűsarkúban lehetünk igazán nőiesek.

A balerinacipő kényelmes, és olcsón beszerezhető, ezért egy szezon alatt akár több párat is vásárolhatunk belőle, lelkiismeret-furdalás nélkül.

Amiatt sem kell aggódnunk, hogy a lapos talp miatt tömzsinek tűnhetünk, hiszen a hegyes orrnak köszönhetően a láb optikailag hosszabbnak tűnik, így senki sem fogja hiányolni a cipő magas sarkát. A lakkozott, matt, babakék, babarózsaszín, klasszikus fekete és bézs darabok után most a fűzős a legvagányabb. Ha csak egyet választasz idén, ez legyen az!

valts-tavaszi-uzemmodba-hegyes-orru-balerina.jpg
(Kép forrása: lottusse.com)

Csíkok

Kihagyhatod a csíkokat az életedből, de miért tennéd? Ne hidd, hogy csak akkor viselhetsz csíkos ruhákat, ha nádszálalkatú vagy. Ennek a mintának is rengeteg fajtája van. Ha úgy érzed, a vízszintes csíkoktól szélesebbnek tűnsz, válaszd a párhuzamos mintázatú darabokat.

A vonalak vastagságától és sűrűségétől is függ, melyik áll jól nekünk.  A széles csípőt például ellensúlyozhatjuk, ha egy olyan csíkos ruhát vagy szoknyát választunk, melynek sötétebb részei kerülnek csípőtájra. Megéri kísérletezni, és megtanulni, mi áll jól nekünk, hiszen idén ez a minta is visszatér megújult, bohókásabb formájában.

valts-tavaszi-uzemmodba-csikos-ruha.jpg
(Kép forrása: brouska.com)

Hosszú ujjú ruha

Hosszú ujjú ruha nélkül ne is gondolj a tavaszra. Vicces, de igaz. Ha már tavasszal túl sok bőrt mutatunk, mi lesz velünk nyáron?

Erre a problémára találták fel, vagyis hozták vissza a 70-es évekből a hosszú ujjú, tavaszi hangulatú, lágy és könnyed ruhákat.

Hűvösebb napokon variálhatod bokacsizmával, magas sarkúval pedig igazán bájos megjelenést kölcsönöz. Az én kedvenceim az A vonalú, letisztult darabok, azonban a bohókás printelt és virágmintás fazonok is nagyon népszerűek idén. 

valts-tavaszi-uzemmodba-hosszuujju-ruha.jpg
(Kép forrása: wheretoget.com)

Poncsók

Egy poncsó rengeteg szempontból számít jó választásnak. Elsősorban modern és fiatalos megjelenést kölcsönöz. Nem mellékesen óriási választék áll rendelkezésedre, így biztos megtalálod a hozzád leginkább illő kényelmes, puha darabot. A gazdaságosságot szem előtt tartva pedig előnye, hogy több évszakon keresztül is kihasználhatod.

valts-tavaszi-uzemmodba-poncso.jpg
(Kép forrása: pinterest.com)

Télen, a kanapén a kandalló előtt gubbasztva, vagy kabát alatt, tavasszal és ősszel kabát fölött, nyáron pedig egy esti kerti partin is jó, ha kéznél van. A tavaszi, kabát feletti viselet elsőre lehet, hogy furcsán hangzik, azonban érdemes kipróbálni, milyen fantasztikusan mutat mintás poncsónk egy fekete bőrkabát társaságában.

hirlevel_web_banner_2_430.jpg

Cookies