Vajon melyik az a kiegészítő, amelyik egyetlen divatőrült szekrényéből sem hiányozhat? Természetesen a farmer, amelyik idén új és új arcát mutatja – eddig sosem látott változékonysággal. A tavasz ugyan tavaly sem a divatozástól volt hangos, de azért bízunk abban, hogy idén másként lesz, és a jó idő beköszöntével újra tündökölhetünk!

A 2021-es tavaszi trendre jellemző, hogy a divatot nemcsak a dizájnerek kreálják, hanem az utca divatja, a „street style” is formálja. A kifutókról ellesett tendenciák mellett ma három olyan ruhadarabot mutatunk be, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen divatőrült tavaszi gardróbjából sem! 

nyitokep-divat-kasz-31-trend.jpg

Napjainkban már kifejezetten cikinek számít szezononként lecserélni a teljes ruhatárunkat. Sőt, több dizájner csak aktuális gyűjteményét gondolja tovább leendő kollekciója megalkotásával. Valahogy így maradt benne a köztudatban a 80-as éveket idéző túlméretezett zakó, ami még az őszi szezonban indult modern kori hódító útjára.

A válltöméseknek és az „oversize” (túlméretezett) szabásnak köszönhetően optikailag nyújtja a testet, így a szélesebb csípőjű lányoknak is tökéletes felöltő lehet az átmeneti időben.

Ám akik pluszban karcsú derekukat is szeretnék hangsúlyozni, egy öv segítségével könnyedén megtehetik! Amennyiben a magas sarkú helyett a sportcipőt részesítjük előnyben – na meg a karantén után sem tudunk lemondani a melegítőről –, akkor meglepő módon a túlméretezett zakók nagyon jól passzolnak a „hoddie”-hoz, vagyis a kapucnis pulcsihoz.

zako-kasz.jpg
Zakó a Chanel 2021-es tavaszi-nyári kollekciójából

2021 tavaszán hódítanak a bő szárú farmerek! Utoljára talán a 2000-es évek elején volt divatban a bő fazonú nadrág – és idén majd újra a reneszánszát éli. Eme trendi ruhadarab nem csupán a bohém stílust kedvelő lányok kedvence lesz: a nadrág szabása egy hegyes orrú cipővel gyönyörű hosszú lábakat kölcsönöz a kevésbé nyurga lányoknak is!

Ha már tavasz és jó idő, nem szabad megfeledkezni a „culette” fazonú nadrág(szoknyák)ról sem. Ez igazából a bő gatya boka fölött elvágott változata.

Fontos tudnivaló, hogy az alacsonyabb lányok mindenképp magas sarkúval viseljék, mert a rövidített szabás optikailag rövidebbnek mutatja a lábat. A magasított derék és a bő szárak leginkább egy nadrágszoknyára emlékeztetnek: ez hódított idén a Celine kifutóján is!

farmer-trapez-nadrag.jpg

Ha azt mondjuk, kötött felső, általában mindenkinek a kandalló előtti begubózás jut eszébe – és nem a tikkasztó hőség. Pedig köztudott, hogy a nagy melegben nincs jobb viselet egy horgolt topnál! A kifutókon leginkább a melltartókra hajazó kötött topok hódítottak, az utcai divatban pedig a horgolt vagy könnyed kötésű felsők kerültek a reflektorfénybe. Talán azért is lettek ennyire népszerűek ezek a darabok, mert az elegáns és a sportos megjelenésben is jól variálhatók – és a variánsok sorozatának csak a fantáziánk szab határt!

farmer-zold-top-horgolt.jpg

Végezetül következzen az a kiegészítő, ami egyetlen divatőrült tavaszi gardróbjából sem hiányozhat: a sárga táska! Amellett, hogy a Pantone a sárgát választotta 2021 színének a szürke mellett, nagyon sok tervező kreált a sárga különböző árnyalataiban szebbnél szebb táskákat. 

bottega-veneta-sarga-taska.jpg

Mind közül a szezon „must have” (nekem is kell) darabja a Bottega Veneta kreálmánya lett: egy csapásra az A listás sztárok kedvencévé vált. Természetesen azóta a legtöbb fast fashion márka is újratervezte, magyarán lekoppintotta – így mára már pénztárcabarát áron is feldobhatjuk hétköznapi szettjeinket egy ilyen üdén sárga kiegészítővel.

bottega-veneta-sarga-papucs.jpg

Melyik trend tetszett a legjobban? Szerintetek érdemes luxustáskára költeni? Várjuk hozzászólásaitokat!

Kász Attila
Galéria 
Cookies