A szimmetrikus mell ritka, mint a fehér holló. Az emlőnek három nagy funkciója van: a mellünkből szoptatunk, tehát utódaink táplálására szolgál, szexuális funkciót is betölt – és jelzi a nemi érettséget is.

Sőt, a mellen fixálódhatunk is: Sigmund Freudorálisan fixált társadalomról beszél. Szerinte élete első szakaszában az ember a száján keresztül él. Ha ebben a korszakában valami trauma éri, akkor itt megragadhat, és nem lép tovább. Az ilyen ember felnőtt korában túlságosan kötődni fog másokhoz – és a szájjal kapcsolatos dolgokhoz (evés, ivás, tollszár rágcsálása, dohányzás).

villantas-kezdo.jpg
(Kép forrása: bygodot.hu)

Újszülötteknél, kisfiúknál és kislányoknál egyaránt picike előtej jön a mellbimbóból. Ez annak a hormonális folyamatnak köszönhető, amikor a várandósság vége felé az anyai szervezet felkészül a szoptatásra – és ugyanazok a hormonok hatnak a kisbabára is a pocakban. Ez az előtej az úgynevezett kolosztrum, néhol boszorkánytejnek is nevezik. Nem kell aggódni miatta, pár héten belül kiürül a csecsemő szervezetéből.

A mellbimbó

A férfi mellbimbója társadalmilag teljesen elfogadott, míg a nő mellbimbója szexuálisan tárgyiasítva van. Ezért létrejött egy mozgalom, amely a mellbimbók felszabadításán dolgozik, a neve: Free the Nipple. Egy insta profil úgy játssza ki a közösségi média prűdségét, hogy csak mellbimbókat jelenít meg. (Nem lehet tudni, hogy férfi vagy női mellbimbóról van-e szó: ez a Genderless Nipples oldal.) A közösségi platformokon ugyanis a férfimellbimbók megjelenhetnek, a női mellbimbók soha. Közzé lehet tenni szinte teljesen meztelen női melleket, de amint kivillan a bimbóudvar, világraszóló botrány bontakozik ki.

Manapság mellbimbótapaszt illik használni, ha olyan ruhát veszünk fel, amiben átsejlik a mellbimbó. A bimbóellenesség az európai, amerikai és a nyugati kultúrára jellemző. Ez sem kezdődött olyan régen, hiszen a 80-as években teljesen normális jelenség volt felvenni egy laza kis inget melltartó nélkül.

Elég csak a 2004-es amerikai Super Bowl-ra gondolni, mikor Janet Jackson mellbimbót villantott. Janet karrierje hanyatlásnak indult miatta, pedig a villantás nem az ő bűne volt. Justin Timberlake egy heves, véletlenszerű (amit sokan megkérdőjeleztek) mozdulattal letépte Janet felsőrésze egy darabját. S meg is volt a botrány!

Mellbimbó orgazmus

A mellbimbó orgazmus létező tapasztalás. A mellbimbó érintése ugyanazt az agyi területet ingereli, mint a csikló vagy a hüvely érintése. Azt is meg kell tanítani a lányunknak, hogy senki nem foghatja meg, ha mi nem akarjuk. Tinikoromban nyáron építkezésen dolgoztunk, és a munkások ide-oda nyúlkáltak, mert azok olyan idők voltak! Erre visszaemlékezve konstatálom, mennyit változott azóta a világ, ma ilyet már senki nem merne...

elofizetes_uj_no_53.png

–néva–
Kapcsolódó írásunk 
Cookies