Az évszakpaletta elmélete a meleg és hideg színekről szól. Tudjuk, ha sárgát vegyítünk bármely színnel, az látványban meleggé lesz, és a bőrszínben, hajban vörhenyes, barackos pigmentekkel rendelkező hölgyeknek fog jól állani.

A tavasz mint évszak látványban a romantikus és játékos nőiességet juttatja eszünkbe. Most megpróbáljuk a divat nyelvén létrehozni, milyen lehet a karakter, aki a tavasz megtestesítője. Mit visel színben, formában? Körítésnek pedig mi lenne kiválóbb, mint egy színekben tobzódó kertészet Egyházgelléből!

viragos_divat_9.jpgKardigán: Red Valentino, top: Molli, cipő: Tod’s

Ellenállhatatlanul bájos ingruha sálgallérral, pliszés aljjal. A vékony sifon kissé áttetsző, de jó tartású, az a „kiakasztom és kisimul”-típus. Rajta mezei virágok özöne, guszta, bogyós gyümölcsök hada, ritkább és sűrűsödőbb térfoglalással. (Ingruha: Red Valentino.)

viragos_divat_4.jpg

Burgundi vörössel „írt” porcelánminta, avagy a barokk kor grafikáinak újratervezése. „Vászna” az elöl gombos, ráncolt szoknyás organzaruha legombolható bubigallérral, fekete szegőkkel. Előkelően kisasszonyos. (Ruha: Weekend Max Mara.)

viragos_divat_3.jpg

Farmerben ismét a trapéz a sláger. A tavasz a vékony, kötött holmik viselésének időszaka. Olyan szemrevalóké, mint ez a bézs, alakformát jótékonyan követő topocska. Mellkasán narancsban és lilában tündöklő virágözön, melyet ügyes kezek otthon gyártva is hímezhetnek a hasonló felületekre. (Farmer: Zara, top: Molli, táska: Bottega Veneta.)

viragos_divat_1.jpg

Főszerepben a piros-fehér abroszkocka. A felületek forgatásával a mellkas síkján és a szoknya térbeliségén is kreatív megoldások születtek. (Ruha: Simone Rocha x H&M.)

viragos_divat_5.jpg

Rusztikus felületek találkája. Barackszín, szétnyíló ujjakkal megoldott felső narancsos-lilás, vagyis komplementer színekkel játszó kötött szoknyával. A 21. századi tavasz-lány megszületett! (Felső: Chloé, szoknya: Molli.)

viragos_divat_2.jpg

Borsózöld, ferdén szövött blézer játékos pelenkaöltéssel a reverjén. A szett extrája az anyától „megörökölt” selyemkendő.

viragok-kozott-divat-cimlapos.jpg

Ki ne lenne a Nap szerelmese? Sárgákban üdvözölhetjük a fényhozót. Ez a szín uralja a retrósan kötött tavaszi pulóvert, kontrasztos szegéllyel az ujján. A szett okker tüllszoknyája további, érdekes szabászati részleteket sejtet. (Pulóver: Miu Miu, szoknya: Red Valentino.)

viragos_divat_7.jpg

viragos_divat_8.jpg

• Modell: Mészáros Viki (Bős)  • Fotó: Dömötör Ede

elofizetes_uj_no.png

Cookies