Hallgass az idősebbre! – mondogatják állandóan szüleink. Ám azt is be kell vallanunk, hogy mindezt nem teszik hiába!

Hiszen tapasztaltabbak és bölcsebbek nálunk, ez nem vitás. Ugyanez érvényes a nagyszüleinkre is, hiszen ők azok, akik mindig a javunkat akarják. Ezt bizonyítja a következő 10 jó tanács a nagyitól.

nagyi-kezdo.jpg

Várj 24 órát! 

Mielőtt meghoznál egy fontos döntést, mérlegelj, és aludj rá egyet. Nem kell elkapkodni semmit!

Jó pap holtig tanul

Így tartja a mondás, amit igazán érdemes megfogadni. Nem szabad felhagyni a tanulással! Képezd magad, okosodj, tudj meg többet magadról és a világról is. Agyunkat állandóan tréningeznünk kell.

Más férfi is létezik a világon!”

Ha szerelmi bánatunk van, ezt mondogatják a gondoskodó nagyszülők, hogy enyhítsenek fájdalmunkon, és mennyire igazuk van! Meg fogjuk találni azt, akit szerethetünk, és aki viszonozza az érzelmeinket.

A család az első. Ha már a mi fejünk fölött is elrepül az idő, akkor ne a karrierünkre emlékezzünk, hanem örüljünk a családnak, ami körülvesz minket, és ez éltessen bennünket!

„A saját házad táján sepregess!”

Pontosan. Ne mások problémáival foglalatoskodj, hanem oldd meg a sajátodat. Ne beszéld ki a haverodat, szomszédodat, ellenségedet! Helyette tegyél a saját lelki békédért!

„Minden jóra fordul, meglásd!”

Bizony, ahogy a tél és a hideg időszak is egyszer véget és, úgy a szürkeség, a depresszió és a kedvetlenség, a rossz korszak is egyszer befejeződik. S kivirul a lélek, úgy, mint a természet tavasszal! Fel a fejjel!

Ha érdekből házasodsz, kétszeresen megfizeted annak az árát!

Ezt bizony jól tudják a nagyszüleink. Hiszen régen érdekből, anyagi jólét végett házasodtak az emberek, és házasították a szülők a gyermekeiket. Igaz, manapság is találkozunk ilyennel, de abban biztosak lehetünk, nem sok jó származik ezekből a kapcsolatokból.

hirlevel_web_banner_2_202.jpg

Kompromisszum nélkül nem megy!

Néha adjunk lejjebb a kívánságainkból, hajtsunk fejet, és próbáljunk meg alázatosabban viselkedni. Az is megeshet, hogy utólag ez bizonyul majd a legjobb döntésünknek.

Nevess kifulladásig!

Nem szabad az életet túl komolyan venni, mert hamar belefáradunk. Próbáljuk meg picivel lazábban venni az akadályokat!

„Vegyél magadra kabátot!”

Tipikus eset, és mindenki ismeri, amikor kirohanunk egy szál pulóverben télen az udvarra, mondván: “Csak ide megyek!” Hallgassunk a nagyira, vegyünk fel kabátot, mert most még nem érezzük, hogy fájna valamink, de majd fogjuk!

Derzsi Bernadett