Sokan megijednek a göndör hajtól, mivel nehezen kezelhető. Ám ez nem mindig igaz. Göndörítéssel egyszerre tudod elérni, hogy frizurád vadóc, játékos hatást keltsen, ám közben legyen szuper dögös és nőies. Plusz: próbáld ki újra a gyermekkori hajfonatokat, füstös sminkkel igéző nőiesség lesz a végeredmény.

Négy nyári hajviseletet mutatunk be, melyet Puskás Eszter fodrász (Bős) készített egy szép recepcióslány, Lévai Eszter (Alistál) hosszú, barna hajából. (Fotó: Dömötör Ede)

parketta-fonas.jpeg

Konty: letisztultság

A konty minden évben visszaköszön, hol feszesebb, hol lazább kivitelben. Idén a fonott, feltekert tincsekből készített kontyok a divatosak. Az első frizuránk egy az egyben megfelel a nyári trendnek. Hosszú hajból gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

Első lépésben bekészítünk pár hozzávalót (pár darab hajtű, hajgumi és színes kis virágok). Készítsünk két fonatot: az elsőt feszesen fonjuk be.

A másik oldalról kicsit bohókásabb fonatot készítsünk. Ha ez megvan, tűzzük egymásba hajtűzőkkel a két fonatot (egymásba gabalyítva). Végén kis hajlakk, kis virág, s máris kész a könnyed, ám finoman nőies nyári hajviselet. Alkalomra, kerti partira, romantikus koktélruhához telitalálat.

Modern, kétcopfos parkettafonat

Vegyünk három kisebb tincset a homlok feletti részből. Kezdjük el fonni hagyományos fonással, úgy, hogy a szélső tincshez mindig fogjunk hozzá még egy kis tincset. A plusztincset a haj legszéléről vegyük. Folytassuk addig, amíg elfogy a hozzáfogható haj. A fonást hagyományos módon fejezzük be, majd hajgumival rögzítsük.

parketta-fonas.jpg

Laza fonat

A fonatok széles változatával már tavaly találkozhattunk. Idén azonban nem a szoros és precíz fonások a trendik, hanem a laza, otthon is egyszerűen elkészíthető fonatok. Ez jó hír mindazok számára, akik nem érezték magukat elég ügyesnek a feszes fonat elkészítéséhez.

Ha hatásában dús fonatot szeretnél, nincs más dolgod, mint kicsit feltupírozni a hajadat, majd ha végeztél a fonással, húzkodd ki a hurkokat.

Ezeket egymásba is fűzheted, vagy hagyhatod külön-külön lógni. Minél több a fonott tincs, annál jobb. Miután elkészült, koronázd meg apró virágokkal.

laza-fonat.jpg

Keltsd életre loknijaidat! 

Különböző formázóeszközök és lakkok segítségével tudod csak elérni, hogy a hajad stabilan megálljon az egyik válladon. A legkíméletesebb megoldás, ha kis habbal formára szárítod, a hullámok elkészítése után pedig lakkal fixálod. Így egész nap szinte mozdulatlanul megáll majd. Ha viszont nagyobb loknikat szeretnél, célszerű sütővasra feltekerni, és így megerősíteni a hullámokat, de ehhez a művelethez mindenképpen alkalmazz hővédő szprét. Így biztosan nem károsodnak a tincseid. 

szalagos-hullamok.jpg

Az oldalra csapott loknikat egy feltűnő, a (barna) hajhoz színben tartott, fonott hajpánttal varázsoltuk egyedivé. A fürtöknek nem kell szabályosan göndörödniük, bátran válaszd szét a tincseket, hogy természetes hatást keltsen a frizurád. Ez a fazon csodát tesz a vékony szálú hajjal, mivel a hajtövek megemelésével dús hatást érhetünk el.

minden_reggel_ujno.sk_77.png

Darnay Krisztina
Cookies