Új sorozatunk indult, melynek címe 5órai tea az Új Nővel!

A legérdekesebb riportalanyainkkal készült felvételekből készítettünk válogatást.

video_osszeallitas_kezdo.jpg

5 ÓRAI TEA GOMBASZÖGÖN – BESZÉLGETÉS OROSZ ÖRSSEL (KÜLÖNKIADÁS)

Az 5 órai tea idén nyáron néhány epizód erejéig a Gombaszögi Nyári Táborba költözött, ahol olyan Felvidéken tevékenykedő, közismert személyiségeket köszönthetett, mint Orosz Örs.

sine-metu-orosz-ors-kezdo.jpg
Orosz Örs

Orosz Örs tábori főszervezőként néhány évvel ezelőtt megálmodta, s újradefiniálta a Gombaszögi Nyári Tábort. Örsöt nem csak azért szeretjük, mert okos beszédeket mond, hanem mert bozótot irt, fát vág, betonoz, falat épít... Vagyis olyan dolgokat csinál, mint ma már kevés férfi. Igazi férfias dolgokat. Nem rombol, hanem épít.

Mi, fiatalok tőle hallottunk először a szimbólumrombolásról. Mi is ez? Felmerülnek előttünk ledöntött szobrok képei... Örs négy évvel ezelőtt vállalta, hogy csapatával együtt feltárja a Felvidék rég elfeledett kincseit.

Orosz Örssel az Új Nő újságírója, Olláry Ildikó beszélget.

⤋⤋⤋ VIDEÓ ITT ⤋⤋⤋

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto.jpg

,,A CSALLÓKÖZBEN IS KIS PALÓCOKAT NEVELEK" – BESZÉLGETÉS LABODA RÓBERTTEL

"Szinte libabőrözve gondolok vissza azokra az irodalmi estekre, melyeken kedvenc slammereink a pódiumra álltak, s egymás után rakták le elénk a szívüket. A mi nyelvünkön szóltak, a mi problémáinkról meséltek. Talán nem túlzás, ha azt mondom: sok fiatal köszönheti a műfajnak, hogy versszerető ember vált belőle."

laboda-kezdo.jpg
Laboda Róbert

Robi, azaz Laboda Róbert (Komárom) előadását mindig különleges ováció fogadta. Közönsége ugyanis jól tudta: bármilyen szöveget is hozzon aznap, az ütni fog. Aztán rendszerint kiállt, belekezdett gyönyörű, palóc tájszólásán, s a nézőtér szinte hipnózisba esve hallgatta.

⤋⤋⤋ VIDEÓ ITT ⤋⤋⤋

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

ADHD, A LÁTHATATLAN ZAVAR

Mit csinál egy gyógypedagógus, s miért van rá hatalmas szükség? Mit is jelent pontosan az ADHD? Miért olyan gyakori? Milyen vele felnőttként együtt élni? Miben nyilvánul ez meg a mindennapok során?

melecski-juli-artis-kezdo-2.jpg
Melecski Júlia

A mai modern korunkban nagy szükség van jó szakemberekre. Íme, egy közülük: Melecski Júlia. Júlia az egyik legérdekesebb ember, akivel volt szerencsénk beszélgetni. Őt is ADHD-val diagnosztizálták. Az ADHD angol mozaikszó: figyelemhiányos hiperaktivitás-zavart jelent. Júlia a gyógypedagógiai alapszakot a győri Apáczai Csere János Karon végezte el tanulásban akadályozottak szakirányon, mesterdiplomáját pedig a budapesti ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karon szerezte. Jelenleg a párkányi Kiwi fejlesztőközpont gyógypedagógusaként és vezetőjeként dolgozik.

Melecski Júliával az Új Nő újságírója, Olláry Ildikó beszélget.

⤋⤋⤋ VIDEÓ ITT ⤋⤋⤋

juniusi_cikkajanlo_elvalaszto_0.jpg

MINDEN EMBERRE VÁR EGY KÖNYV

Király Anikót szeretjük. Anikó, ha nem ír, akkor rajzol, ha nem rajzol, akkor ír. Feketenyéken él, s már négy nagyszerű könyvet tudhat maga mögött.

_d4a4987.jpg
Király Anikó

A Strand, papucs, szerelem, a Semmi pánik! és a Csak barátok a tiniknek szólnak, a Mangaluca Kukkóniában pedig rajzos gyerekkönyv. Témánk az írás és az olvasás szeretete, mely Anikóhoz elég szorosan kapcsolódik.

Anikóval az Új Nő újságírója, Olláry Ildikó beszélget.

⤋⤋⤋ VIDEÓ ITT ⤋⤋⤋

elofizetes_uj_no.png

Új Nő csapata
Cookies