Ha megkérdezik, Hogy vagy?, azt feleled jól, de közben észrevétlenül a válladat vonod, mert érzed, hogy valami nincs rendben. Mintha hiányozna valami az életedből. Valami, ami boldogabbá, motiválttá tesz, és folyamatosan inspirál a szürke hétköznapokban is. 

Bár egészen fura, de néha a legapróbb dolgok jelentik számunkra a legnagyobb örömöt. Ezt vallják azok az emberek is, akik minden napot légies könnyedséggel élnek meg. Melyek azok a napi rituálék és apró trükkök, melyek mosolyt csalnak az arcunkra, és melyektől magabiztosan vághatunk neki a mindennapoknak? 

aranyozni-kezdo.jpg

Facebook nélkül az élet

Tudom, most azt gondolod: Micsodaaa?! Pedig hidd el, ez egy jó kis kihívás, főleg akkor, amikor úgy érzed, egyre fancsalibb arcokat vágsz. Pláne, ha az jön szembe veled a szociális hálón, hogy az exbarátod megnősült, a kolléganőd épp Balin nyaral, te pedig még mindig ugyanott tartasz... Az igazat megvallva, a Facebook által csak állandóan összehasonlítod magad másokkal, és őrületesen féltékennyé, iriggyé válsz. Éppen ezért nem árt, ha néha megszabadulsz a virtuális világtól, és önmagadra és a valós környezetedre koncentrálsz. Legalább egy hétig ne nyisd meg a fészbukot! Töröld le a telefonodról, és foglald el magad mással: könyvvel, főzőcskével, baráti csevegéssel, családdal vagy egy...

...egy igazi szeretetgombóccal!

Ha úgy érzed, a boldogság hiányzik leginkább az életedből, mert még nem találtad meg a nagy Ő-t, akkor ne habozz, vegyél magadhoz egy aprócska háziállatot. Kisebb kutya, perzsacica vagy egy apró nyuszi biztosan bearanyozza majd a hétköznapjaidat. S hogy attól félsz, te leszel az a bizonyos „magányos macskás nő”? Ezt igazán kétlem, sőt, biztosan többet fogsz mosolyogni egy kis kedvenc mellett, mint azelőtt.

Ha tényleg elhatároztad magad egy háziállat mellett, mindenképp az állatmenhelyről hozd el őt. Így a menhelynek is segítesz, és magaddal is jót teszel, hiszen a befogadott kis állatoknál nincs hálásabb szeretetgombóc a földön!

Tarts rendet!

Az otthon melege, békéje és tisztasága igazán sokat számít. Amikor takarítunk, nem csupán a kosztól, mocsoktól szabadulunk meg, hanem lelki terheinktől is. Gondoljunk csak bele, a rendetlenségtől csak depressziósak leszünk, és káoszban érezzük magunkat tőle. Ellenben ha szép rendezetten élünk, az a mindennapjainkban is megmutatkozik majd! S ugyanez vonatkozik munkahelyünkre is. Vegyél ki egy szabadnapot, és takaríts ki olyan zegzugokat is, amelyről sokszor megfeledkezel. Ezután tisztítsd ki a hűtőszekrényt, szelektálj a ruháid közül, és tégy rendet a konyhaszekrényedben is!

Egy szerencsehozó rituálé bevezetése

Mi az, ami feltölt, és boldoggá tesz? Egy finom reggeli kakaó vagy egy kora reggeli séta a parkban? Igyekezz beiktatni a mindennapjaidba egy olyan rituálét, melytől jól indul a napod. Például szervírozz magadnak a legszebb bögrédben egy különleges teakeverékből elkészített finom reggeli teát!  A kora reggeli séták igazán feltöltik az embert. Próbáld ki te is! Kelj korábban 30 perccel, és sétálj egy nagyot a friss levegőn! 

hirlevel_web_banner_1_222.jpg

Esti summázás

Este, lefekvés előtt gondold végig a napodat. Milyen jó dolog történt, mi volt az, ami igazán jólesett, és örömöt szerzett aznap? Sikerélményed volt a munkahelyeden, vagy véletlenül összefutottál egy kedves ismerőssel a közértben? Légy hálás a nap végén, amiért apró örömök aranyozzák be a napodat. A sok stressz és rohanás közben igenis érdemes az apró dolgokra figyelni! Készíts feljegyzéseket ezekről a boldog pillanatokról. Akár blog formájában, akár egy szép füzetben. S amikor majd visszanézed ezeket az emlékeket, garantáltan jobb lesz a közérzeted!

A varázslatos könyvek világa

Mostanában a csapból is az folyik, mi az, amivel nem szabad felhagynod (Never stop running! Never stop learning! Never stop dreaming! – Sose hagyj fel a futással, a tanulással, az álmodozással!). Amondó vagyok, a világ legnagyobb csodáit a könyvek rejtik. Ne legyünk hát restek beleolvasni egy-két irodalmi világklasszisba! Karácsony tájékán felnőtteknek is kifejezetten ajánlott J. K. Rowling Harryje. Nem, a film meg sem közelíti a könyvet. Szóval: rajta, könyvet a kézbe naponta egyszer, lefekvés előtt. Olvasásra, boldog pillanatokra fel!

Derzsi Bernadett
Kapcsolódó írásunk