Ha megkérdezik, Hogy vagy?, azt feleled jól, de közben észrevétlenül a válladat vonod, mert érzed, hogy valami nincs rendben. Mintha hiányozna valami az életedből. Valami, ami boldogabbá, motiválttá tesz, és folyamatosan inspirál a szürke hétköznapokban is. 

Bár egészen fura, de néha a legapróbb dolgok jelentik számunkra a legnagyobb örömöt. Ezt vallják azok az emberek is, akik minden napot légies könnyedséggel élnek meg. Melyek azok a napi rituálék és apró trükkök, melyek mosolyt csalnak az arcunkra, és melyektől magabiztosan vághatunk neki a mindennapoknak? 

Facebook nélkül az élet
Tudom, most azt gondolod: Micsodaaa?! Pedig hidd el, ez egy jó kis kihívás, főleg akkor, amikor úgy érzed, egyre fancsalibb arcokat vágsz. Pláne, ha az jön szembe veled a szociális hálón, hogy az exbarátod megnősült, a kolléganőd épp Balin nyaral, te pedig még mindig ugyanott tartasz... Az igazat megvallva, a Facebook által csak állandóan összehasonlítod magad másokkal, és őrületesen féltékennyé, iriggyé válsz. Éppen ezért nem árt, ha néha megszabadulsz a virtuális világtól, és önmagadra és a valós környezetedre koncentrálsz. Tippünk: Legalább egy hétig ne nyisd meg a fészbukot! Töröld le a telefonodról, és foglald el magad mással: könyvvel, főzőcskével, baráti csevegéssel, családdal vagy egy...

...egy igazi szeretetgombóccal!
Ha úgy érzed, a boldogság hiányzik leginkább az életedből, mert még nem találtad meg a nagy Ő-t, akkor ne habozz, vegyél magadhoz egy aprócska háziállatot. Kisebb kutya, perzsacica vagy egy apró nyuszi biztosan bearanyozza majd a hétköznapjaidat. S hogy attól félsz, te leszel az a bizonyos „magányos macskás nő”? Ezt igazán kétlem, sőt, biztosan többet fogsz mosolyogni egy kis kedvenc mellett, mint azelőtt. Tippünk: Ha tényleg elhatároztad magad egy háziállat mellett, mindenképp az állatmenhelyről hozd el őt. Így a menhelynek is segítesz, és magaddal is jót teszel, hiszen a befogadott kis állatoknál nincs hálásabb szeretetgombóc a földön!

Tarts rendet!
Az otthon melege, békéje és tisztasága igazán sokat számít. Amikor takarítunk, nem csupán a kosztól, mocsoktól szabadulunk meg, hanem lelki terheinktől is. Gondoljunk csak bele, a rendetlenségtől csak depressziósak leszünk, és káoszban érezzük magunkat tőle. Ellenben ha szép rendezetten élünk, az a mindennapjainkban is megmutatkozik majd! S ugyanez vonatkozik munkahelyünkre is. Tippünk: Vegyél ki egy szabadnapot, és takaríts ki olyan zegzugokat is, amelyről sokszor megfeledkezel. Ezután tisztítsd ki a hűtőszekrényt, szelektálj a ruháid közül, és tégy rendet a konyhaszekrényedben is!

Egy szerencsehozó rituálé bevezetése
Mi az, ami feltölt, és boldoggá tesz? Egy finom reggeli kakaó vagy egy kora reggeli séta a parkban? Igyekezz beiktatni a mindennapjaidba egy olyan rituálét, melytől jól indul a napod. Például szervírozz magadnak a legszebb bögrédben egy különleges teakeverékből elkészített finom reggeli teát! Tippünk: A kora reggeli séták igazán feltöltik az embert. Próbáld ki te is! Kelj korábban 30 perccel, és sétálj egy nagyot a friss levegőn! 

Esti summázás
Este, lefekvés előtt gondold végig a napodat. Milyen jó dolog történt, mi volt az, ami igazán jólesett, és örömöt szerzett aznap? Sikerélményed volt a munkahelyeden, vagy véletlenül összefutottál egy kedves ismerőssel a közértben? Légy hálás a nap végén, amiért apró örömök aranyozzák be a napodat. A sok stressz és rohanás közben igenis érdemes az apró dolgokra figyelni! Tippünk: Készíts feljegyzéseket ezekről a boldog pillanatokról. Akár blog formájában, akár egy szép füzetben. S amikor majd visszanézed ezeket az emlékeket, garantáltan jobb lesz a közérzeted!

A varázslatos könyvek világa
Mostanában a csapból is az folyik, mi az, amivel nem szabad felhagynod (Never stop running! Never stop learning! Never stop dreaming! – Sose hagyj fel a futással, a tanulással, az álmodozással!). Amondó vagyok, a világ legnagyobb csodáit a könyvek rejtik. Ne legyünk hát restek beleolvasni egy-két irodalmi világklasszisba! Tippünk: Karácsony tájékán felnőtteknek is kifejezetten ajánlott J. K. Rowling Harryje. Nem, a film meg sem közelíti a könyvet. Szóval: rajta, könyvet a kézbe naponta egyszer, lefekvés előtt. Olvasásra, boldog pillanatokra fel!

Derzsi Bernadett