November első fele kiváló alkalom arra, hogy egy kicsit felkészüljünk az elkövetkezendő időszakra. Ugyanis nyakunkon a tél és az ünnepek. Ideje kicsit lassúbb üzemmódra váltani és lecsendesedni. Mutatjuk, hogyan!

Ha közeleg a karácsony, szinte a gyomrunk is megremeg, mert jól tudjuk, mi vár ránk: az ajándékvásárlás örök dilemmája és a rohanás. No meg a sütés, főzés, takarítás. Pedig senki sem szeretné, ha idén az lenne a karácsonyi meglepetés, hogy holt fáradtan bezuhansz a fa alá.

csendes-kezdo.jpg

Előkarácsonyi stressz

Törekedj arra, hogy a családdal eltöltött idő, a közös élmények, pillanatok aranyozzák be az előkészületeidet is! Továbbá: készíts listát! Biztos, hogy millió embernek szeretnél karácsonyi ajándékot venni? Inkább válts a kézzel készített meglepetésekre és az apróságokra! Elvégre is a szeretet nem a pénzről szól. Ezt tartsd az eszedben!

A kedvesség ereje

Normális, ha kicsit levertnek, fáradtnak és melankolikusnak érezzük magunkat a hideg időjárásban. Ilyenkor mindenki kicsit morcosabb. Éppen ezért nem kell állandóan azt kérdezgetni a másiktól, hogy mi a baj. Ha akarja, úgyis elmondja nekünk. Helyette válasszuk a kedves kis gesztusokat, melyek biztosan mosolyt csalnak a másik arcára.

Főzzünk kollégánknak is egy kávét, vagy vigyünk nekik egy tortaszeletet a cukrászdából. Szavak nélkül, néhány apró meglepetéssel is melegséget csempészhetünk mások és saját magunk szívébe is.

Rendszerezz!

Ha úgy érezzük, kezdünk elveszni a gyors és hektikus hétköznapokban, varázsoljunk új rendszert az életünkbe! Akár egy új módszer bevezetésével is kísérletezhetünk! Mi az, amire mindenképp szeretnénk időt szakítani? Biztos, hogy állandóan rohannunk kell? Mi az, ami hiányzik az életemből: szabadidő, sport, magánélet? A fontossági sorrend alapján alakítsunk ki egy lassúbb, nyugodtabb rendszert, amibe lehet, hogy nem fér bele olyan sok minden, mégis sokkal élvezhetőbbé válik. Menj el kedveseddel egy esti sétára, s a végén üljetek be egy forró teára. Beszéljétek át az elkövetkezendő heteket, a karácsonyi időszakot, és osszátok el egymás között a teendőket!

hirlevel_web_banner_1_219.jpg

A szellemi feltöltődés ideje elérkezett!

Nemsokára megnyitnak a karácsonyi vásárok, s megkezdődik a várva várt habzsi-dőzsi időszak. Szinte minden hétvégére esik valami program, koncert. A sok mulatozás mellett azért igyekezz teljesen szabaddá tenni néhány hétvégédet, amikor olvasol, alszol és pihensz! A csend szó szerint gyógyít, és segít abban, hogy nyugodtabbak legyünk a mindennapokban. Keress karácsonyi recepteket, olvasgass, és gondold végig azt, milyen minőségben szeretnéd idén eltölteni az ünnepeket!

Derzsi Bernadett