Válassz olyan szabadidős tevékenységet, ami nemcsak felfrissít, de tanít is egyben.

Mutatjuk a legjobb és legkreatívabb hobbikat, melyektől megnő az intelligenciánk!

okos-hobbi.jpg

Az olvasás

Az egyik legkiválóbb szellemi felfrissülés. Ez az a hobbi és időtöltés, amit tényleg bármikor, télen és nyáron egyaránt űzni tudunk. Fejleszti a szókincsünket, megmozgatja az agytekervényeinket, megemeli az intelligenciaszintünket, és egy egészen új világba enged számunkra betekintést. Az olvasás stresszoldó s egyben lélekemelő tevékenység. Ám csak az igazán bátraknak ajánljuk, akik nem félnek kitárni fantáziájuk aranykapuját!

Zenélj!

A zene öröm, a zene nyugalom, a zene könnyebbé varázsolja a lelkedet. Főleg akkor, ha zenetanulásra adod a fejed, és te magad is kipróbálod, mit jelent zenélni. A zenetanulás számtalan előnnyel jár: a zene fejleszti a bal agyféltekét és a memóriát, könnyebbé teszi az ember önkifejezési szándékát. Aki zenét tanul, az örömet lel abban, amit csinál, valamint a zene fejleszti a konstruktív gondolkodás kialakulását is.

Megtanuljuk rendszerben és egységben látni a dolgokat, azaz a hangok és a mindennapi dolgok közös halmazát, mely dallammá, zenévé alakul.

Testedzés

A testi egészség és a fittség nagyban hozzájárul szellemi képességeink fejlődéséhez. Ha állandó mozgásban tartod a tested, heti rendszerességgel edzel, biztos lehetsz benne, hogy sokkal kimértebb, nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb leszel. A sport javítja a koncentrációs képességeinket, amellett, hogy fitten tartja a tested, karcsúsítja a vonalaidat, és nem kell állandóan azon törnöd a fejed, hány kalóriát vittél be aznap a szervezetedbe...

Jó pap holtig tanul!

Elsősorban azt lenne érdemes megjegyeznünk, hogy a tanulás egy életre szól. Nyelvtanulás, munkahelyi betanulás, legújabb információk a világról, technikai fejlődés, képzések – állandóan tanulunk valami újat, ami azért is jó, mert az agyunkat ezzel folyamatosan eddzük. Biztosan téged is vonzott mindig még egy idegen nyelv elsajátítása. Nos, miért ne vágnál bele?

A főzés

Az egyik legkreatívabb dolog a világon! Folyamatosan fejlesztheted magad, kísérletezhetsz, amellett, hogy állandóan örömet szerezhetsz főztöddel a szeretteidnek. (Ha jól főzöl...) Aki imádja a friss hozzávalókat, zöldséget, gyümölcsöt, annak a tavaszi szezon egyenlő a Kánaánnal. Főzés közben kikapcsolódunk, amellett, hogy javul a koncentrációs képességünk, s ha valamit éppenséggel elrontottunk, akkor gyors döntéseket kell hoznunk. A legfontosabb az, hogy sose főzzünk morcosan, mert akkor biztosan elrontjuk az ételt! Főzni szívvel-lélekkel kell.

hirlevel_web_banner_1_247.jpg

A játékot...

...igenis komolyan kell venni! A memóriajátékok, a logikai és a szókincsfejlesztő játékok mind-mind szupererővel bírnak, hiszen, ahogy a nevük is jelzi, fejlesztik az ember képességeit. Emellett pedig megtanulunk csapatban és egyénileg is játszani, gondolkodni.

A teljes kikapcsolódás

A legjobbat utoljára hagytam. Bizony, az alvás, a pihenés is egy olyan hobbi, egy olyan tevékenység, amelyet kötelezően be kell iktatnunk az életünkbe. Ettől leszünk kipihentek, frissek, üdék és egészségesek, valamint szellemileg felfrissültek! Mindig hagyjunk elegendő időt az alvásra és a pihenésre, mert bizony, ez is okosabbá tesz bennünket...

Dunai Mira
Kapcsolódó írásunk 
Cookies