Anita a boldogságot keresi. Elege lett a magányos reggelekből, ezért belevetette magát a randizásba. Természetesen az online párkeresőkön keresztül. Hogyan is másképp?

Mivel kezdő volt a netes ismerkedések témakörében, fogalma se volt róla, hogyan kell randizni, mire kell odafigyelni. Begyűjtött egy sereg lehetetlen élményt. Az egész csak arra volt jó, hogy a végén összeüljön a barátnőkkel, és sírva-nevetve megtárgyalják a félresikerült találkákat. Na, de Anita nem adta fel – könyveket bújt, cikkeket olvasott, és mára valóságos randiguruvá vált. Íme, a tanácsai! 

Ne húzd el az első találka időpontját!
Elkezdtél egy csodálatos férfival levelezni. Igazán szimpi, belobbant a szikra, esetleg Dosztojevszkij-mélységű leveleket váltotok egymással már a második alkalommal is. Igen ám, de hős lovagunk valahogy nem hozakodik elő a találkával. Mi a teendő? Írd meg neki, hogy te egy nagyon elfoglalt nő vagy! Egyszerűen képtelen vagy ennyit levelezni, és a Facebookon se lóghatsz állandóan. És szeretnéd őt élőben is megismerni, nem csak virtuálisan... Ha hősöd találgat, illetve különféle katasztrófatörténeteket kreál – pont a randi napján törik össze az autója, fergeteges hóviharba keveredik, vagy meghal a nagymamája (!) – gyanakodni kezdhetsz. Az a férfi, aki másfél-két hónap levelezés után sem jelenik meg előtted a testi valójában, nagy valószínűséggel később sem fog. Hagyd a fenébe, valószínűleg kifogtál egy „csethuszárt“. 

Anita már számos kalandorral akadt össze. Ma már óvatos: a harmadik értelmes levél után már izeg-mozog, kávéházi randit szorgalmaz. Ha nem talál visszhangra, ejti a pasit. És egyáltalán nem szomorkodik. Egyrészt ekkor még nem merült bele annyira a levelezésbe (és az álmodozásba a fehér lovon érkező hercegről), hogy egy karcos válasz karcot ejthessen rajta. Másrészt pedig ő komoly kapcsolatra törekszik. Szerelem mindörökké! Nincs ideje félnótásokra. 

Ha nem talál visszhangra, ejti a pasit.

Ne utazgass másik városba!
A férfiak imádják a kihívásokat. Miért vennéd el a kedvüket azzal, hogy elhárítod az útból az akadályokat? Ha egy férfi megkérdezi, hogy hol találkoztok, javasolj egy (számodra!) kényelmes helyszínt. Ne tegyél gesztusokat, hogy majd félúton találkozzatok – és végképp ne fuss a férfi után. Ezzel kellemetlen helyzetbe hozhatod magad. 

Reni a Badoon megismert egy jóképű, intelligens mérnököt. Reni dunaszerdahelyi, a csudamérnök pedig párkányi illetőségű, így hát a nő számára természetesnek tűnt, hogy Komáromban találkozzanak. Elmennek színházba, utána sétálnak egy nagyot a történelmi városrészben… Ah, hát nem csodálatos?! Reni remegő szívvel készült. Elment fodrászhoz, körmöshöz, vett egy csodaszép harisnyát, fél órán keresztül sminkelt, még highlitert is felrakott az új, ferde ecsetével, hogy minden tökéletes legyen. Majd beült az autóba, felhívta a lovagját: „Már te is úton vagy?“ „Persze, egy röpke óra, és ott leszek…“

– Amikor a színház elé értem, vadul dobogott a szívem. Azt hittem, virággal a kezében vár már a bejáratnál – meséli. – Ám senkit nem láttam az üvegajtóknál. Jól van, gondoltam magamban, biztosan nagy a forgalom, késik. Tipegtem a tűsarkú cipőmben a macskaköveken, sarkvidéki hideg volt, fáztam a selyemruhácskámban. Úgy éreztem, mindenki megbámul. Tíz perc után felhívtam Pétert, hogy hol van már. Azt mondta, keresi a színházat. Ez nagyon fura volt. Intelligens ember, és nem tudja, hogy hol található a Jókai Színház bejárata? Nincs az olyan eldugott helyen! Hét előtt tíz perccel már cidriztek a lábaim, kétségbeesetten nyomogattam a mobilt. A hívott szám nem elérhető. Mi történt? Baleset? Negyed nyolckor jöttem rá, hogy a lovag már nem fog megérkezni. A sminkem addigra szétmosódott, a hajamat szétfújta a szél. Megaláztak és eldobtak! Alig bírtam hazavezetni, végigbőgtem az egész utat. A párkányi csudamérnök pedig soha többé nem jelentkezett. Egyszóval: soha, de soha ne tedd ki magad ilyennek! 

web-bannerek-hirlevel-02_4.jpg

 Az első randi ideális helyszíne ezért egy csendes kávézó!
Az első randin egy vadidegen férfival találkozol. És ha nem fog tetszeni? Mi van, ha kiderül, hogy három szeme van, vagy nem tud kibökni egy ép mondatot? Elegánsan felhörpinted a kávédat, és angolosan távozol. Ám ha mindjárt túrázni indulsz vele, vagy valami koncertre, ne adj’ isten, uszodába (hogy jól meggusztálgassa a bájaidat vagy te az ő hurkácskáit), onnan már nehéz lesz elszaladni.

Évi egyik királyfijelöltje pikk-pakk kijelentette, hogy a kávézás: uncsi. Ő bizony utálja az ilyen helyeket. Mit szólna hozzá Évi, ha kimennének a Dunához? – Tudok egy romantikus helyet... Alig jár arra valaki – súgta-búgta a hangüzenetben. – Ott szépen magamhoz húzhatlak, és… 

– Aha… Figyu, hát, az van, hogy én mégis inkább a kávézó mellett döntenék! – felelte Évi. Nem is találkoztak soha. Nyilván ez a pasi sem vágyott komoly kapcsolatra. Évi csak örülhetett, hogy még időben lepattintotta. 

Tanulságosan alakult Kati első randija is. Kati eleve elkövette a kettes számú hibát: egészen Tatabányáig vonatozott a férfi kedvéért. Nem beszélték meg a programot. A férfi úgy döntött, az lesz a legjobb, ha megnézik a Turul-szobrot. Csak Kati vadiúj pöpec szandálban és szoknyában indult a vonatra: egy romantikus randiba ruházott be... Mondani sem kell, hogy ezek ketten sosem jöttek össze. 

Hagyd, hogy lovag lehessen!
A férfiak szeretik, ha lovagiasak lehetnek. Hagyd, hogy kinyissa előtted az ajtót, hogy ő keressen ideális randihelyszínt. És hogy ő fizesse a kávédat. „Még akkor is, ha ő utazik hozzád, és kevéske a terepismerete!“ Ne hozd kínos helyzetbe azzal, hogy te akarod kifizetni a sütit. Az egyenlősdi és a „ki-ki fizesse a magáét” rendben van a kollégák között, de nem udvarlás esetén. Semmi rossz érzésed ne legyen a pénz miatt, örülj neki! Az igazi férfi mindig gáláns.

Ha túl hamar engedsz a testi vágyaidnak, megjárhatod, mint Bea.

Az első randi ne legyen hosszabb egy óránál
Ha egy vadidegennel találkozol, az első randi tulajdonképpen csak egy rebbenés, szárnycsapás az ismeretlen felé. Nem nagyon tudtok még miről beszélgetni. Fölösleges kínos csendekkel megnyújtani a találkozót. Egy óra bőven elég ahhoz, hogy felmérjétek, szeretnétek-e folytatni az ismerkedést, vagy sem. Nézz az órádra, és mondd nyugodtan: istenem, hogy eltelt az idő! Még nagyon sok dolgom van (nem kell részletezned, mifélék). Lassan mennem kell. Lehet, ő is megkönnyebbül, mert fogalma sincs, hogy még milyen témával hozakodjon elő. 

Lassan a testtel!
A legtöbb férfi mindjárt a legtöbbet akarja megkapni a nőből. Az első randi még nem arra való, hogy mindjárt csókolózzatok! A férfi úgy fogja érezni, hamar kapható vagy, márpedig a férfiak imádnak küzdeni. Ez a lételemük, ettől jönnek igazán izgalomba. 

Beát jól elkapta Péter az első randi alkalmával. Bea szóhoz se tudott jutni, jó régen nem randizott már senkivel, és sejtelme se volt a szabályokról. És, persze, Péter nagyon jól csókolt... Bea azt se tudta, hová legyen a hirtelen jött nagy érzelmektől, és mondani sem kell, már a harmadik randin az ágyban találták magukat. Minden csodálatos volt – két hónapig. Amikor is Péter közölte Beával: úgy érzi, mégsem ő az igazi... Tanácsunk: ha túl hamar engedsz a testi vágyaidnak, megjárhatod, mint Bea

Légy visszafogott!
Az egész lényed legyen visszafogott. Ne az első randira vedd fel a legrövidebb szoknyádat a kivágott felsővel. A pasi azt fogja gondolni, te már nagyon rákészültél, és máris a zsebében érez. A témákkal kapcsolatban pedig: irányítsa ő a beszélgetést! Ne strapáld magad! Nem kell elbűvölnöd őt az okos eszeddel és a fantasztikus humoroddal. Ez a férfi dolga – mindig a férfinak kell jó benyomást tenni a nőre, és nem fordítva! Viselkedj kedvesen, lazán, de mégis méltóságteljesen.

Ne feledd, te egy igazi Királynő vagy – érdemes átszelni érted a fél világot. Minden pénzt megérsz, érdemes rád várni. Viselkedj nőiesen, és ne csak az első randin! A jelszó az úrinős tartás legyen.

Dráfi Anikó

web-bannerek-hirlevel-01_6.jpg