Portugália a hajósok, a parafatölgyek, a híres portói bor és a madeira likőrbor hazája. Csodás tengerpartjai, gazdag történelme, kultúrája, sokszínűsége mágnesként vonzza a turistákat. A félsziget délnyugati részét foglalja el, egyetlen szomszédja van, Spanyolország. Partjait az Atlanti-óceán mossa. Különleges fekvése lehetővé teszi, hogy az ország a saját életét élje. Fővárosa, Lisszabon két és fél millió lakosa ellenére nem kelti a zsúfolt nagyváros érzetét. Az óváros hangulata uralkodik mindenfelé, az utcákon régi, sárga villamosok járnak, a templomok az elmúlt századok emlékét őrzik annak ellenére, hogy 1755-ben egy nagy erejű földrengés és az azt követő szökőár a város 85 százalékát romba döntötte. De utána Lisszabont Pombal márki tervei alapján újjáépítették, és szebb lett, mint valaha.

Kirándulásunk négy napja alatt Lisszabon minden jelentős műemlékét megtekintjük, és ellátogatunk a várostól alig egy órára fekvő Sintrába, az elvarázsolt kastélyok városába, amely csodálatos épületeinek köszönhetően felkerült az UNESCO világörökség-listájára. Majd fölkeressük Cabo de Rocát, Európa legnyugatibb pontját, már csak azért is, mert ez az a hely, „ahol a föld véget ér, és a tenger kezdődik…”, ahogy Luis de Camões, a portugálok nemzeti költője mondja.

 

Időpont: 2018. október 19-23.

Részvételi díj: 899 euró

(Árváltozás a repülőtéri illeték változása miatt lehetséges. A program, az indulási idő és hely változtatásának jogát fenntartjuk.)

 

Mit tartalmaz az ár?

– repülőjegy a Bécs – Lisszabon – Bécs útvonalra

– az utasok utóbuszos szállítása Bécsbe és vissza

– az utasok autóbuszos szállítása a lisszaboni reptérről a városba és vissza 

– magyar idegenvezetés

– 4 éjszaka 3 csillagos szállodában

– panorámabuszos városnézés Lisszabonban

– Belémben helyi idegenvezetés

– egész napos autóbuszos kirándulás Lisszabon környékére, helyi idegenvezetővel

 

Mit nem tartalmaz az ár?

– utasbiztosítás (10 euró az egész utazásra)

– egyszemélyes szoba felára (130 euró)

– city tax (turistaadó, amelyet az utazó kötelezően fizet a szállodában) 1 euró/ fő/ nap

– belépők (Szent Jeromos – 11 euró, Queluz Nemzeti Palota – 10 euró, Oceanárium 16,20 euró, nyugdíjasjegy – 10,80 euró, Sintrai Nemzeti Palota – 10 euró)

 

A programváltozás, a repülési időpontok és a helyszín változásának jogát fenntartjuk!

Az Új Nő és a Juliš Travel utazási iroda szervezésében.

Jelentkezni lehet: 0905 975 880 vagy office [at] ujno.sk

Új Nő csapata
Cookies