Időpont: július 20. (szombat).
Részvételi díj borkostolóval és a programokkal együtt: 49 euró.
Utasbiztosítás: 2 euró/fő

 

Minden nő arról álmodik, hogy egyszer a párja maradandó emléket állít a szerelmüknek... Ámde kevés férfi váltja valóra az álmot... Bory Jenő megtette.

Romantikus kirándulásunk alatt nem csak Székesfehérvárt ismerhetjük meg, ellátogatunk a lovagvárba is, melyet Bory Jenő épített a feleségének. 40 (!) évig készült a lenyűgöző alkotás, amely példázata az örök hitvesi szeretetnek. A „szerelmes“ várlátogatás után egy óra szabadidőt kapunk, hogy elfogyasszunk egy finom ebédet a hangulatos belvárosban. Ebéd után kezdődik az órajáték. Az órajáték figurái a magyar történelem legendás királyait és jól ismert alakjait ábrázolják. A történelmi alakok zenei kísérettel jelennek meg. Az órajátékot követően sétálunk egyet a városban, majd Csákberény felé vesszük az irányt. Csákberény egy csendes kis falu a Móri borvidéken. A falu határában gesztenyefasorral szegélyezett út vezet a szőlőhegy mentén... A brit író, Dickens szépunokája itt alakított ki egy idilli üdülőtelepet, kék zsalus házakkal.

A házak között szőlő, gyümölcsösök és levendulamezők nyújtózkodnak. (Az Otthon rovatunkban bemutatott shabby chic lakás megálmodója is itt inspirálódott.) Csákberény után a Móri borvidéket fedezzük fel! Megízleljük a festői szépségű Móri árok kiváló borait. A honfoglaláskor már lakott település volt a mai Mór helyén, utóbb ide telepedett le Árpád törzse. 

 

Mi van az árban?

  • borkóstoló 5000 Ft
  • idegenvezetés
  • belépő a Bory-várba 1500 Ft.

Mi nincs az árban?

  • utasbiztosítás 2 euró/fő

Jelentkezni lehet: office [at] ujno.sk vagy 0905 975 880

web-bannerek-hirlevel-01_6.jpg

Új Nő csapata