Az újságok címlapjairól eszményi szépségű modellek, hibátlan fogsorú sztárok néznek le ránk, s mind a tökéletességet hirdetik. Holott a lesifotósoknak hála, jól tudjuk, a hírességek is csak emberek: a karikás szemek, a kitágult pórusok az ő életüket is megkeserítik. Rendelkeznek viszont egy csodafegyverrel: profi szépészekből álló csapattal, amelynek az a dolga, hogy emberünk mindig tökéletes hajjal, sminkkel és ruhában hirdethesse megközelíthetetlenségét.

Most mi is gondoltunk egy nagyot, s táncba hívjuk a kedves olvasót: szeretnénk megmutatni, hogy pár trükkel mindenkiből lehet sztár. Mindenkiről készülhet olyan kép, melyet nagyi korában is büszkén mutogat majd. A recept egyszerű: végy három vállalkozó kedvű hölgyet, fűszerezd egy aranykezű fodrásszal (Gőgh Joci) és egy profi sminkessel (Varga Lívia). Ennyi, nincs más titok: a hollywoodi glamúr is csak így születik!

uj-no-atvaltoztatjuk-kezdo.jpg

VAGÁNY ROMANTIKA

Zeleniczki Mónika (37, Várkony, szobalány) már sokféle frizurát kipróbált. Mikor rövidre vágatta haját, a tulajdon férje sem ismert rá. Mónika öntudatos nő, aki tudja, mi áll jól neki, s hosszú hajjal érzi igazán jól magát. Hajkoronája törődést igényel, ezért tincseit természetes anyagokból készült házi pakolásokkal kényezteti. Mónika jól tudja: a nő fegyvere a tekintete, épp ezért a napi sminkrutinban a szemek hangsúlyozására mindig fordít időt. Arcbőrén is meglátszik a gondoskodás: az alapos arctisztítás és a ránctalanító krémek használata.

zeleniczki-monika-elotte.jpg

Lépésről lépésre – 1. lépés

Mivel Mónika már jó ideje otthon festi a haját, nem volt egyenletes a színfedés.

– Egy sivatagi sötétszőke árnyalattal egységes színt vittem föl a hajára, a fejtetőtől egészen a hajvégekig. Gyengébb szívóerejű festéket használtam, így sikerült a mostanság divatos 3D effektust elérni – magyarázza fodrászunk, Gőgh Joci. Ez a festéstechnika izgalmas lehetőségeket kínál. Azon az elven alapszik, hogy a világos színek kiemelnek, a sötét színek pedig mélyítenek. Mónika haja dús és egészséges, ezért fodrászunk csak kiegyenlítette a hajvégeket. Az így kapott tömött fazon még gazdagabb hatást kelt.

zeleniczki-lepesrol-lepesre.jpg

2. lépés

– A szemöldökformázást és -igazítást az apróbb bőrhibák és a szemek alatti karikák eltüntetése, majd az alapozó egyenletes felvitele követi – mondja házisminkesünk, Varga Lívia. – Mónika bőre egészséges, látszik, hogy odafigyel rá. Vagány, mégis romantikus sminket kapott. Barna szeméhez kitűnően illik a lila és a téglaszín. A szemet csillámos mély lilával keretezem, a szemhéjak belső részére pedig halványabb, matt lila kerül.

zeleniczki-termekek.jpg

3. lépés

– A belső szemzugot arany selyemporral emelem ki: ez kinyitja a szemet. A felső szempillatőre felvitt fekete szemceruza és a szempillaspirál tovább mélyítik a tekintetet. A sminket a romantikát sugalló téglás arcpír és egy kevés narancsos-rózsás árnyalatokban játszó rúzs egészíti ki.

zeleniczki-monika-utana.jpg

KIHÍVÓ ELEGANCIA

– A tavalyi év újévi fogadalommal indult: életmódot váltottam, tornázni kezdtem, és odafigyelek arra, mit eszem – mondja Keresztes Ildikó (35, Negyed). – Ennek hála, 16 kilótól szabadultam meg.

A vidám tanító néni „új” alakjához új frizurát és sminket keres. Volt már szőke, barna és vörös is, de nemrégiben, hogy haját védje, visszatért eredeti hajszínéhez. Mint mondja, könnyen kezelhető frizurára van szüksége, amelyet a reggeli rohanásban el tud készíteni. Ildikó a hétköznapokban visszafogottan sminkeli magát, de ünnepi alkalmakra erősebb színeket használ. ilyenkor az arany és a lila tónusokat választja.

keresztes-ildiko-elotte.jpg

Lépésről lépésre

– Ildikónak rejtett szemhéja van, ezért hogy a tekintete megnyíljon, a szemhéjfestéket egészen a mélyítővonal fölé viszem – árulja el a trükköt Lívi. – A csokoládébarna festéket füstösre dolgozom el, a szemzugba pedig a szemet optikailag nagyító világos selyemport viszek fel. Az alsó szemhéj esetében a matt barna vonal a vízvonal alá került, hogy a tekintet ettől is nagyobbnak hasson. Ezeket a színeket Ildikó bátran használhatja a mindennapokban is.

A száját eperszínre festettem, hogy megmutassam neki, bátran játszhat, és alkalmakra választhat élénk tónusokat is. A fiatalos tanító néni arccsontját barackszín pírral hangsúlyozom ki.

1. lépés

Ildikó haja végre visszatért természetes színéhez.

– A haj tónusát csak egy színező pakolással frissítem fel, mely ragyogást kölcsönöz a hajnak – mondja Joci. – A pakolás a hajszálakat nem terheli meg, s 3-5 mosás után teljesen kikopik a hajból.

ildiko-lepesrol-lepesre.jpg

2. lépés

Ildikó haja vékony szálú, így a belőle készült frizura könnyen lelapul. Hogy ezt megelőzzük, egy mélyebb fokozatokkal kombinált, kleopátra típusú vágást kap. A tépett fazontól a frizura szellősebb, mégis lágyabb és dúsabb hatású, ráadásul tartósabb is.

ildiko-termekek.jpg

3. lépés

Nyírás után a hajat tincses hatásúra szárítom, végül hajvasalóval formára igazítom. Úgy gondolom, hogy ezt a frizurát Ildikó otthon is bármikor elkészítheti magának, hisz elég hozzá egy hajvasaló és 5-10 perc.

keresztes-ildiko-utana.jpg

A BULI ANGYALA

Kondé Dóra (19), a gútai egyetemista a természetes szépség híve. Hosszú, gondozott hajával, barátságos mosolyával feltűnő jelenség. Nem csoda hát, hogy szépségversenyt nyert. Hajára különlegesen büszke, de meg is dolgozik érte. Balzsamokkal, pakolásokkal táplálja hajkoronáját, mely festéket még sosem látott. Dóra óvó néninek készül, de vonzza őt a vakuk világa is, és szívesen belekóstolna a modellszakmába. Az iskolába visszafogottan, természetes földszínekkel sminkeli magát, hétvégéken azonban a bulizós sminkeket kedveli.

konde-dora-elotte.jpg

Lépésről lépésre – 1. lépés

– Az elmaradhatatlan hidratálással kezdtem – mondja Lívi. – Bár Dóra nagyon fiatal, a kisebb bőrhibák elfedéséhez szükség volt egy kevés korrektorra, majd alapozóra. Dóra szeret bulizni, ezért számára különleges alkalmi sminket választottam. A szemet fekete alapon indigókék csillámmal emelem ki.

dora-lepesrol-lepesre.jpg

2. lépés

– Hogy a diáklány tekintetét még vadabbá varázsoljam, a szempillatőt fekete tussal erősítem. A szemzugba viszont világosan fénylő szemhéjpor kerül, hogy a tekintet kinyíljon. Az alsó szemhéj vízvonalát a most különlegesen trendi fehér színnel húzom ki, amely optikailag nagyítja a szemet, majd fekete szemceruzával satírozom össze.

dora-termekek.jpg

3. lépés

Dóra nőiességének hangsúlyozására ajkait a divatos nude árnyalatú rúzzsal színezem, arcát pedig rózsaszín pírral keretezem. Végül a sminket transzparens púderrel fixálom.

konde-dora-utana.jpg

Dóra hajában, a nap jótékony hatásának köszönhetően, a természetes 3D-effektus érvényesül – mondja Joci. – Haja egészségesen fénylő, így nem bántottam. Tincseit kúpformájú hajsütővassal angyalkásra göndörítettem, majd hajolaj és hajfény segítségével frizurába igazítottam. Az angyali loknik Hollywoodot és a 30-as éveket idézik: hosszú hajúaknak kitűnő választás a báli szezonban.

minden_reggel_ujno.sk_168.png

Új Nő csapata
Cookies