Az amerikai Megan Hess nagy női lapoknak rajzol, összeállítását a divat ikonikus darabjai ihlették.

– Egy jó ruha képes arra, hogy megragadja egy kor lényegét, s akár egy adott bál hangulatát – mondja. Csak igazat adhatunk neki.

bali-divat-kezdo.jpg

Összeállításunkban a legdivatosabb báli ruhákat mutatjuk be. Íme, egy Missoni ruha, rajta a magyar hímzésnek is nevezett Bargello mintával (Ma sem tudják, hogy kerülhetett Firenzébe.) Az olasz divatház jellegzetes cikkcakk mintája minden termékükön megismétlődik. Az őszies színkavalkád aranyló fénnyel ragyogja be viselőjét. A ruha gazdag redőzetét széles bőrövvel fogták össze.

bali-divat-missoni.jpg

A Chloé báli ruháját Hannah MacCibbon tervezte – és a 80-as évek fényűzése inspirálta. Hatása rendkívül párizsias, nyakát fodor fogja össze, hátul csak lazán leengedték – a kreáció testszínű sifonból készült. Hannah ruháit sokan-sokan szerették, mert lazák, és mégis nőiesek voltak, nem zárta a nőket merev anyagokba és szabásokba.

bali-divat-chloe.jpg

A Marchesa ruhái a kislány korunkat idézik, ám felnőttként is felvehetjük őket. Erőteljes keleties hatást mutatnak, légiesek origamiszerű hajtásokkal. A rajzon organzából varrt miniruhát láthatunk, melyet jádezöld kövekkel kirakott cipővel egészítettek ki. A francia divatház tervezői a mellrészt pazar gyöngyökkel, a ruha alját pedig káprázatos fodrokkal tették feltűnővé. A ruha ultra nőies, ugyanakkor dekadens levegőt áraszt.

bali-divat-machosa.jpg

A csipke sem maradhat ki a sorból. Valentino általában csábítóan hosszú ruhákat tervez, mint itt is. Állítólag a modellt a régi Mexikó forradalmai ihlették, ezért van telehintve csipkenapocskákkal, és ezért lett piros a színe. A nyakban gyöngysor egészíti ki, továbbnyújtva az alakot.

bali-divat-valentino.jpg

Carolina Herrera egyik klasszikusa. Földig érő estélyi ruhák esetében nem tartják szerencsésnek a nagy mintákat,  ő mégis merészen bevállalta – állítólag egy virágos, színes púdertartó adta neki hozzá az ihletet. A pánt nélküli ruha egyszerű, jól szabott, és a nagy virágok extravaganciát kölcsönöznek neki. A spanyol származású tervezőnő egyik legjobb darabja.

bali-divat-carolina-herrera.jpg

Fehér ing bálba? Igen és igen! Sharon Stone nagy feltűnést keltett egy díjátadón, mikor az exkluzív és a konfekció párosításaként egy végig gombos fehér inget viselt Vera Wang kék selyem estélyi szoknyájához. Előtte nagy pletykák keringtek, mit visel majd a színésznő, s a vagány párosítás mindenkit meglepett.

bali-divat-vera-wang.jpg

„Örökség. Minden szép báli ruhánkat, amit valaha hordtunk és értékes, hagyjuk rá a lányainkra".

bali-divat-szek.jpg

hirlevel_web_banner_2.jpg

–varga–
Cookies