Mi a véleményük egymásról? – két titkos blogírónk gondolatait tesszük közzé, s várjuk olvasóink további véleményét. Mit tud a nő, miben más a férfi? 

A nő GONDOLJA
Rettenetesen szeretnék hinni benne, hogy számít a belső szépség Igazán. Ám még egyetlen nőt sem láttam, aki elhitte volna, hogy a szép lelkével bűvöli el a férfit. Még egyszer sem fordult elő, hogy valaki a jó szívem miatt fordult volna meg utánam a buszmegállóban. Abban is hiszek, hogy a férfiak szeretik az értelmes nőket, bár a sarki bárban eddig még egyetlen pasi sem kezdett velem beszélgetni csak azért, mert vörös diplomám van. 

Abban is hiszek, hogy a férfiaknak nem számít a cellulitisz, de még nem történt meg, hogy egy férfi azért esett volna belém, mert kihíztam a nadrágomat. Azt is mindegyik szerette, hogy fogyókúrát tartok, mert így imponálni tudtak más férfiaknak a szuperkarcsú csajukkal. Tudom, hogy a férfiak szeretik, ha egy lány természetes szépség, de még egyetlen férfi sem ájult el a boldogságtól, mikor velem együtt a sövényvágót is ágyba kellett vinni (bocsi a durva viccért). Szóval, eddig az összes pasim díjazta a simaságomat.

Nekünk, nőknek két óra elég, hogy címlaplányt varázsoljunk magunkból
Erre is csak egy nő képes. A férfinak meg leesik az álla! A nővel valahogy együtt születik a képesség, hogy szebbé varázsolja maga körül a világot. A lakásból otthont teremt, a jövőt rózsásra festi. Mi még el tudjuk hinni, hogy létezik jó házasság és szép család, és mi is az leszünk. A férfi szerint a fal azért van, hogy egy ronda stekkert biggyesszen a közepére, a nő meg virágos tapétát ragaszt rá, és édes otthonról álmodik. 

Elismerem: sokkolja a férfiakat, mikor reggel felébrednek, és azt látják, hogy rebbenő szempillánk félrecsúszott, arcunk hamvassága a vánkosra kenődött, hármas mellünk meg ott maradt a melltartóban. A nőbe belé van kódolva a vágy, hogy a csúnyát szépnek láttassa (ezért tudja magát a végzet nőjének maszkírozni). Csak a nők képesek arra, hogy a semmiből is szépet alkossanak. Ez a képességünk tartja életben a családot, minden közösséget. Nem adjuk fel!

web-bannerek-hirlevel-02_4.jpg

A férfi GONDOLJA
A soványság kultusza azért született, mert a divattervezők nagy része homokos
Ezért választanak a ruhabemutatókhoz fiús alkatú nőket. Ezt csak a vak nem látja. Otthon a nők meg arról álmodoznak a kinyúlt otthonkáikban, túl a hetedik sikertelen tojásdiétán, hogy egyszer majd ők is ezekhez a szögletes modellekhez fognak hasonlítani. A férfiak pedig a fősodor ellenében szégyellik bevallani, hogy nekik sokkal jobban tetszik, ha egy nőnek van feneke (nem is kicsi) és melle. Szóval azt, mikor egy nő úgy néz ki, mint egy nő.

A nő szép
A középkorban a bűn edényének nevezték, és imádták minden porcikáját. Ma a nő reklámkellék, mintha semmi másra nem lenne jó, és a pucsító képével adják el még a házcserepet is. A nő pedig hagyja, hogy tárgyiasítsák. Lassan már azt hisszük, hogy a női szépség egyenlő a szilikonmellekkel, a pornó meg az igazi szerelemmel. A férfiak jól átvágták magukat.

A szépségkultusz eleven valóság volt mindig
A férfiak térdre borultak az alabástromtestű szépségek előtt, és gyönyörködtek a szentek sápatag arcában. Manapság már nem eszmény a szépség, nem késztet elmélyülésre, nem szül költői gondolatokat. Nem is tudjuk már, hogy igazán „mi a szép”. A szépség a fogyasztás motorjává vált. Ma a szépséget nem csodáljuk, hanem fogyasztjuk. Bolond világ.

A közvélemény azt tartja, hogy a szépség természetes. Nem igaz. A szépséget tanulni kell: tudni kell megkeresni és észrevenni. A férfinak nyitottnak kell lennie ahhoz, hogy felismerje. Az idők során viszont annyi minden más felé megnyíltunk, hogy az igazi szépséget képtelenek vagyunk befogadni. Most itt tartunk.

„A férfi, ha negyven, az élete rendben,
még nem tökörészik, és nem kapuzár...“

(Részlet T. Anna verséből)

–erika, zoltán–

web-bannerek-hirlevel-01_1.jpg