Összeállításunkban a magassarkú cipő történetét járjuk körbe.

A klasszikus ruhák kedvelői az itt felsorakoztatott cipőhadseregünkből többet is választhatnak. Esetünkben  a kontrasztos tyúklábmintás kosztüm kedveli a karakteres színeket és formákat. Érdemes tehát kísérletezni.

cipomania-kezdo.jpg
A piros csizma Red Valentino remeke, a piros papucs Manolo Blahnik.Viki fekete lakkcipője és a fonott talpú topán Miu Miumodell. (Ruha: DeeZee) Viki kontya csatot formáz.Haj: Bartal Vklan Viola (Dunaszerdahely) Smink: Darnai Eszter (Bős)

Cipőmustra

A bővebb, szögletesebb vagy lekerekített orr, a közepes vagy törpe sarokmagasság váltakozik a divatban.

Színválasztásban legyünk mindenevők! Különösen a korallpiros jelenthet profi választást, hisz minden klasszikusan kontrasztos ruha mellé franciásan ütős kiegészítő illik. Akárcsak a piros rúzs!

Piros, törpe sarkú alkalmi papucs Manolo Blahnik mestertől. Barokkos időket idéző orrdísze az aszimmetrikus selyemmasnival alkalmi jelleget mutat.

cipomania-piros-manolo-blahnik.jpg

Jimmy Choo pöttyös tüllcsodája.

cipomania-jimmy-choo-tull.jpg

Korhű Ferregamo modell! Citromsárga, hasított bőr, zárt orrú szandál. Keresztpántos formája a tangócipők világába kalauzol. Irány a milonga, vagyis a tangótáncház! (Salvatore Ferragamo Creations)

cipomania-sarga-ferragamo.jpg

Ezt a Ferragamo cipellőt Firenzében vettük, egy Új Nő által szervezett utazás során. A vasalótalp kényelmi megoldás. Fűzős félcipőnk azonban egy szokatlan suszterbravúrt is magáénak tudhat: jelesül az orrán levő spiccet, mint dekorelemet. Terrakotta színe ugyancsak különcségéről árulkodik.

cipomania-terrakotta-ferragamo.jpg

Na, és itt a keresztpántos Mary Jane cipőfazon! Diáklányos vagy nagymamás? Ki-ki döntse el! Aranyos küllemével belopta magát a szívünkbe. Ez a platformtalpú, fekete lakkszépség a munkahelyi környezetben éppúgy megállja a helyét, mint a színháziban. (Miu Miu)

cipomania-fekete-lakk-platfrom.jpg

A platform is versenyben van idén. (Tod's)

cipomania-tods-platfrom.jpg

A cipőorrdíszek a franciás sikk mindenkori kellékei már a rokokó óta. Azóta sem veszítettek csáberejükből. A kis fekete, puha bőr „betopó” a kokárdaformát népszerűsíti. (Bally)

cipomania-cipoorrdisz.jpg

Fotó: Dömötör Ede • Modell: Mészáros Viki (Bős) • Helyszín: MOL Aréna

elofizetes_uj_no_229.png

Kász Attila
Kapcsolódó írásunk 
Cookies